Ik ben vandaag met mijn kinderen lekker langs de boeren gegaan in de omgeving voor groenten, jams, honing, melk etc. Hartstikke leuk, maarrrrr langs de kant van de weg stond bij een boerderij heeeeeeeeeeeeel veel appels die je gratis mee mocht nemen. Ik heb dus een grote zak vol appels meegenomen en vanavond al 10 potten appelmoes staan maken. Maar ik ben nog niet eens op de helft. Nu wil ik morgen misschien een appeltaart bakken, maar dan heb ik nog heel veel over. Iemand nog lekkere recepten om appels te verwerken, mag geweckt, voor in de vriezer, maakt niet uit, als het maar zo gemaakt kan worden om langer houdbaar te blijven.
Hier had mijn oma vroeger een grote appelboom in de tuin van haar tweede huisje en wij hebben letterlijk jaren en jaren appelmoes gegeten. Die blijft - zeker in de diepvries - echt wel héél lang goed. Misschien ook es appelsap proberen te maken? Zelf appelsap maken | Eten en Drinken: Bereiding Wij deelden ook héél véél appels uit aan heel de omgeving. Iedereen die rond deze periode bij ons langs kwam, die kreeg een mand appels mee. Of mocht gaan rapen hoeveel hij / zij er wou . Ik heb aan die jaren appelmoes met hopen wel een serieuze tegenzin in appelmoes overgehouden .
had ook aan appelsap gedacht, heb wel een sapcentrifuge, maar hier lusten de kinderen geen appelsap, de twee jongsten gaan ervan overgeven en ik heb zelf een appelallergie, dus ik kan het niet rauw eten/drinken.
Appelschijfjes drogen, om later gezond te snacken, eventueel met kaneel eroverheen gestrooid? Vervelende is alleen wel dat je volgens mij met 1 of 2 appels al een bakplaat vol hebt en die heeft vervolgens een paar uur in de oven nodig.
hahaha, Eylem, nee, dat gaat hem niet worden, misschien wel 2 appels, maar niet alles. Islah, wat is fruitleer?
gekarameliseerde appel met ijs en een toefje slagroom als toetje. Pannenkoeken met gekarameliseerde appel en choco pasta. Appelflappen, kun je volgens mij ook invriezen tot gebruik.
Appelsap maken maar dan niet met een sapcentrifuge maar met een ontsapper (pan). Dan kun je er ook limonadesiroop van maken bijvoorbeeld.
grrr ik krijg geen enkele link open :x (ligt aan mijn laptop) Ontsapper ken ik niet, maar is dat de moeite waard dan? aangezien ik niet zo heel vaak meer weck, jam etc maak (vroeger was ik daar veel actiever in )
Ja! heb hem open gekregen. Ligt het nu aan mij, of lijkt het zo ingewikkeld? (ik ben heel moe, sorry, dames) En ik las dat je een keukenmachine nodig heb, maar die is helaas kapot :x (maar ben wel bijna jarig ) En die siliconendingen, waar kun je dat halen, of kun je gewoon bakpapier gebruiken, en doe je dat in de oven, want er stond droogmachine (geloof ik) Ziet er wel heel grappig uit, maar is het geschikt voor kleine kinderen om te eten (niet te hard bedoel ik)
Hete bliksem! Mjum! Ligt er wel aan welke appels je hebt meegenomen. Het lekkerste is met zoete appels maar een scheut suiker erbij kan ook volgens mij. Mijn oma had een droogkast met rekjes en een kachel erin. Gedroogde appeltjes werden dan gekookt met spek en worst. En in een apart pannetje bruine bonen koken. Wat dan weer bij elkaar gemikt werd met aardappels voor een stamppot. Hoe het heet geen idee maar het is zo lekker haha. Lang geleden dat ik het op heb want moet wel lang opstaan.
nee hij is ingewikkeld uit gelegd. hier een andere die is wat overzichterlijker huis-tuin-en-keuken: C: Fruitleer maken
Jaaaaaaaaaaaa ik weet wat jij bedoeld! Ik weet alleen de naam niet. Maar appelen drogen, is dat gewoon schoonmaken en dan in de oven drogen? en hoe lang zou dat houdbaar zijn?