Welke groenten?

Discussion in 'Gezondheid' started by Lilya, Jul 22, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilya

    Lilya Fanatiek lid

    Jul 13, 2007
    1,135
    0
    0
    Zijn er bepaalde groenten die je tijdens de zwangerschap beter niet of andere die je beter wel eet? Ik heb altijd gehoord dat spinazie zeer goed zou zijn, wat goed uitkomt, want daar ben ik zot op. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met prei, Chinese kool, tomaten,... Of gewoon; welke beter niet, en welke beter wel?

    Dank je wel voor jullie raad!
     
  2. Grassprietje

    Grassprietje Fanatiek lid

    Dec 3, 2006
    2,328
    0
    0
    tukkerland
    Alle groentes lekker eten hoor!
    zorg er alleen voor dat je ze goed wast van te voren!

    spinazie en brocoli zit veel ijzer in, dus goed voor je als zwangere!
     
  3. Sjaantje

    Sjaantje Bekend lid

    Jul 25, 2006
    663
    0
    16
    Dordrecht
    Ik heb gehoord beter niet meer dan 2 keer per week sla te eten, daar zit veel nitraat in.
     
  4. Premama

    Premama Actief lid

    Jul 19, 2007
    466
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ook andijvie schijnt goed te zijn ivm ijzer; is nu lekker voordelig, omdat het de groente van het seizoen is :)
     
  5. angela80

    angela80 Fanatiek lid

    Jan 8, 2006
    1,488
    0
    0
    op de site van voedingscentrum staat het volgende:
    niet vaker dan 2 keer in de week nitraatrijke groente eten.

    nitraatrijke groenten zijn andijvie, rode bieten, snijbiet, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, paksoi, postelein, raapstelen, waterkers, alle soorten sla, spinazie, spitskool en venkel
     

Share This Page