Hey meiden, bijna 3 weken geleden ben ik bevallen van mijn derde kindje. Bij de keizersnede werd ook dadelijk een sterilisatie gedaan, maar dit mocht van mij enkel maar gebeuren als het nog steeds mogelijk zou zijn om mijn eitjes te doneren. Ik zelf heb geen zwangerschapswens meer (al mis ik mn buik wel, ondanks de hele erge kwalen tijdens de zwangerschap) maar aangezien ook wij bijna 2 jaar nodig hadden om eindelijk zwanger te geraken (wat op "normale" weg gelukt was) weet ik hoe het is om tussen bangen en hopen te zitten... En sinds onze Jolien er is ben ik nog meer bevestigd in mijn gevoel dat andere vrouwen ook de kans MOETEN krijgen om mama van zo een wondertje te worden... Nu zit ik dus met een aantal vragen en hoop dat jullie mij daar evtl. verder bij kunnen helpen. De gyn heeft uitgelegd dat het geen probleem is om nog eitjes te kunnen doneren... maaar: vanaf wanneer na de bevalling mag dat? Doet zo een punctie ERG veel pijn? Kan je aan eender wie je eitjes geven, of is het zoals bij bloed, dat het moet "passen"? mag je de "ontvangster" kennen? Bestaat de mogelijkheid van een "open donorschap" dus dat je evtl soms nog nieuws te horen krijgt over het kindje? (ik weet nog niet of ik dat wel zou willen) eigenlijk heb ik nog zooooveeel vragen, maar dat zijn toch de belangrijkste voor mij... Kunnen jullie helpen?
Ik vind het een geweldige stap die je wilt zetten. Ik zie dat je in Belgie woont, dan zou je even moeten kijken welke ziekenhuizen er ivf/ icsi doen en of ze ook aan eicel-donatie doen. Weet niet hoe het in België geregeld is wat betreft anonieme donor. Hier in Nederland is het tegenwoordig zo dat een kind als het 16 is op de hoogte wordt gebracht van de situatie en wie de donor is. Maar dit kan het ziekenhuis waar je evt terecht zou komen je kunnen vertellen. Hoe pijnlijk een punctie is wisselt heel erg van persoon tot persoon. Zijn dames die zo goed als niks voelen en er zijn dames die erg veel pijn hebben. Die vraag is dus slecht te beantwoorden. Volgens mij hoeven de eitjes niet te passen zoals bij bloed. Maar de wensouders hebben natuurlijk wel wensen wat betreft bv kleur ogen, haar, huidskleur enz. En dat zit toch in de eitjes opgeslagen. Hopelijk heb ik je zo genoeg verteld, maar als je dus interesse hebt hiervoor kan je het beste info aanvragen bij een ziekenhuis wat dit mogelijk maakt. In Nederland doen ze tegenwoordig ook al aan invriezen van eicellen, voorheen was dat niet mogelijk en moest de punctie en bevruchting gelijktijdig plaatsvinden. Maar vind het een goed initiatief van je. Hier zou ik het zelf dus niet doen, omdat de punctie bij mij helaas wel erg pijnlijk was. Maar heb afgelopen week ook dames gesproken die nergens last van hadden en meteen weer op de been waren. Hoewel ik iedereen een kindje gun hoor. Ps: kan ook zijn dat er nog een stukje psychologische begeleiding erbij komt.
wow, bedankt voor je uitvoerig antwoord na mijn keizersnede was ik ook al 12 uur later weer op de been, dus denk (hoop) dat de pijn best wel zal meevallen... Ik zal bij de controle bij de gyn in 4 weken eens navragen hoe dat hier in België in zijn werking gaat... Indien er hier evtl meiden zijn die dringend op zoek zijn, mag er graag gepb'd worden... ik ben allang blij als ik iemand kan helpen om haar "klein geluk" ook te mogen hebben... Ik rook niet, drink niet, ben blond, heb blauwe ogen, hoog iq (143) (whahaha, lijkt bijna alsof ik me zelf moet verkopen) en ik heb reeds 3 prachtige en kerngezonde kindjes... ook in de familie geen aanleg voor ziektes of dergelijke... dus als er een meid/koppel is die met ons samen het wil proberen, staan we er zeker klaar voor. De beslissling dat ik het wil doen is hier thuis besproken en goedgekeurd en ook 100% zeker xxx
Wow, wat een mooi enthousiast verhaal! Helaas ben ik bruin en heb ik bruine ogen, maar anders wist ik het wel Maar serieus, echt geweldig!
