De taartdozen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Sas26, 19 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pioen

    Pioen Fanatiek lid

    11 jun 2008
    1.903
    0
    0
    Ik heb de roosjes via deze site gemaakt

    Maak je taart!

    Erg duidelijk:)
     
  2. Pioen

    Pioen Fanatiek lid

    11 jun 2008
    1.903
    0
    0
    Ik vind trouwens de marsepein van deleukstetaarten.nl best wel stug en hard worden. Kan ik dit gewoon mengen met fondant zodat het wat makkelijker werkt?
     
  3. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    @pioen , grappig daar heb ik ze ook van gemaakt vanavond :D
     
  4. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
    Hoi allemaal, wat zijn jullie snel!!

    @ Maia, succes met de bespreking met het bruidspaar vandaag!

    @ Skye, ik bekleed mijn taart gewoon op het aanrecht, hij staat dan wel op een vetvrij karton.

    @bakvorm, Ik vet trouwens mijn bakvorm in en dan bestrooi ik hem met bloem. En klop ik heel goed al het teveel aan bloem eruit. Hij komt er (tot nu toe) elke keer erg makkelijk uit!

    @Romaira, zijn al je hartjes nog gelukt?

    @Crisco, vind ik hier ook super fijn!!

    @ chocobiscuit, hoe maken jullie van gewone biscuit, choco biscuit?

    @ MamaKitty, leuke valentijstaart!!! En dat katje is ook erg leuk!!

    @Rozemarijke, ik ben erg benieuwd naar de foto's van je taartjes!!

    @MammievanRoy, leuke roosjes!!!

    @Pioen, hij is erg leuk geworden!!

    @MamavanBatuhan, ik kan je helaas ook niet helpen. Ben ook net pas begonnen dus zou het ook niet durven.
     
  5. Skye

    Skye Niet meer actief

    @Moedrvan batuhan: Ik woon wel redelijk in de buurt, maar ik ben pas net begonnen met taarten maken en durf het nog niet aan om zo'n hele bijzondere taart te maken!
     
  6. Maia

    Maia Niet meer actief

    het forum van deleukstetaarten is vandaag offline btw

    @mamavanbatuhan: ik zou het wel aandurven, lijkt me erg bijzonder, maar ik woon helaas te ver weg.

    marsepein fondant mengen gaat prima. gewoon 1:1. Dat noemen we dan marsefond ;)
     
  7. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ok, ik zag de manier van pioen voor het roosjes maken (die link) en ik heb het even snel geprobeerd. Maar opzich is ie best goed gelukt. Zeker omdat ik hem even snel in elkaar heb gezet. Dus als ik het volgende keer op mijnj gemakkie doe, dan moet ie zeker perfect worden. Even een foto!

    (dus niet op de gekartelde randjes van de blaadjes letten hihihi)
     
  8. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.445
    0
    0
    Juist daarom lijkt hij goed!
    Mooi hoor
     
  9. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ja, hij mag wel iets gekarteld zijn, maar dit is wel heel erg hoor hahaha. Maar dit is dus wel een manier voor mij om dus roosjes te maken. Makkelijk te onthouden en uit te voeren! Want ik had vorige keer van die rolrossjes gemaakt, maar dar was ik helemaal niet tevreden over!
     
  10. Maia

    Maia Niet meer actief

    ik maak mijn rozen ook altijd zo!

    OMG!!! Weet je wat een lekkere vulling is? Champagnecreme!!!!
    Heb net een van m'n proeftaartjes hiermee gevuld.. jummie....... ;)
    had het nog nooit geproeft dus het was een uitprobeersel maar dit is toch nu wel een van m'n favorieten ;)

    gevuld samen met verse framboosjes.

    ga zo aan taartje 2 beginnen.
     
  11. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Skye, mooi gedaan!

    Maia, suc6 ;)
     
  12. Skye

    Skye Niet meer actief

    Zat net ff te kijken bij de webshop van DLT (deleukstetaarten), maar wat heb je nodig om het marsepein een beetje parelmoer te krijgen? Af en toe zie ik hier taarten voorbij komen met zo'n mooie glans in het marsepein of parelmoer kleur. Hoe krijg je dat??
     
  13. Maia

    Maia Niet meer actief

  14. Maia

    Maia Niet meer actief

    ben nu bezig met een frambozenmousse :) die is ook erg lekker.
     
  15. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.445
    0
    0
    Ik ben ook al weer aan het shoppen bij deleukstetaarten.

    @Maia, klinkt erg goed. Maak je die helemaal zelf?
     
  16. Maia

    Maia Niet meer actief

    ja, ik maak altijd m'n vullingen helemaal zelf natuurlijk en helemaal vers. Ik doe bijna nooit wat uit de vriezer, hoogstens botercreme.

    ik zit op m'n pakketje te wachten, had gisteren al geleverd moeten zijn. :(
     
  17. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
    ik heb even een vraagje,
    is bij jullie de 1:1 botercreme ook zo moeilijk uitsmeerbaar?
    Vind het heel moeilijk om de taart ermee mooi af te smeren.
     
  18. Maia

    Maia Niet meer actief

    geen last mee. Gewoon meer dan 10 minuten mixen en dan is het vloeibaar genoeg hoor. Anders de boter even wat zachter maken.
     
  19. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
    een heel mooi roosje skye!
     
  20. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.445
    0
    0
    Ik doe hem ff 5 sec in de magnetron, erop smeren, in de koelkast en daarna netjes afwerken.
    Zal wel niet DE manier zijn, maar voor mij werkt het prima.
    ALs ik hem meteen erop smeer na het mixen vind ik hem zacht genoeg, anders doe ik het zoals ik hierboven zei...
     

Deel Deze Pagina