drumstick in oven

Discussie in 'De lounge' gestart door teigetje1, 25 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cyntje78

    cyntje78 VIP lid

    11 nov 2008
    6.297
    3
    0
    Genieten van ons ventje!
    Braadstomen van Maggie (knoflooksmaak)
    Ik knikker een hele kilo kippenpootjes in de zak :D Eten we met zijn 2en 2 dagen van.
    Met kipfilet ook erg lekker. Komen ze heerlijk mals uit de zak ipv droog uit de pan :D
     
  2. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Ik heb de vorige keer bij het braadstomen ook uienringen en sperzieboontjes gedaan (diepvries) en ook dat was erg lekker.. oke, beetje vet van de kip erdoor haha...
    En ik vind juist het malse lekker van het braadstomen.
     
  3. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    dat is echt zo heer-lijk he!
     
  4. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    mag ik je iets vragen over die rollade?!
    hoelang doe je die rollade in de oven dan?! en hoe zwaar is die rollade?! dit wil ik wel eens proberen dan...
     
  5. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Dat braadstomen ga ik zeker een keer proberen.
    Maar gister de kip 45 minuten in de oven gehad op 200 graden (2x gedraaid), en ze waren lekker bruin en krokant. Vriendlief is dan de proefkonijn en hij vond ze heerlijk :D, en zeker voor herhaling vatbaar (doe ze eigenlijk altijd in de pan bakken).
    Dus het was gelukt.
     
  6. Esin

    Esin Niet meer actief

    Wassen jullie ook je kip voordat hij de pan in gaat???

    Ik dus wel.. Al die bloedklontjes en viezigheid wat er dan van afkomt.. brrrrr
     
  7. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    ik doe de kip ook altijd in de oven, vind ik lekkerder dan uit de pan, waarom weet ik maar goed ;). Zet de oven op 180 en dan 40 minuten (heb dan wel kuikenbouten en geen drumsticks) en die zijn dan lekker mals met een krokant korstje als ze eruit komen.
     
  8. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    nee ik was hem nooit, haal de kip altijd bij de slager en die zien er altijd super uit, nooit geen bloed aan enzo
     
  9. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Dat braadstomen vind ik echt zo'n misleiding. In het reclamespotje zie je die kippetjes met een krokant korstje in de zak zitten. Wie daar in trapt......;)

    Nee hoor, geef mij maar een kippetje met een heerlijk krokant velletje.

    En idd, marineren scheelt een hoop bereidingstijd.
     

Deel Deze Pagina