Hoi meiden, Ik wil nu al een tijdje aan deze hobby beginnen. Ben me goed aan het inlezen want wil niet van allerlei dure dingen aanschaffen voor iets eenmaligs Ik zie steeds van die mooie taartjes hier voorbij komen en denk dan: Dat wil ik ook kunnen! Ik ga nu eerst eens een paar boekjes aanschaffen met alle basis principes. Maar nu heb ik een vraag over het blad Mjam Taart. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee? Is het een leuk blad? Interessant voor een beginner? De abonnements kosten vind ik wel mee vallen (Een jaarabonnement kost 23,80 voor 4 exemplaren (inclusief verzendkosten binnen Nederland)) Raden jullie dit blad aan of af? Ik hoop op jullie reactie! (en ik hoop me snel bij jullie te mogen voegen!)
Ok dames. Door dit forum ben ik zo geispireerd en ik zou het toch wel heel graag willen proberen om te maken. Maar nu kijk ik op de site van leukstetaarten.nl en daar staan zoveel dingen en benamingen op, dat ik gewoon niet weet wat ik allemaal nodig heb. Kan iemand voor mij een lijstje maken met daarop alle benodigheden die ik nodig heb om een taartje te maken. dus van de bakproducten tot aan het fondant! Dank jullie wel alvast
Als je gewoon echt een keer uit wilt proberen, zou ik gewoon het basisrecept biscuit een keer maken, (ging bij mij meteen goed). Je zou zelfs kunnen kijken of je een keer gaat uitproberen met marshmellowfondant, (zelf te maken), maar ik vond dat wel plakwerk (het maken ervan). Wat je dus verder dan echt nodig hebt is marsepein (fondant scheurt makkelijker, marsepein is gemakkelijker om een keer mee te oefenen). Wat uitsteekvormpjes en een bakvorm en dat is het dan wel. Botercreme om mee af te smeren kun je makkelijk zelf maken, (in een verhouding van 1:1 (room)boter en poedersuiker, mixen met handmixer). Vullen kan simpel met jam Vind je het dan nog steeds leuk, dan kun je dan altijd nog spullen aan gaan schaffen
Dus samengevat heb je nodig voor een keer taart maken: eieren suiker bloem maizena poedersuiker' marsepein jam (room)boter bakspray of boter om mee in te vetten bakvorm
*trots* iedereen was vol lof over me taarten ! konden bijna niet geloven dat ik het zelf gemaakt heb hihihi en ze waren ook erg lekker helemaal niet te zoet waar ik een beetje bang voor was verheug me nu al op de koffie ronde van 20:00 uur hahaha
Een paar vraagjes hoor: - -Dus als ik het goed begrijp zijn de eieren, suiker, bloem en maizena voor het basisrecept biscuit??? (dat wordt dan wel een cake??? Zie namelijk een koekje voor me hihihi). -Recept is gewoon op internet te vinden??? -Dan kan ik hem halveren en dan vullen met bijv. jam? -Doe ik dan de botercreme over de gehele taart en daarover heen de marsepein of fondant? -En kan ik gewoon een springvorm gebruiken?
Oh ja, nog 1 ding. Kan ik bij deleukstetaarten.nl niet gewoon biscuitdeeg (mix) kopen. Is dat gewoon hetzelfde principe?
@ Romaira wat fijn joh!!! @ rozemarijke, je kunt ook bisquitmix gebruiken! dan geen suiker, bloem en maizena nodig. en vergeet je roller niet voor de marsepein! Bij mij gaat het prima met een houten roller. O ja en als vullig dus jam, maar ook lekker erbij is room of slagroom! Nog een vraag aan jullie allemaal hier, als je een taart maakt met zo'n geboetseerd figurtje er op (je kent ze wel, poppetjes van Bumba e.d.) wat gebruik je daar dan voor? Las iets over suikeriets. Kun je dat zelf maken of moet je t kopen? Iemand tips voor me? Groetjes! Sas
Oke, ik dacht namelijkd at dat neit sterk genoeg is als je bijvoorbeeld een staand poppetje maakt oid?
