Hallo dames, Heeft iemand van jullie hier ervaring met het opkopen van een leegstaand horecapand om hier een woning van te maken? Is dit überhaupt wel mogelijk? Ik heb er helemaal geen ervaring mee... we hebben een mooi pand gezien op een plek waar veel leegstand is (meer dan de helft vd panden staan hier leeg, het is ook redelijk buiten het centrum van onze stad) en ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen. Zijn er websites waar je dit soort zaken kunt opzoeken of is het handiger om contact op te nemen met de makelaar of de gemeente? Alle info is welkom.
Hangt van het bestemmingsplan af en of je de functie kan laten veranderen van horeca naar wonen ... Gemeente bellen dus
Wat voor horecabedrijf heeft erin gezeten eigenlijk? Ik zou, afhankelijk van wat de gemeente zegt, goed kijken wie de uiteindelijke eigenaar is. Je ziet bijvoorbeeld vaak bij cafés dat brouwerijen een flink deel van het bedrijf in handen heeft en dat zij bepalen wat er met het pand gebeurd (welke eigenaar komt er bijvoorbeeld in als het café overgenomen wordt). Een constructie van een horecapand kan best lastig zijn. Dus als het al mogelijk is zou ik alles heel goed uitzoeken. Hou er ook rekening mee dat er flink verbouwd zal moeten worden (tap/koelinstallaties, eventueel een horecakeuken etc)