Zonnenbloemolie

Discussion in 'De lounge' started by goblins, Mar 8, 2022.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Petra82

    Petra82 Fanatiek lid

    Jul 10, 2008
    1,619
    1,332
    113
    Westland
    Niks mis mee. Wij eten minimaal 3 a 4x per week lekker burgerlijk (blijkbaar) gekookte aardappelen, die we halen bij een boer. Met rode kool (en een gehaktbal), met bloemkool (en braadworst), met prei, spinazie, andijvie, boontjes, sla, zuurkool... vooral mijn jongste is er dol op.
     
  2. Achterkantvandemaan

    Dec 31, 2020
    7,890
    8,064
    113
    Ik hou echt van gekookte aardappelen. Mijn man niet, dus we eten het zelden.

    Het liefst eet ik gekookte aardappelen, gekookte bloemkool, stukje vlees, jus en al-tijd appelmoes!!! :D

    Maar jus maak ik nooit zelf. Ooit een poging gedaan hier om een lekker receptje te krijgen, maar nooit kan ik mezelf er toe aanzetten.

    Ik flikker allerlei zakjes bij elkaar zodat je niet één specifiek vieze smaak hebt :roflmao: maar echt lekker is het niet. Maar het stoort hier absoluut niet haha!

    Ik weet al wat ik morgen ga eten!!
     
    Zuul likes this.
  3. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    Wij eten minimaal 2 x in de week agv. Dan eten de kinderen zonder moppers:roflmao:
    Ik houd er niet van dus eet dan wat anders.
    Gewoon met normale jus. Van slavink, braadworst etc karbonade eten we uit de slowcooker. Daar vechten ze nog net niet om, zo lekker vinden ze het.
    Ik braad niet met zonnebloemolie maar bak en braad.

    Als jij vaker met zonnebloemolie wil koken/bakken kan je ook eens in de zoveel tijd vlees met jus maken en de jus in porties invriezen.
     
  4. mamameer

    mamameer VIP lid

    Jan 21, 2014
    8,175
    4,487
    113
    Wij bakken een worst, of gehaktbal idd ook in een bak en braad. meestal eten we 1 x per week aardappel groente vlees, de kinderen meestal 2x, want wij eten dan een keer rijst, en daar houden ze niet van.
    verder wokken we in olie, ook vis zoals zalm bak ik meestal in olie en als ik iets frituur in de pan.
     
  5. Casara

    Casara Fanatiek lid

    Aug 20, 2014
    2,263
    416
    83
    Wij eten echt heel vaak gekookte aardappelen. En zonder jus zou ik hier echt niet mee aan hoeven komen. Gebruik zonnebloemolie alleen in de friteuse. Jus maak ik met uien, bouillonblokje, ketjap Manis en soms zo'n potje van de Maggi.
    Ik ben ook van het lekker ouderwets koken. Maar denk dat we alle drie moeilijke eters zijn. Ach en onze opa's en oma's zijn er ook heel oud mee geworden.
     
    Felice, Biny and Zuul like this.

Share This Page