Wij hebben pas mihoen meegenomen bij de toko, maar ik ben even compleet inspiratieloos wat ik ermee moet maken... Toen dacht ik: op ZP zitten zoveel fantastische koks dat er vast wel iemand tussen zit die deze niet-zo-beste-kok een duwtje in de goede richting kan geven. Ik maakte vroeger wel eens mihoen met div groenten en garnalen, maar dat is al zo lang geleden dat ik echt geen idee meer heb hoe ik dat dan maakte. Daarbij lust kind geen garnalen (helaas), dus dat wordt 'm niet. Advies, please!
Lang leve ZP ! Ik kan je helaas niet helpen, ben zelf ook niet zo'n krak in gekke-maaltijden-maken (met gek bedoel ik: de niet-standaard "middag" gelijk we hier zeggen)
je kan de mihoen koken, goed afgieten, stukjes kipfilet lekker bakken en kruiden, dat wokken, en dan roerbakgroente naar keuze er bij doen, lekker wokken, dan de mie in de wok erbij, woksaus naar keuze erbij doen, goed roeren, en klaar! is dat wat? hihi
Hahaha! Dat zijn nog een hoop keuzes Maar zo simpel is het natuurlijk eigenlijk wel. Ik zit alleen een beetje met of ik eigenlijk wel alles in huis heb. Ik kan dit ook gewoon met ketjap manis doen, toch? Of bedoel je iets anders met woksaus? (ik ben echt geen keukenprinses - mijn man kookt meestal)
In de vorige allerhande stond een heerlijk recept met mihoen. Mihoen met beefreepjes volgens mij. Echt yummy! *edit* dit is het recept Albert Heijn
Ziet er goed uit! Maar toch een vraag: hoe smaakt paksoi? Ik heb dat nog nooit op, maar ben er al heel lang benieuwd naar
Ik heb nooit woksaus in huis maar wok met wat ik heb. Basis: vaak knapperige groenten zoals paprika, een paar diepvriessperzieboontjes en wat broccoli. En kool of courgette voor wat volume (en paksoi valt wat mij betreft onder kool). Kipfiletje, biefstukje aan reepjes of garnalen als vlees erbij. Knoflook en olie in de pan, een uitje, de groenten er bij in mikken (de zachte groenten als laatst). Vlees eerst wokken, als je garnalen hebt die er pas laat bij doen. Als saus: meestal doe ik een rood pepertje of wat sambal of wat gedroogde chilivlokken. een beetje sojasaus of ketjap, en een scheutje sweet chili saus. Om te blussen als het te scherp is geworden doe ik er soms wat creme fraiche of tomatenpuree bij.
Of met een schepje groene currypasta, ook erg lekker. Wel blussen met kokosmelk of met creme fraiche dan. Of koksroom of koffiemelk als je dat in huis hebt.