Croissantjes vullen, waarmee??

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 29 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik doe er nog weleens geitenkaas is, maar wil weer eens varieren.
    Jullie nog een lekker idee?
     
  2. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.020
    548
    113
    Ik eet het nooit...maar zou ik het eten dan met jam of pure hagelslag haha
     
  3. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.506
    14.006
    113
    Vrouw
    Ik vul ze op zondagochtend als ontbijt regelmatig met verse aardbeien en slagroom.
     
  4. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.807
    4.191
    113
    Ham/kaas
    Knakworst
    Pesto
    Chocolade
    Brie met honing
     
  5. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Mn man lust ze graag met kaas.
    Mn ouders aten ze met ham kaas.

    Ik vind ze het lekkerste om gewoon zo te bakken en dan met jam.. of suiker.. mmm
     
  6. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Jam anders wordt het helemaal zo'n vette bedoeling.
     
  7. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Banaan en Nutella!
     
  8. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Als ontbijt eten wij ze ook graag met zoetigheid. Ik wil nu alleen hartige croissants maken voor een lunch.
     
  9. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    met kruidenkaas en ham
     
  10. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    De beste ham/kaas croissantjes, Frans recept en heel makkelijk: maak een stevige bechamelsaus met een klont boter, bloem en melk. Beetje zout peper en een snufje nootmuskaat erbij. Voeg wat kaas toe (niet teveel), en een plak kleingesneden ham. Hier vul je de croissantjes mee. Beetje geraspte kaas eroverheen en een minuutje of 10 in de oven.

    Délicieux! :)
     
  11. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Oei....die klinkt idd erg lekker en weer eens iets héél anders.
    Ga ik sowieso proberen!
    Thanx!
     
  12. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.671
    5.709
    113
    Ik eet het altijd met veeeel boter jammie
     
  13. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    De meest gemaakte combinaties hier zijn:

    Nutella
    Spijs of marsepein met rozijnen en kaneel
    Parmaham, ei en kaas
    Jam
     
  14. loveexx

    loveexx Fanatiek lid

    4 aug 2014
    1.254
    131
    63
    NULL
    NULL
    Knakworstjes! :D Van die kleine croissantjes maken met een stukje knakworst. Doet het hier altijd goed als partysnack haha.
     
  15. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.060
    2.403
    113
    Vrouw
    Hier een beetje oude kaas en wat oregano.
    Mmmmmmm
     
  16. DearDeer

    DearDeer Bekend lid

    10 nov 2016
    560
    3
    18
    NULL
    NULL
    Stomme vraag.

    Bedoel je, als ze al zijn afgebakken? Dus open snijden en beleggen?
    Of bij maken?
    Dus deeg rollen, vullen, afbakken?
     
  17. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Deeg rollen, vullen, afbakken:)

    Geen stomme vraag overigens, ik was daar niet duidelijk in idd:)
     
  18. DearDeer

    DearDeer Bekend lid

    10 nov 2016
    560
    3
    18
    NULL
    NULL
    Dan kom ik niet verder dan ham-kaas, kaas en jam.
    Dus ik lees mee
     
  19. DearDeer

    DearDeer Bekend lid

    10 nov 2016
    560
    3
    18
    NULL
    NULL
    O ja! Toch. Roomkaas!
     
  20. DearDeer

    DearDeer Bekend lid

    10 nov 2016
    560
    3
    18
    NULL
    NULL
    En wat pakken jullie als croissantdeeg? Gewoon zo'n blikje wat je open scheurt?
    Ik heb een plank waar je deeg op kan uitrollen. Dus eigenlijk was bijv een pakje zoals bladerdeeg handiger geweest. Dat is er niet he?
     

Deel Deze Pagina