marilene je moet even naar de webshop van de leukste taarten.nl gaan. ik gebruik marshmellow foundant, er staan daar wel prijzen bij. sas26 botercreme is niets meer en niet minder als suiker met boter... ik kan het zelf niet hoor, het moet de perfectie tempratuur hebben, is het te warm wordt het caramel en krijg je dus klontjes... wat ben ik gelukkig met een bakker in huis
sas ik zou de kersen binden, door al het vocht wordt het een natte boel. en roer je de kersen door de slagroom... mm kan wel hoor maar gaat wel veel lucht verloren. je kunt een houten roller gewoon instrijken met poedersuiker, plakt ie niet meer
Wat gebruiken jullie als vulling? Ik ben namelijk niet zo van de jam, dat vind ik echt smerig, maar wat kan ik als vulling gebruiken dan? Botercreme met wat chocopasta erdoor ofzo? En als ik aardbeien smaak wil, dan iets van aardbeien/frambozen jam erdoorheen mixen?
je kan heel veel maken je kan ook gewoon van die luie wijven versie chocolade mouse of aardbeien mouse ofzo kopen
even up weten jullie of het klopt dat fondant , lactose vrij is ?? en rol fondant ..........zit dat op een rol of is het gewoon makkelijk te bewerken ? ik heb moeite om een gelijke dikte te krijgen bij marsepijn of fondant daarom zou een rol wel makkelijk zijn ! iemand ???
ik weet niet of het lactose vrij is. Rolfondant zit niet op een rol, het betekent dat het makkelijk te bewerken is dus om een taart mee te bekleden.
Hey meiden, ik heb nu kersen in een pot, ik wil dan de kersen uit laten lekken en de sap daar doe ik dan gelatineblaadjes doorheen.... zou dat wat zijn dan? Verder doe ik slagroom en banketbakkersroom. Nu vond ik ook nog een vulling dan moest je bij de slagroom en kersen kwark doen....zou dat lekkerder zijn? Rolfondant is geloof ik net zo verpakt als marsepein, ik heb er geen ervaring mee ik vind het vrij zoet maar wel lekker hoor! en ik weet niet of het lactosevrij is...sorry!
mmm of foundant lactosevrij is weet ik niet. je zou even de bakwinkel kunnen bellen. google maar eens op die naam 'de bakwinkel' dan hoor je het vanzelf. rolfoundant zit niet op een rol... hihi helaas! zou wel poepmakkelijk zijn idd. nee hoor... mijn vriend {bakker} zegt; uhm geen idee, ik heb het niet bedacht en lacht hartelijk; waarom heet een ei een ei!
sas, doe je als vulling die 3?? ik vind de combi niets eerlijk gezegd. ik zou het dan toch echt bij kersen en slagroo houden, maar pas op hoor want je taart wordt erg nat. goed binden!
mijn vriend zegt; suiker met bindmiddel mengen en dan de kersen erdoor. je kan dan het beste even naar de plaatselijke bakker gaan en het daar kopen. en hij is het met me eens dat je van de mix, slagroom met kersen erdoor heen je niets overhoudt van de slagroom. Ik zou de kersen binden daar 1 laag van maken, 1 dun laagje bisquit erop daarom de slagroom en dan de laatste laag bisquit. Als je de taart wil afsmeren kun je dat ook doen met pasta! ook erg lekker en kan best goed in die combi, zeker als je voor pure pasta gaat! Zelf zou ik in die combi niet zo snel botercreme gebruiken. owja; smeer goed af want water/vocht doet foundant smelten, en slagroom bevat nogal wat water/vocht.
Hallo..ik breek ook even in. Ik wil binnenkort ook een taart maken. Heb vrijwel alles al binnen, alleen het fondant/marsepijn nog. Maar mijn vraag is, hoe blijft het fondant aan de taart plakken. Ik las iets over botercreme, hoe maak je dat (of is dat kant-en-klaar)? En kun je ook jam gebruiken? En hoe blijven de fondant-versieringen op de taart plakken??
@emyd Ja je kan ook afsmeren (daardoor blijft het plakken) met jam alleen moet je het wel zeven. Botercreme om af te smeren maar je 250gr roomboter en 250gr poedersuiker goed mengen. Versieringen die op de taart moeten kan je laten plakken door een drupje water.
ik zou de botercreme (idd 1:1 dus 250 gr. poedersuiker/250 gr. roomboter of iets dergelijks) minimaal 10 minuten laten mixen.
om dan nog maar even door te vragen ............. als ik nou in de webshop van leukstetaarten forum een biscuit mix bestel word ie dan hoog genoeg om hem 2x door te snijden ? of is 1 x max ? dat kan je dus het beste 2 dgen voor gebruik doen , dan 1 dag voor gebruik vullen ( wel het buitenste rand me spuiten met slagroom toch ?) en gelijk afsmeren dat laten uitharden en dan na bekleden met fondant bijv ? zo ist toch ?
ik snij hem zelfs wel 3x door nou ik zou dan botercreme gebruiken ipv slagroom want als dat in aanraking komt met marsepein of fondant kan het gaan smelten. ff op de FAQ lijst van deleukstetaarten kijken, daar staat alles uitgelegd
ik vind de botercrema zoals hierboven beschreven staat geen botercreme! maar goed, het is moeilijk om echte botercreme te maken want je suiker moet een bepaald warmte punt krijgen en behouden... romaira als jij goed mixt en zorgt dat er genoeg lucht in de bisquit komt {maw de verpakking volgt} dan wordt de taart echt hoog genoeg en kun je er best 2 keer in snijden. Op de leukstetaarten.nl staan fijne tabbeltje om te zien hoeveel je nodig hebt! {geen heel pak!!!}