Zonnebloemolie in frituurpan?

Discussion in 'De lounge' started by Sewgirl, Dec 12, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Boots

    Boots Actief lid

    Nov 1, 2008
    318
    0
    0
    Thuisblijfmama
    Nederland
    Ik frituur ook met zonnebloemolie met een pan die gewoon op het gas staat.
    Werkt prima!
     
  2. Sewgirl

    Sewgirl Actief lid

    Nov 16, 2007
    401
    0
    0
    Hallo allemaal,
    Heb vandaag patatjes gebakken in de zonnebloemolie, het smaakte voortreffelijk! Eigenlijk veel lekkerder dan frituurolie... Bedankt voor alle tips,
     
  3. luuus

    luuus Niet meer actief

    ik eb toevallig van de week bhv gehad en daar lieten ze zien wat er voor brand kan komen als je temperatuur in de frituurpan boven de 220 graden word, kzou er zeker wel voor uitkijken hoor zeker omdat olie indd snel heel warm kan worden, frituurvet lijkt mij veiliger!
     
  4. Enise

    Enise Fanatiek lid

    Jan 4, 2007
    3,996
    0
    0
    Noord-Holland
    Ik gebruik ook altijd zonnebloemolie en zet 'm altijd op 190 graden.
     
  5. Moesje1

    Moesje1 Niet meer actief

    als je gewoon je olie goed in de gaten houd is er niks aan de hand.. even om de zoveeltijd een stukje brood erin doen.. als die gaat borrelen is je vet goed :D

    khad hem laatst te lang aanstaan (kd8 dat ik heel veel tegelijk kon, was ophangen, stofzuigen ;) ) en toen kwam ik de keuken in en een stank.. en je kon er ook niks meer ingooien want het ontplofte bijna.. snel maar uitgezet en wat anders gaan eten :D.. dan is gewoon je olie verbrand.. (nee niet in de fik gevlogen)
     
  6. Niet meer actief

    Sowieso moet je een frituurpan nooit boven de tweehonderd graden uit laten komen, want boven die temperatuur ontwikkelt er zich glycidamide in aardappelproducten, en die zijn niet echt goed voor je. Maximum is toch wel honderdtachtig graden.

    Eigenlijk is 168-171 (tja, exact he ) graden al voldoende voor frietjes. Lagere temperaturen zorgen dat olie/vet langer goed blijft en dat frietjes niet meteen donkerbruin uitslaan ;)
     
  7. wwndyy

    wwndyy Actief lid

    Sep 15, 2008
    457
    0
    0
    Thuismama. De planning is wel dat ik weer ga leren
    Voorburg
    Ik heb nog nooit van zoonebloemolie in de frietpan gehoord! Lijkt mij dat het onwijs spetterd...!?
     
  8. Moesje1

    Moesje1 Niet meer actief

    Daar wen je vanzelf wel aan ;) nee grapje.. het ''spettert'' evenveel als frituurvet..
     
  9. Niet meer actief

    Wanneer het product goed en wel in de frituurpan zit, is dat eigenlijk geen probleem meer. Alleen bij het plaatsen van het product zal het een beetje spetteren, maar niet veel meer dan gewone vloeibaar frituurvet.
     
  10. Saaya

    Saaya Niet meer actief

    daar heb je toch ook een deksel voor? :) En een kookschort voor als je de deksel eraf haalt als je echt bang bent dat het spetterd...

    Bij mijn ouders ook nooit echt last van gehad. We frituurden altijd met zonnebloemolie. Heerlijk!
     
  11. Sewgirl

    Sewgirl Actief lid

    Nov 16, 2007
    401
    0
    0
    Het viel idd wel mee met spetteren, en ik vind het zoveel lekkerder dan frituurolie...
     
  12. muiz

    muiz Actief lid

    Feb 22, 2008
    287
    0
    0
    Bovendien is het veel "gezonder" dan vast/hard frituurvet!
     
  13. Niet meer actief

    Maar je hebt zowieso een beetje onder een steen geleefd als je dat nog steeds in de frituurpan mikt, het is nog amper verkrijgbaar in de supermarkt, terwijl het assortiment vloeibaar gigantisch is.
     

Share This Page