2 weken geleden heb ik bloed laten testen bij de huisarts. Dit omdat bij mij al jaren bekend was dat ik een koemelkallergie heb. Ik wilde graag weten hoe hoog deze waardes waren. Uit die test kwam dat ik ook nog eens een tarweallergie heb ontwikkeld. En moet dus per direct tarwe vermijden. Sinds 22 september weet ik dat ik zwanger ben. En nu maak ik me dus zorgen... Krijg ik wel zo alle voedingsstoffen binnen? Heeft er iemand van jullie ervaring met deze combi van voedselallergien? Wie weet wat ik nog wel kan eten? Ik eet nu yofu, maar dat is 2,20 de pak, en heb daardoor de hele dag honger, en er gaan 2,5-3 kopjes uit 1 pak. Dus dat is 1 pak per dag. Iemand tips?
Je bedoeld voor de lunch? Mss is een maaltijdsalade een idee? En glutenvrije pasta mag volgens mij ook? Havermout gemaakt met sojamelk of rijstmelk, notenmelk? Er bestaat ook glutenvrij brood, zit volgens mij ook geen tarwe in. Rijstwafels vullen helaas ook slecht.
Kindje neemt wat hij/zij nodig heeft. Als je koemelkallergie hebt hoef je niet persé soja oid te eten. Melk ea drink je voor eiwitten en calcium, dat zit ook in andere producten. En tarwe kun je vervangen voor tarwevrije voedingsmiddelen toch?! Ik zou zeggen even googlen en eventueel diëtiste raadplegen.... Succes! En prettige zwangerschap.
Hoi Trisha, ik ben diëtist en zou een heel verhaal op kunnen gaan hangen, maar ik wil je eigenlijk aanraden zelf een afspraak met een diëtist te maken, liefst één gespecialiseerd in allergieën. Zij kan je heel veel praktische informatie geven over producten die je wel kunt gebruiken en hoe je je voeding volwaardig houdt. Honger hebben is echt niet nodig hoor. Niet te lang aan blijven modderen.
Ik heb uitsluitend glutenintollerantie. Ik maak me niet echt druk of ik wel genoeg binnen krijg. Ik ontbijt met geroosterd glutenvrij brood (yam van de jumbo of C1000) of le poole (verkopen de meeste bakkers vanuit de vriezer) of Schär, maar die vind ik het minst lekker. Of ik eet soja yoghurt met haver en fruit in stukjes. Soja omdat ik dat lekkerder vind dan gewone yoghurt. Verder eet ik dit ook wel eens als lunch of ik maak salades: rode bieten salade, witlofsalade, groene salades, kikkererwten salade of glutenvrije couscous salade. De keuse is reuze. En zo nu en dan verwen ik mezelf met glutenvrije pannenkoeken. Die maak ik meestal aan met amandelmelk, ook omdat ik dat lekkerder vind dan gewone melk
Nog een tip: kijk eens bij de jumbo. Bij mij in de stad heeft de jumbo een enorm groot assortiment glutenvrije producten. En kijk ook eens bij de biologische winkels. Daar verkopen ze ook van alles. Ik ben trouwens zelf ook eens bij een dieetist geweest omdat ik ook onzeker was. Maar ik geloof dat je met logisch nadenken al heel ver komt. Ik ben na 1 consult niet meer geweest, de mijne vond nl dat ik perse een halve liter melk per dag moest ivm calcium en dat ik geen olijfolie en kokosolie moest gebruiken en uitsluitend gewone bakboter want ik had die vetten nodig... Haha conclusie: je kunt ze laten meedenken maar gebruik daarnaast ook je eigen verstand.
Nog een ontbijt tip: boekweit pap maken van soja melk en boekweit. Eventueel nog wat kokosrasp, walnoten en agavesiroop er door heen.
