vraagje over feta kaas

Discussion in 'Stel je vraag aan de verloskundige' started by mama15, Nov 24, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mama15

    mama15 Bekend lid

    Mar 29, 2012
    546
    0
    0
    mijn kindjes
    limburg
    bij deze even een vraag
    heb zelf al internet een beetje afgezocht maar kom daar niet veel wijzer uit
    ik eet graag feta door een tomaten komkommer salade
    en haal meestal altijd de feta kaas bij de turk bij ons in het dorp
    daar heb je ook nog meestal de keus tussen koeien en schapen feta
    de koeien feta is zachter dan de schapen feta waardoor ik meestal voor de schapen feta kies
    is deze feta ook veilig en gepasteureerd of hoe je het ook noemt
    en mag je dit gewoon eten of is hier ook bij niet te veel maar in mate
    want ik kan het echt iedere dag eten
     
  2. Brigitte

    Brigitte VIP lid

    Sep 25, 2006
    6,432
    5
    38
    Hoi Mama15,

    het gaat er inderdaad om of de kaas gepasteuriseerd is, dus verhit is geweest. Dan is een eventueel aanwezige isteriabacterie gedood en vormt dit geen gevaar voor het kind. Is de Nederlands supermarkten is de meeste (feta)kaas gewoon gepasteuriseerd, maar bij de Turk zou ik het toch even navragen voor de zekerheid.

    Groeten Brigitte
     

Share This Page