Zalm op de bbq?

Discussion in 'De lounge' started by bunchy, Jun 28, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    Aug 21, 2009
    6,678
    515
    113
    kunnen we die gewoon zonder folie op de bbq leggen? Gewikkeld in folie: krijg je denk ik niet die lekkere bbq smaak??
     
  2. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,842
    5,580
    113
    En papillotte geeft inderdaad geen bbq-smaak af.
    Als je de echte rooksmaak wilt kun je de zalm het best bereiden op een cederhouten rookplankje die je op het rooster van de bbq legt.
     
    Poolvos and Ziggi like this.
  3. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    3,690
    2,400
    113
    Female
    Broek
    Zo op het rooster is iig geen goed idee. Een zalm valt helemaal uit elkaar als hij gaar is. In een foliepakketje met een beetje peper, zout, olijfolie, dille en schijfjes citroen vinden wij top. Maar dan krijg je idd geen echt grill bbq smaak. Maar wel lekker ! :D
     
  4. G89

    G89 VIP lid

    Sep 18, 2008
    10,064
    1,296
    113
    Nederland
    Precies dit! Heerlijk.. wij doen alleen roomboter ipv olie.
     
  5. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    Apr 27, 2015
    2,585
    1,247
    113
    Pakketje niet dichtvouwen en geweekte houtsnippers op de kolen gooien. Dan heb je wel de bbq smaak te pakken. Die houtsnippers zijn ook te krijgen met speciale viskruiden erbij in.
     
  6. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
  7. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Ik zou een rookplankje gebruiken.

    Plankje minimaal 1 uur onder water leggen en daarna pas op de bbq.
    Zalm op het plankje laten garen.
     
    DQueen and Poolvos like this.
  8. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    Jan 9, 2016
    6,875
    12,390
    113
    Female
    Ik had zo’n ding cadeau gekregen en ik zal wel wat verkeerd hebben gedaan; maar een stukje zalm valt alsnog uit elkaar. Die visklem blijft aan alle kanten plakken (behalve aan t vel, maar de bovenkant is drama) - en natuurlijk hadden we wel ingevet.
    Deze visklemmen zijn top als je een hele vis zelf vangt en dan in zn geheel wil grillen - maar de supermarktzalm was bij mij dus geen succes :oops:
     
    DQueen likes this.
  9. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    Jan 9, 2016
    6,875
    12,390
    113
    Female
    Dit is súper lekker!!!
     
  10. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    May 13, 2010
    2,802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    1 keer gebruikt en nooit weer. Hiermee plakt de zalm niet aan het rooster van de bbq maar hieraan vast en schiet je dus niks mee op :|

    Wij maken altijd pakketjes met folie en daarin met kruiden enzo paar minuutjes en anders idd een rookplankje

    Smakelijk eten vanavond:thumup:
     
    Poolvos likes this.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,287
    25,752
    113
    Hier gaat het vandaag op een rookplankje op de bbq. Heerlijk!
     
  12. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Jaa!
    Gisteren nog gegeten :thumup:
     
  13. bunchy

    bunchy VIP lid

    Aug 21, 2009
    6,678
    515
    113
    Waar koop ik zo snel een rookplankje in de stad? Blokker? Hema? Ah?
     
  14. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    tuincentrum sowieso
     
  15. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,287
    25,752
    113
    Ah heeft ze nu in het assortiment. Ik heb daar net 2 gekocht.
     
  16. Jo79

    Jo79 VIP lid

    May 6, 2007
    25,086
    3,869
    113
    Wij doen het in folie met mosterd en bruine suiker, heerlijk!
     

Share This Page