hihi bedatnk Sikki mss helpt dit topic er bij om andere vrouwen ook te doen doneren? zou toch leuk zijn
Hoi, ik kwam bij je topic terecht omdat wij zelf ook een deel van onze eicellen hebben gedoneert bij onze eerste IVF poging. Dan valt een toppic over het doneren van eicellen wel op. Lieve (mijn partner) heeft de eerste punctie als niet pijnlijk ervaren. Een paar minuten later was ze al weer op de been. Nu moet ik eerlijk zeggen dat elke punctie anders is en dat ze de tweede punctie wel pijnlijk vond. Gelukkig duurt zo'n punctie geen uren. Een tien minuten tot een kwartiertje later is het klaar. Na een punctie kan je buik nog even een paar weken wat gevoelig. Ik denk dat je na een bevalling eerst weer normaal moet menstrueren en dat je normale cyclus hervat is. Daarnaast heeft misschien een keizersnede ook wat tijd nodig om te genezen. Je kan aan iedereen eitjes afstaan. Er hoeft niet gekeken te worden of het past. Ik krijg bijvoorbeeld eicellen gedoneert van mijn partner. Of je in België via een ziekenhuis een open donorschap aan kan gaan weet ik niet. Wel weet ik dat het in België anoniem kan en mag. In Nederland heb je het verplichte donorregistratie in België niet. Ik weet dit omdat we eventueel overgebleven cryo's in de toekomst via het ziekenhuis in Genk doneren. De ziekenhuizen in België zeer vooraanstaand op het gebied van IVF. Wij lopen zelf voor een deel in Genk. Jette is ook een bekend ziekenhuis. Er is vast heel veel mogelijk. Ik denk dat je de droom bent van veel vrouwen die zelf (om wat voor reden) geen eicellen hebben. De wens een ander te helpen is heel herkenbaar. Dat is ook de reden dat wij de helft van de eicellen van de eerste poging hebben gedoneert. Een open donorschap kan je zelf ook regelen. Op Freya.nl zijn bijvoorbeeld veel oproepjes te vinden van vrouwen die een eiceldonor zoeken. Zij kunnen je ook helpen bij juridische gedeelte van het doneren van eicellen. In Nederland kan je bijvoorbeeld als vrouw niet veel kanten op als je geen eicellen hebt (ik weet niet hoe dat in België zit) Hier in Nederland heb je een aantal opties als je zelf geen eicellen hebt. A. Moet je iemand kennen die eicellen voor je wil doneren (zus/vriendin). B. Je kan (een lange wachtlijst) bij Geertgen via wederkerigheid het geluk hebben kans te maken op donoreicellen. (Wij hebben via Geertgen gedoneert) C. Via een (dure) behandeling in het buitenland (bv. Spanje) een anonieme donor (betalen) voor eicellen. D. Het enorme geluk hebben dat je iemand vind (die je niet kent) die voor jou eicellen wil doneren. Bedenk je wel dat voor het doneren van eicellen niet wil zeggen dat de vrouw, die je helpt, zwanger wordt. Het kan zijn dat de poging niet lukt. Je moet je dan bedenken of je dan nog een keer eicellen zou willen doneren. Als een poging niet lukt kan het voor alle partijen best emotioneel zijn. Ik vind het een geweldig idee en ik weet zeker dat je er mensen meer dan gelukkig mee kan maken. Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad. Groeten, Chy
Misschien heb je dit zelf al gevonden, maar wij hebben veel aan deze informatie gehad. Eiceldonatie Paren die een donor zoeken Eiceldonorgezocht.nl Oproepen eiceldonatie Ik hoop dat je er iets aan hebt.
hartelijk bedankt chybou... het is mij eender hoeveel keer de punctie zal moeten herdaan worden... ik ben allang blij als we het echt proberen en mss een koppeltje hun oprechte wens zouden kunnen laten uitkomen. Natuurlijk is het niet 100% zeker dat het zou lukken, maar niet is dat he... Ik wil iig het zeker geprobeerd hebben en ga er ook een volle 100% voor! Hartelijk bedankt voor je linkjes, ik zal mij er heel gauw mee bezig houden
Ik denk dat het ervan afhangt hoeveel eicellen je wilt doneren. De eerste stimulatie had ik 3 eicellen en de tweede keer 15 eicellen. Ik vind het een super lief initiatief van je, heb de oproepjes wel eens of Freya zien staan. Tis dat we onze eigen eicelletjes zo hard nodig hebben om ooit een kindje van onszelf te kunnen krijgen. Maar ik weet zeker dat je er iemand heel blij mee kunt maken. De injecties vallen reuze mee.. De punctie was niet mijn ding, maar het is best te doen. Ik wens je heel veel succes!
@Nachtzon: Ik wil alleen maar even zeggen dat ik het super vind dat je dit wilt doen. Echt heel erg lief van je om anderen zo te willen helpen!! IK weet zeker dat je straks een paar heel gelukkig gaat maken met je eicellen!