Dames, help mij....... Ik heb gisteren een ovenschotel gemaakt met groenten. Echter na 45 minuten in de oven waren de groenten nog steeds niet gaar. Gezien de tijd maar wat anders gedaan en niet nog langer in de oven. Maar ik heb het wel bewaard want er moet toch een manier zijn om die groentes alsnog gaar te krijgen?? Zonde om weg te gooien.... Het gaat oa om broccoli bloemkool wortelen, gewoon de hollandse groente zeg maar. Heeft iemand een manier om die groenten nog gaar te krijgen zodat ik het eten niet weg hoef te gooien? Ik dacht er een beetje water in te doen zodat het een beetje kookt/stoomt maar weet eigenlijk niet of de rest dan nog lekker blijft, de aardappelschijfjes en stukjes kip in dit geval.... Wie helpt??
als ik dit heb wil ik het nog weleens in de magnetron zetten. Niet al te hoge stand, en regelmatig checken. Groenten garen dan sneller en vlees blijft sappig. Maar misschien afhankelijk van je topping, een kaaskorstje dat daarna in de micro is geweest is natuurlijk niet te eten.. Succes iig!
Heb je een combi-oven? Dan op combi van magnetron en oven zetten. Door de magnetronfunctie zullen je groenten wel gaar worden. En anders roerbakken? Soep zou ik zelf niet zo snel doen met aardappelen erdoor.
De enige goede oplossing die ik hiervoor gevonden heb ik de volgende keer eerst de groente koken tot ze bijna gaar zijn en dan pas verwerken in de ovenschotel. Mij is het nog nooit gelukt om rauwe groente in een ovenschotel gaar te krijgen in de daarvoor aangegeven tijd.
Ik kook de groente altijd voor, voor ze in de ovenschotel gaan. Zeker iets als wortelen krijg je anders echt niet gaar. In de microgolf kan je inderdaad nog eens proberen.
Ik kook ook altijd voor, roerbakgroenten bak ik mee met de kip of het gehakt maar bijv broccoli en bloemkool kook ik eerst een aantal minuten. Ook de aardappelschijfjes kook ik vaak voor, anders zijn ze vaak nog keihard als de rest al gaar is.
Aan deze reacties te zien ben ik bang dat het verpest is..... Er zit idd een kaaskorst op. En idd wat de meesten van jullie ook zeggen had ik ook bedacht: volgende keer eerst de groenten koken en dan pas kort meebakken en in de oven..... Combimagnetron heb ik niet, heb ze gescheiden en ik ben ook eigenlijk bang dat het dan alleen maar aanbrand, en dan is het zeker weten niet lekker meer..... :x Stomstomstom..... Maar dan maar wat anders verzinnen voor het eten
Ik zou de groenten lekker roerbakken. Flink knoflook er doorheen en misschien wat ricotta en/of andere kaas. Dan op lage pit met deksel op de pan laten staan... Dan op het laatst verse tomaten erdoor. Die niet te warm laten worden. Lekker met pasta.
Ik zou t kaas laagje eraf scheppen En dan de rest lekker in de wokpan doen Deksel erop, vuur laag dan word de groente zacht door de damp En als dat klaar is lekker op smikkelen😋 Je kan het ook nog terug in de ovenschaal gooien daarna en dat kaas er weer op, en nog ff paar min in de oven
Helaas..... Het is niks meer geworden met het eten. Beetje water erbij gedaan voor het dampen, maar het smaakte nergens meer naar:x Volgende eerst maar de groentes voorkoken. In elk geval bedankt voor alle tips dames!!
Ik zou absoluut volgende keer NIET je groente koken voordat je ze in een ovenschotel verwerkt. Dat maakt ze zacht en flauw van smaak. Als ik bijv een ovenschotel maak met kip en groente dan doe ik het volgende; Dan bak ik mijn kip, zet ik die opzij en daarna roerbak ik mijn groente in het overgebleven bakvet van de kip. Dat geeft heel veel smaak en de eerste garing heeft al plaatsgevonden buiten de oven.