Heey Hallo, Voor de kerst wil ik voor mijn man 2 harten maken van chocolade. Nu heb ik 2 blikken in een hart vorm, daar hebben voorheen ook van die chocolaatjes ingezeten.. Kan ik dan chocolade smelten au bain marie en deze blikken dan volgieten, als ik ze he bekleed met bakpapier? Krijg ik de harten er dan gemakkelijk uit? Want ik wil ze daarna in een taartdoos leggen, en dan onze namen erop zetten Overigens geef ik hem ook nog een luchtje. Is dit een leuk idee? Graag advies en/of tips..
Haaai meis!!!! Ik vond je hier bij toeval!!! leuk! Wat een super leuk idee zeg! Je kan de chocolade gewoon au-bain-marie in de blikken gieten en door het bakpapier blijft het niet vastzitten. Ik zou zeggen, probeer het gewoon uit. Mijn man heeft ooit eens, heel schattig, zelf choco-bonbons voor me gemaakt. Allemaal verschillende bonbons, met stukjes m&m's, stukjes fruit, nootjes etc. Dan deed hij een laagje gesmolten choco in het vormpje en dan legde hij iets erop (fruit, m&m's etc) en dan weer een laagje choco! Misschien ook een leuk idee'tje, alleen dan moet je wel kleine vormpjes hebben. Laat even weten als je het gemaakt hebt en wat hij er van vond!!! xxx
of je doet hetzelfde met het choco-hart, dan doe je eerst 1 laagje en dan doe je er iets op wat je man lekker vind (nootjes, fruit) en dan weer een laag choco!!! Een choco-verrassings-hartentaart! ha ha! of een laagje jam of slagroom! jammie! Oja, dat luchtje erbij is een leuk idee!
vooral au bain marie smelten is belangrijk, maar niet warmer dan 39 graden, anders gaat het schiften/wit uitslaan. Op bakpapier kun je het idd laten stollen, maar misschien is het wel lastig met vouwtjes in het papier, dat het niet vast blijft zitten? Ik heb zelf een siliconenvorm (hart) van de Hema, misschien is dat ook makkelijk loslaten voor de chocolade...
Bedankt voor de tips meiden.. Ja ik wil een keer iets zelf maken haha Enne Nikkie,wat luef van je man! Knap zeg van hem. Bedankt voor je tips,ik ga er nog eens een nachtje overna denke.. En Nijntje.. is dat een grote vorm? En is zo'n vorm duur als ik vragen mag?
Het is idd een grote vorm, weet alleen de prijs niet, omdat ik em al vrij lang geb. Maar ik zat te denken, heb een paar keer een chocolade workshop gedaan, waar alles in plastic gegoten werd en daarna goed teruggekoeld in koelkast of vriezer, zodat de chocolade krimpt en er uitgeslagen kan worden. Maar dat was wel bij kleine chocolaatjes.
Aha oke.. Ik zat ook nog eens te denken, kan het dan misschien ook met vershoudfolie? in plaats van bakpapier? Dat kreukelt misschien wat minder? Ik ga misschien toch maar even de stad in om te kijken naar een bakvorm, maar als ik zo 1,2,3 geen vorm kan vinden zou ik het dan ook met vershoudfolie kunnen doen?
met vershoudfolie krijg je denk ik hetzelfde 'probleem' als met bakpapier. Wat denk ik ook geschikt is, is een mal nemen door een hart uit te printen, leg je op een grote snijplank, strak folie/wit bakpapier overheen spannen/leggen en dan de chocolade net smelten, in een spuitzak en met een niet te groot gaatje het hart spuiten.
Dat zou ook kunnen ja! Hmm ik ga nog even brainstormen Ik laat het wel even weten of het gelukt is, ik ga het sowieso pas vrijdag ofzo maken hoor.. Maar in ieder geval al super bedankt voor je tips
ik ehb dit wel gevonden maar is voor cake, dus wel klein. maar misschien heb je er wat aan of meer maken en dan dan per hartje 1 letter erop ofzo Cakevorm mini | Xenos
Bedankt voor de tip froukje. Ik ga denk ik morgen even kijken in de stad bij de Hema, Xenos en Action voor een grote taartvorm in de vorm van een hart. Ik zal bij een van de winkels toch wel slagen Ik laat jullie weten of het mij gelukt is
Even een update.. Ik heb een siliconde bakvorm gehaald in de vorm van een hart. Als ik het chocola smelt en erin giet, dan komt ie wel makkelijk los toch? Sorry voor al mijn vragen, wil gewoon niet dat ie mislutk
Volgens mij krijg je de chocola er wel goed uit als je een siliconen vorm gebruikt.... Laat even weten of het is gelukt!!!!
Leuk om te horen Tip voor het eruit halen: Als je een plankje hebt die in de vorm past kun je de vorm ondersteboven er bovenop leggen en voorzichtig de vorm eraf pellen. (Ik weet niet hoe dik het hart is geworden, maar dan is de kans wat kleiner dat ie breekt)
Nijntje.. Bedankt voor de tip! hij is aardig dik geworden, heb 600 gram chocolade gebruikt hahah. Heb net even gespiekt en de vorm laat gemakkelijk los, dus straks ga ik hem uit de vorm halen en verder versieren Moet ik hem daarna blijven bewaren in de koelkast?