Hier iemand dus zwanger was en Coeliakie en lactose intolerantie. .ging eigenlijk prima zolang je je maar goed aan je dieet houdt..Jumbo, Dirk, Ah hebben veel glutenvrij eten zoals brood,pasta, rijstwafels crackers etc ook lactose vrije melk..dus er is genoeg keuze eigenlijk..mijn internist zag geen problemen en moest elke keer mn waardes laten checken
die van schär is werkelijk niet te eten indd..bij de ah hebben ze nu nieuw glutenvrij brood genaamd Genius..super lekker..ook broodjes hebben ze ervan
Genius mog niet geprobeerd maar idd: Schär heeft zo'n zurig luchtje aan het brood. Wat voor ingrediënten zijn voor Genius gebruikt? Yam heeft als voordeel meende ik hoofdzakelijk haver en is daarmee voedzamer dan vele andere soorten.
Hi, zoals anderen al schrijven: geen probleem. Ik eet zelf gluten en koemelk vrij en heb een gezonde tweeling die super groeien op borstvoeding. Gezond en gevarieerd eten zoals groenten en fruit. Maar denk ook aan aardappels, zilvervliesrijst ed. Lunchen met een salade maakt het misschien smakelijker. Glutenvrij brood is meestal erg droog. Je kunt ook zelf brood bakken of kijken op weshops zoals glutenvrijemarkt. Staan namelijk veel allergenen vermeld dus ook tarwe en koemelk vrij. Succes!
Genius is zoeter van smaak en brokkelt niet uit elkaar..je hebt er wit en bruin in en ook fruit brood. .muffins en die smaken zoals de echte muffins..ik ben overstag
Hoi, Hier ook een glutenintolerantie en zwanger. Gaat verder perfect. Mn moeder had toen ze zwanger was van mij ook een glutenintolerantie; en hee ik ben ook goed terecht gekomen Ik moet wel nageven dat een glutenintolerantie ANDERS is dan een tarwe-allergie. Veel glutenvrije producten zijn gemaakt op basis van tarwe dat glutenvrij is gemaakt. Let dus HEEL goed op de verpakking wat er op staat! Das ook de enige tip die ik je mee kan geven; lezen lezen lezen lezen lezen van etiketten. Om je lichaam extra te ondersteunen kan je een zwangerschapsvitamine gebruiken en laat je ijzer ook regelmatig checken. Floradix kan je NIET gebruiken want daar zit tarwekiemextract in. Dus als je VK dat aanraadt moet je nee zeggen
Dankje voor de tips! 28 oktober heb ik afspraak bij de allergoloog, en wilde naar aanleiding daarvan een afspraak maken bij de diëtiste. Mijn schoonzusje is ook diëtiste, maar woont 2 uur hier vandaan. Ik ben nu al 3 weken aan t spugen, en houd niks binnen, dus mn huisarts heeft me medicijnen gegeven en gezegd dat ik beter maar geen tarwe kan vermijden en alles wat ik binnenhoud meegenomen is. Fijn advies... Alleen smaakt niks me meer. Echt leuk die zwangerschaps kwaaltjes. Hele dag misselijk en als ik avond eten ruik dan moet ik al spugen. Poeh! Maar goed, nu dus gewoon eten en dan hoor ik 28 oktober hoe of wat.
Wat een buttadvies van je huisarts. De lange termijn effecten zijn ernstig bij coeliakie en wel gluten eten. Daarnaast op korte termijn: het slopen van je darmvlokken zorgt er voor dat je geen vetten, mineralen en vitamines opneemt. Probeer nu juist GV te eten! Je hoeft echt geen gluten te eten om wat binnen te krijgen. Trouwens: ik krijg behalve diarree ook een heel misselijk gevoel als ik gluten heb gegeten.... Verstandig om naar een dieetist te gaan. Lukt het ondertussen al wat om met je dieet om te gaan? Als je wilt kan ik zodra je niet meer zo misselijk bent wel nog wat lekkere gezonde GV recepten delen.