Ineens bedenk ik me: ik wil graag een broodbakmachine Maar waar moet ik dan op letten? Wie kan mij helpen? Misschien een site met uitleg? Ik wil gewoon simpele broden kunnen bakken en hou niet van fratsen in me brood. In de winkel vind ik het brood met de dag achteruit gaan van smaak. Snel droog Wie helpt mij op weg met de volgende vragen: - wat kost het maken van een brood ongeveer? - Hoe gaat het in ze werk? - Kost het veel tijd? - en niet onbelangrijk: wat voor een soort broodmachine moet ik hebben? (hij mag uiteraard niet te veel kosten want wie weet doe ik het maar 2x) Ik wil het graag maar wil eerst wat meer informatie, wie kan mij helpen?
Ik heb er een maar weet niet waar ik moet beginnen qua lekkere recepten. Heb een severin, duizendstehans
450 gr Bloem (39ct/kg) 1 theelepel gist (90ct 3 zakjes ongeveer 14x) 1 theelepel zout 1/2 theelepel suiker Scheutje olie 260 cc water Dan in het langste programma bij ons heet dat frans brood duurt 6 uur brood is heerlijk Je doet dus gewoon alles bij elkaar in dat ding en zet hem aan. Onze broodbakmachine was 90 euro ofzo van philips
Bedankt allebei. Dat klinkt makkelijk en goedkoop. Ik zie er redelijk wat op mp staan, vaak merkloos. Misschien toch de gok wagen... Nog meer ideeën zijn welkom!
Ik heb een goedkoop model, tweedehands. Ik gebruik hem alleen om te kneden en bak het brood af in een bakblik in de oven, dan krijg je een veel mooier brood. Je kunt kant en klaar meel kopen of losse ingrediënten. Voor het goedkope hoef je het niet te doen. Machine moet draaien, oven moet aan, etc. Het is wel lekker! Maar omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten is het brood ook erg snel droog.
Het brood wordt inderdaad snel droog. Maar dat vind ik geen enkel probleem. Ik spaar het droge brood op en maak er wentelteefjes van. Heerlijk! Of ik snijd het in blokjes, besprenkel het met olijfolie en kruiden en bak er in de oven croutons van. Die zijn zeker 2 weken goed te houden. Lekker in de soep of in de sla. Ik bak om de 2 dagen ongeveer een brood. Vaak helemaal met de machine en soms maak ik het deeg in de machine en bak ik het in de oven af.
Gewoon met de hand kneden. Ik gebruik altijd het broodmix van Soezie. Te koop bij Boerenbond/ Welkoop. Er is een variant waar alles al inzit en je alleen water hoeft toe te voegen en een soort waar je alles zelf bij moet doen, water, gist, zout, boter. Ik vind de laatste het lekkerst en bak het brood met ietsje minder zout. Kneden met de hand, veel tijd kost het niet. En ik vind het ontspannend 2 keer laten rijzen en in de oven bakken. Het kneden is even werk. Het rijzen gaat uiteraard vanzelf. Zo lekker!!! Gewoon doen.
Deze site ben ik een poosje terug tegengekomen, staan onwijs veel recepten op. Heb zelf alleen nog maar het stokbrood 2 recept geprobeerd, maar is erg lekker. Hier trouwens geen broodbakmachine (nog niet, heb laatst bij de Lidl bijna een gekocht). Uit de keuken van Levine: Recepten index
Dit doe ik dus ook. Bij mij blijft het brood toch wel 3 dagen lekker vers. Heb ook een recept van de site die zojuist is genoemd. Ik wil hem wel doorgeven als je die wilt proberen. Zit wit meel in en tarwemeel (ook gewoon in de super verkrijgbaar) Verder zit er lijnzaad in en ik doe er zemelen doorheen wat je verder niet proeft maar waar wel veel vezels inzit. Ook maak ik wel eens een rozijnenbrood. Ook gewoon kneden in de machine en afbakken in de oven. Na die tijd snij ik hem met een electrisch mes in stukjes en doe er een deel van in de vriezer. Verder heb ik hier nog een splinternieuwe AFK staan die wij willen verkopen. Ik heb nl meerdere bakmachines.
Leuk! Ik kan van iemand een machine lenen NuNog een recept uit zoeken. Erg leuke site, ga ik zeker wat van proberen
Ik heb hier een broodbakmachine ooit gekocht bij de Lidl, geweldig ding! Ik koop mijn broodmeel bij de Aldi 65cent daar hoef je alleen water bij te doen. Je doet het totaal 3 uur in de machine, dat is inclusief rijs en bak tijd. daar hoef je helemaal niets voor te doen want die machine doet het mengen, kneden, laten rijzen, bakken etc etc. Ik vind het echt ideaal en heerlijk.
Ik heb vorig jaar een broodmachine van mijn ouders gehad. Ben er erg blij mee.. Wat ik zelf altijd doe, om te voorkomen dat het brood snel uitdroogt, of uberhaubt al droog uit de machine komt. Is het geel van een rauw ei erin mee mixen. Dus meteen aan het begin van het mixproces een ei dooier erin doen.
ik heb er een van me opa gekregen een nieuwe philips en ik koop meel kant en klaar waar je alleen nog olie en melk bij hoeft te doen in duitsland is goedkoper als in nl en kost 79 cent voor kg en van 1 kg maak ik 2 a 3 broden stel de machine altijd zo in dat we s ochtend vers brood hebben en bak elke dag want bij ons gaat er 1 brood per dag door heen zijn ook niet zo groot natuurlijk
Op de site van levine, uitdekeukenvanarden.nl staan echt heerlijke recepten! Ik koop bijna nooit meer brood in de supermarkt maar maak alles zelf ( geen bbm trouwens ) eigenlijk altijd volgens haar recepten. Brood uit de oven is heerlijk en met deeg werken/ vormen etc is erg prettig en ontspannen Maar een groot voordeel van de bbm is dat je de tijd kan instellen en 's ochtends kan op staan met (een heerlijk geurende) vers gebakken broodje