Binnenkort krijgt onze zoon buisjes in zijn oren, vanwege veel oorontstekingen. Hij is inmiddels 15 maanden. Nu zag ik in de folder dat bij koorts operatie niet door kan gaan. Logisch... Maar hoe zit het als hij weer oorontsteking krijgt? Is het dan toch opereren of weer aan de antibiotica totdat het weer is hersteld? En ik las dat operatie ook niet door kan gaan als je kind in aanraking is geweest met een (besmettelijke) kinderziekte. Maar wat is daar de reden voor? Is dat omdat dat gevaarlijk kan zijn tijdens operatie of meer om andere kinderen op de afdeling niet bloot te stellen aan kinderziektes? Dankjewel alvast voor de hulp!
Volgens mij maakt oorontsteking op zichzelf niet uit, maar zal misschien ook liggen aan de mate waarin? Mbt het laatste gaat het er volgens mij vooral om dat je kind niet na een operatie ziek wordt doordat het al besmet is. Dubbele aanval op het lijf, dan zeg maar. Mijn jongste dochter had toen de oudste voor het eerst buisjes kreeg de waterpokken, omdat de oudste die al gehad had, ging de operatie toch door. Maar het zal vast ook te maken hebben dat ze zo min mogelijk besmettingsgevaar willen (hier kwam de vraag alleen pas in het ziekenhuis zelf...).
Vaak hele hoge koorts als hij oorontsteking heeft. Maar we hebben gemerkt dat het bij hem echt al weken kan broeien, zonder dat wij daar al te veel van merken. Bij kinderziektes weet je toch ook niet altijd of je kind in contact is geweest met? Bij bijv. beginnende uitbraken op kinderdag verblijf of dat ik dingen meenemen vanuit mijn werk (leerkracht)?
Tussen bepaalde kinderziektes moet een bepaalde tijd zitten tussen de ziekte en de operatie. Is op zich best logisch om een ziek kind niet ook nog eens een operatie aan te doen. We hebben regelmatig snotverkouden kindjes en kindjes met een beetje koorts op de ok voor buisjes en amandelen..de enige manier om er eindelijk eens vanaf te komen is de ingreep uit te voeren. Mijn ervaring is dus dat het wel heel gek moet lopen wil de ingreep niet door gaan. Nou is er natuurlijk wel een verschil tussen verkouden en een kind dat de longen uit zn lijf hoest bij wijze van spreken.
Hier was het echt 'boven de 38 graden gaat het niet door'. Verkouden was niet erg, maar koorts in het ziekenhuis waar wij waren wel.
heel herkenbaar, ons manneke heeft het 1ste jaar chronisch oorontsteking gehad, geen ab kuur die nog wilde werken tot aan ziekenhuisopname aan toe omdat ie niet eens meer kon eten erdoor ze hebben met zn 1e verjaardag door de ontsteking heen buisje geplaatst en zijn we kunnen starten met ab oordruppels, deze zijn niet prettig maar het heeft zn werk gedaan betreft kinderziektes, dat is om het niet te verspreiding bij andere patientjes, en die bacterien willen ze het liefst al helemaal niet op een ok
Caitlyn heeft hier een paar weken terug de amandelen eruit gekregen, buisjes had ze al. Omdat zij echt wekelijks een flinke ontsteking had, heeft ze preventief een extra zware AB-kuur gekregen, om te voorkomen dat ze een keelontsteking zou hebben op het moment van de ingreep. Maar bij het verwijderen van de amandelen schijnt het dan ook wel zo te zijn dat de kans op complicaties (nabloedingen met name) flink stijgt als die gedaan wordt op het moment dat de amandelen ontstoken zijn. Buisjes is een vrij simpele ingreep en daarbij moet het echt gek lopen wil de ingreep niet doorgaan. Als je toch twijfelt zou ik vooral even bellen met de behandeld arts, die kan dan beoordelen of een ab-kuur voorafgaand aan de ingreep verstandig is.
Dochter heeft afgelopen donderdag buisjes gekregen (en neusamandelen eruit). Ik had maandag een gesprek met de anesthesist en heb haar deze vraag ook voorgelegd. Ze zei dat als de koorts kwam door hetgeen waarvoor ze onder narcose moest ze het vaak wel door laten gaan. Tenzij ze echt boven de 39,5 zat. Ze drukte me echt op het hart dat ik me niet weg moest laten sturen voor er overleg met haar geweest was. Goed bespreken dus en je niet weg laten sturen door een verpleegkundige die de regeltjes naleeft. Anders kun je de operatie misschien wel 4 keer uitstellen. Oorontstekingen komen trouwens meestal door een virus en een AB kuur werkt alleen tegen bacteriën. Dochter heeft nog nooit AB gekregen voor ontstoken oren (ook omdat ik daar niet zo happig op ben).
Onze dochter werd gewoon geopereerd met 38.3. Hier werd verteld dat ze geen buisjes plaatsen als het oor ontstoken is of als ze een loopoor had..
Wat gek dat ieder ziekenhuis daar andere richtlijnen voor heeft hè? De jongste kreeg de dag voor zijn eerste verjaardag buisjes en de KNO arts zei na het plaatsen dat de buisjes zeker niet overbodig waren, aan beide kanten een fikse oorsteking, waar dus gewoon buisjes in geplaatst werden.