dank jullie voor de reacties op mijn taartje dames! @Mjam Taart: ik vind het een erg leuk blad. Er staan technieken e.d. uitgelegd. Sommige misschien wat lastig voor een beginner maar het is gewoon leuk om te zien en te oefenen aan hand van die voorbeelden. @Romaira: fijn dat iedereen zo enthousiast was! @Zanoni: belangrijkste lijstje staat er al! Ik zie trouwens dat jouw kindje precies een jaar ouder is dan mijn Fleur @Skye: ik zou persoonlijk gewoon biscuitmix bestellen. Is nml. veel makkelijker en wordt veel luchtiger en lekkerder dan het zelf maken (is mijn ervaring ) @boetseren van figuurtjes: marsepein of fondant. Marsepein blijft redelijk stevig van zichzelf, als je fondant gebruikt zou ik er tylose (zie: JEM Petal Powder -Tylose- 55gr. - 104FP002 - De Leukste Taarten Shop) doorheen doen. Gewoon een theelepel op zo'n 250 gr. marsepein en fondant en (zeker de fondant) wordt het goed hard. En het is gewoon eetbaar.
mijn aankooplijstje bij een van de webshops: - biscuitmix - mix voor botercreme (is veel lekkerder dan zelf maken) - marsepein of fondant - starterskleurstoffen set van wilton (wilton icing colors) - eventueel wat uitstekers een roller kan je je houten deegroller (wel poedersuiker tegen het plakken gebruiken) of evt. bij de bouwmarkt een pvc buis kopen en op maat zagen. voor vullingen kan je beginnen met iets van jam of lemoncurd met botercreme. voor de botercreme vulling heb je nodig: - roomboter (margarine kan wel maar met roomboter (ongezouten) wordt het lekkerder - poedersuiker - evt. vanille essence van dr. oetker voor een vanillesmaakje (je kan er bijv. ook een reep gesmolten chocolade doorheen doen, dan krijg je chocoladecreme) Een taart smeer je ook vaak af met botercreme. Voor eigen gebruik kan je bovenstaande gebruiken, ik bak in opdracht dan doe ik dat nooit (omdat er in de mix water zit die de fondant/marsepein kan laten smelten) en dan gebruik ik 1:1 (dus 250 gr. boter met 250 gr. poedersuiker) dingen vastplakken kan evt. met een klein beetje water.
even ter verduidelijking van de figuurtjes: op mijn site, als je bij kindertaarten (fotoalbum > kindertaarten) kijkt: - de taart met de grote kroon en de bumba taart zijn van fondant en daar zit tylose in. - de barbapapataart figuurtjes is marsepein. Die bleven zo prima staan zonder enige toevoeging.
@Skye: ja, ik had de eieren, bloem maizena en suiker bedoeld als de ingredienten van het basisrecept voor biscuit. Je kunt idd oo mix bestellen, dat is wel veel gemakkelijker, maar ik dacht: als je eerst echt een keertje wilt uitproberen, is dat basisrecept wel het goedkoopste Omdat te trouwens zowel bij de mix als bij het basisrecept 10 minuten de eieren staat te kloppen, wordt het dus heel luchtig Je smeert na het vullen idd de hele taart af met botercreme, als plakmiddel voor de marsepein of fondant en om oneffenheden glad te strijken, zodat je marsepein ook mooi strak en egaal over de biscuit heen ligt Over de Mjam Taart: is die ook te krijgen bij bijvoorbeeld de Bruna? Ik zou 'm namelijk wel eens even willen bekijken/lezen voordat ik er een abonnement op neem. Heb nu een abonnement op Knipmode, maar op een gegeven moment heb je eigenlijk alle soorten en modellen wel een keer gehad en staat er weinig nieuws in, dus dan denk ik dat ik eens ga wisselen van tijdschrift
@ maia: Mooi geworden zeg die dora taart. @ Romaira: Hoe smaakte de taarten? Leuke dag gehad gisteren?
@rozemarijke: nee niet bij Bruna maar als je de volgende keer bij deleukstetaartenshop besteld kan je de losse nummers ook kopen.