Als het echt waar zou zijn, zou er dan niet allang iemand geweest zijn die zichzelf jaren lang gefilmd zou hebben terwijl ie slaapt? Je hebt genoeg mensen die zoiets willen uitproberen toch? Ik heb een keer een verhaal gehoord over een jongetje, die altijd klaagde over 'geruis in z'n oortje'. Na tientallen onderzoeken bij de dokter bleek er dus ook een spin in z'n oor te leven.. Die hebben ze er toen (uiteraard) uitgehaald, maar het jongetje bleef het maar horen, toen zeiden ze dat het 'tussen z'n oren' (lekker toepasselijk) zat. Uiteindelijk is ie nog een keer onderzocht, bleek er NOG EEN in te zitten!
Ja, da's echt waar hoor! Let maar eens goed op: als je een spin op je huid hebt, zie je dat hij als het ware 'tapdanst' en heel zachtjes 'auw-auw-auw' roept, omdat hij zijn teentjes verbrant! Daarom hebben mensen soms spinnen in hun oor. Ze hebben dan van te dicht bij geluisterd naar het jammeren van het spinnetje. Het spinnetje is dan in het oor gekropen, omdat hij daar van oorsmeer kleine schoentjes kan maken. Zo overleeft hij wel in je oor, maar niet op je huid. Maar da's dus alleen bij hele vieze mensen, die veel oorsmeer in hun oren hebben.
Lees hier dat iemand roept dat ie maar 3 spinnen in haar huis heeft gehad... maar in een regelmatig schoongemaakt huis leven er 1500!!!! En van het opeten, wat ik net tegenkwam, het kan wel gebeuren, maar is bij mensen die met mond open slapen en dan gaat het waarschijnlijk over babyspinnetjes. Maar blijft brrrr.
O ja, dat verhaal van die wang dat gaat al heel erg lang rond. En weet niet of het nu waar of niet waar is, maar in de amazone zitten dus wel spinnen die eitjes in de mensenhuis leggen... jakkes.
Inderdaad! Dat prikken wat je dan voelt, komt door de ski-stokjes. De naam 'Langpoot-spin' is verbasterd, en komt eigenlijk van 'Langlauf-spin'.
KRUIPEN SPINNEN S NACHTS OVER JE GEZICHT ? Je hoort wel vaker dat een mens in de loop van zijn leven 15 tot 30 spinnen zou inslikken tijdens zijn slaap. Maar dit is op niets gebaseerd. Spinnen hebben verschillende zintuigen waarmee ze trillingen, geluid, licht en warmte kunnen waarnemen. Voor een spin is een open mond van een snurkende mens dus geen onverwachte valkuil. Dat ze zich ongewild in dat ademende gat zou laten zuigen, is zeer onwaarschijnlijk, want spinnen zijn doorgaans niet suïcidaal. De meeste spinnen proeven een mens aldoor hem aan te raken en kiezen dan vaak verschrikt het hazenpad. Spinnen zijn ook koudbloedig. Het temperatuurverschil ontmoedigt hen om op een mensenhuid te lopen. Je moet bij fris weer maar eens een spin op je warme hand nemen: je zal zien dat ze reageert alsof ze op een hete plaat is beland. Het is niet zo dat een spin nooit op je gezicht zal lopen, maar in de regel is het hoogst onwaarschijnlijk.
Eten we echt spinnen in onze slaap? Het verhaal doet de ronde dat er s nachts spinnen in onze mond zouden kruipen en dat we die per ongeluk zouden inslikken. Het gegeven zou zelfs wetenschappelijk onderzocht zijn door een jaar lang slapende personen te filmen. Waarschijnlijk moeten we alles nuanceren en is slechts een deel van het verhaal correct. De kans dat er werkelijk spinnen in onze mond kruipen is klein. Wel is het mogelijk dat er zeer kleine spinnetjes eieren leggen boven je bed. Als die eieren dan uitkomen, vallen de baby spinnetjes naar beneden en als je dan toevallig met je mond open slaapt, komen ze in de longen terecht. Als je overdag moet hoesten, komen ze er opnieuw uit. Geschat wordt dat elke persoon 1 à 5 spinnen per jaar eet.
Daarom word ik smorgens altijd met een volle maag wakker en heb ik dus geen honger!!!Gratis spinnetjes gegeten. Wij hadden keer een hele hele dikke spin in de gang echt zo'n tarantula (of hoe je het ook schrijft) dus mijn man heeft die dood gemaakt (je hoorde het echt kraken, als ik er nu weer aan denk grrrrrr) en jawel hoor, 2 dagen later zat er weer 1. Maar dat zeggen ze ook altijd he, als er 1 is, is er nog 1 in de buurt.Mannetje en vrouwtje
Dít is dus de reden waarom het dinosaurussen verboden is om nesten te maken op het plafond van de slaapkamer. Sinds dat verbod (daterend uit 1936) is er gelukkig niemand meer in een Lullosaurus gestikt, maar bijkomend nadeel is dat ze nu enigszins uitgestorven zijn...