KIPBLADERDEEGHAPJES ingredientenvoor ongeveer 20 stuks) -olie/margarine -1 kipfilet (in reepjes) -1 ui (in kleine stukjes) -1 teentje knoflook (fijngeperst) -1 kleine blikje champignons -1/2 rode paprika (in kleine blokjes) -1/2 groene paprika -fijngesneden verse peterselie -zout -gemberpoeder,currypoeder,zw.peper,paprikapoeder,safraan,beetje gemalen rozemarijn. *1 pakje bladerdeeg (10 stuks)+ 1 eidooier gemengd met 1 eetl melk (voor het besmeren) bereiding: Bak de kipfilet snel in een pan met beetje olie en margarine. Zet de kip weg.Bak de ui en knoflook in dezelfde pan,voeg nog eventueel wat margarine en boter bij.Doe dan de paprika en chamignons bij en even laten bakken.Tenslotte doe je de peterselie,zout en de kruiden erbij. Snij de kip in kleine stukjes of trek het los in kleine slierten. Dan doe je dit bij de vulling.Laat de vulling afkoelen alvorens de hapjes te vullen. ontdooi de vellen bladerdeeg en snij elk vierkante bladerdeeg door midden met mes.Dan snij je kleine inkepingen aan de ene helft,dan vul je het met klein beetje kipvulling. Zo vul je ze allemaal.Verwarm de oven op 200°C. Besmeer de hapjes met eidooiermengsel en je kan wat gedroogde rozemarijn opstrooien. En bak ze goudbruin.
Dit zijn hapjes die ik op internet vond en voor mijzelf heb bewaard. Behalve die cheese union) Dus ht zijn niet mijn hapjes. Hoop dat je er iets lekkers tussen vindt
Voor 24 stuks. Ingrediënten: 6 vellen bladerdeeg Suiker 1 zakje vanillesuiker 4 appels Kaneel Gemalen amandelen Rozijnen Een scheutje citroensap Bereiding: Schil de appels en snij ze in blokjes. Meng de appels met 1 zakje vanillesuiker,kaneel,suiker.gemalen amandelen,rozijnen en een scheutje citroensap. Snij 3 velletjes bladerdeeg in vieren. Bekleed hiermee een muffinvorm met 12 vormen. Schep hierin het appelmengsel. Maak van het overgebleven bladerdeeg een raster over de appelvulling. En zo doe je het ook met de andere muffinvorm. Zet daarna de muffinvorm ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. En klaar zijn je mini appeltaartjes !
Garnaalflapjes Ingrediënten: 1 bakje roze garnalen (AH) ¼ deel mihoen (van een pakje van conimex) ½ tl Zout ½ tl Zwarte peper ½ tl gember ½ tl paprikapoeder 1 teentje knoflook of ½ tl knoflookpoeder 1 rode paprika 1 ui 1 pak bladerdeeg 1 eidooier Beetje water Bereiding: Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Fruit dit even in wat olie. Voeg de kruiden en de garnalen toe en roerbak dit even door. Bereid de mihoen volgens de verpakking en snijd kleiner, meng het met de garnalen en laat het uitlekken. Neem een bladerdeegplakje en snijd dat schuin door (laat het plasticje eraanzitten!). Leg 1 el vulling in het midden en vouw het deeg dubbel zodat je een driehoekje krijgt met de zigzaglijntjes aan de bovenkant. Druk de randen dicht met een vork en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met de eidooier, die losgeklopt is met wat water en bak ze op 220 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Lekker met chilisaus!
kan maar hoeft niet ik doe het altijd zo 2 plakkken bladerdeeg op de 1e plak doe je curry dan leg je de frikandel erop en doe de 2e plak bladerdeeg erboven op maak er op de bovenkant sneetjes in dat j de frikandel kan zien strijk er een los geklopt ei overheen en ong 20 min in de oven
het gehakt zou ik wel bakken voor je het in de bladerdeeg doet de frikandel mag maar hoeft niet voorgebakken te worden
Nee dat hoeft zeker niet. Je moet het ook niet te dik maken maar dat lukt ook niet want dan past het niet meer dicht Ik heb het echt al heel vaak gemaakt en is altijd hartstikke goed gaar.. (PS over saucijzenbroodjes heb ik het he )
Is superlekker, maar die rol ik altijd in mini croissantjes (van Danerolles), vind ik persoonlijk veel handiger. Iemand nog ideetjes voor simpele, zoete balderdeeghapjes?
okee, heb gisteren 2 pakken met bladerdeeg gekocht en ga er eens wat van maken hier heb er zin in, en lijkt me ook erg leuk
Wat voor gehakt gebruiken jullie voor saucijzenbroodjes? Die van mij worden altijd zo droog met rundergehakt?
Gehakt, kaas, ham, salami, kip, kers, zalm, tonijn, appel, frikandel, garnaal ... al dan niet met kruiden, knoflook, ui, olijf... Ik krijg trek van dit topic! Volgens mij kunt je zo'n beetje alles wat eetbaar is in bladerdeeg rollen en meestal wordt het nog lekker ook. Mijn persoonlijke favoriet: zalm, dille en een beetje citroensap. Maar ik ga zalm met boursin en kip met boursin ook zeker een keer proberen! Onze bakker maakt een variant op 'pain au chocolat' met bladerdeeg en chocoladepasta. Persoonlijk ben ik er niet zo dol op, maar bij veel collega's viel het ontzettend in de smaak! Ik zie trouwens tot nu toe maar weinig vergetarische hapjes, behalve dan die met kaas of appel. Heeft iemand nog een origineel idee zonder vlees? (Voor mijzelf hoeft het niet, maar ik heb een paar vriendinnen die geen vlees eten. Lijkt me wel leuk om daar ook eens een lekker hartig hapje voor te maken.)
Wat erg makkelijk en lekker is: mengsel maken van Turkse witte kaas (kan ook feta zijn), fijngeprakt, gemixt met fijngehakte (platte) peterselie en wat zwarte peper. Dat op een plakje bladerdeeg, dichtvouwen, eigeel op de bovenkant, wat sesamzaadjes of nigellazaadjes eroverheen strooien, 20 minuutjes in de oven en jammie!
ik maak regelmatig bladerdeeg pestohapjes! Met ham en kaas. iedereen is er altijd erg gek op en het is altijd zo op!!!!