Gebakken ei

Discussie in 'De lounge' gestart door Nina Sanders, 2 apr 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Taby

    Taby Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.366
    140
    63
    Wij bakken een uitje, teentje geperste knoflook, paprika, champignons en bacon.
    Als dat gaar is, bakken we een omelet. gooien op de helft de groenten en gebakken bacon stukjes.
    vouwen de omelet dicht en dan laten we nog wat plakjes kaas smelten over de omelet.
    gegarandeerd een volle buik.
     
    Lies1611 en NiVa0230 vinden dit leuk.
  2. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    9.041
    16.546
    113
    Een witte geroosterde boterham met avocado, peper, zout en een spiegelei.
     
  3. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    Ik moest dit topic openen toen ik het onderwerp zag :D
    Scrambled eggs met verse zwarte peper en veel bieslook :thumup:
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  4. Splitijsje

    Splitijsje Fanatiek lid

    21 nov 2020
    3.133
    3.212
    113
    Vrouw
    #44 Splitijsje, 2 apr 2022
    Laatst bewerkt: 2 apr 2022
    Alles wat ik nu niet mag behalve laatste 2 :cry:
    Spiegel ei, gepocheerd ei met toast avocado en gerookte zalm, zacht gekookt ei met een witte boterham (dippen). Scrambled met bacon en in hotels bij het ontbijt ga ik voor een omelet met kaas, bacon, ui, champignons en tomaat. Voor een lekkerbek als ik mis tijdens de zwangerschap het meeste bepaald eten. Ik snap: het is maar 9 maanden en houd me netjes aan de voorschriften, maar ik dat specifieke stukje zal ik niet missen aan zwanger zijn.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  5. teenslipper

    teenslipper Bekend lid

    3 apr 2020
    824
    1.122
    93
    Vrouw
    Mijn absolute favoriet:
    Kaiserbroodje uithollen, ontbijtspek erin om de binnenkant te bekleden (1 of 2 plakjes) en dan een losgeklopt eitje met peper en (heel weinig) zout erin. Kwartiertje bakken, dan inpakken in alu en nog een kwartiertje bakken in de oven (dan wordt je broodje niet te hard).

    Als een los eitje, echt afhankelijk maar meestal 'pannenkoekenei' oftewel geklutst met peper en zout en dan beide kanten gebakken.
     
  6. tuc

    tuc Niet meer actief

    dit!! Staat in mn top 3 met:
    - in een omelet met veel groenten
    - met zalm en kruidenkaas op een italiaanse bol
     
    Lindawen79 vindt dit leuk.
  7. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Die laatste, op een bagel!
     
    tuc vindt dit leuk.
  8. tuc

    tuc Niet meer actief

    ik weet niet wat dat bij mij is, maar ik heb iets tegen de structuur van een bagel, kan het niet uitleggen. Al meerdere geprobeerd bij verschillende zaken, maar het valt mee altijd tegen.
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  9. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    :o:

    Heb ze vanochtend nog afgebakken!
     
    tuc vindt dit leuk.
  10. Achterkantvandemaan

    31 dec 2020
    7.876
    8.040
    113
    Waarom lees ik nergens een (bijna) hardgekookt eitje met zout en mayo? Blijft lekker :D:D:D

    Enneh, ik eet soms wel eens een zacht gekookt eitje of spiegeleitje tijdens zwangerschap hoor. Kans dat je er iets van oploopt is zo klein. Misschien laat ik hem iets langer garen dan niet zwanger, maar nog steeds niet helemaal gaar.
     
  11. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.992
    2.283
    113
    Noord-Brabant
    Ik ben heel saai. ;)

    Bij mij moet altijd de dooier kapot en moet het ei aan 2 kanten gebakken worden zodat er absoluut geen snot te zien is. Meestal eet ik een gebakken ei met ontbijtspek.

    Andere variaties heb ik nog nooit geprobeerd overigens. Je moet mij niet vragen waarom niet. :oops:
     
  12. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Dit is ook erg lekker idd!
     
  13. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.815
    2.674
    113
    Gewoon gebakken, niet geklutst, absoluut met de dooier kapot, en aan twee kanten gebakken. En dan echt goed gebakken met knapperige korstjes aan de randen.

    En dan op een dubbele boterham met een snufje zout.

    Mijn man maakt het vaak voor me met een geklutst ei, goed doorbakken en dan op een afbakbroodje. Hij gooit er graag tomaatjes en champignons door, maar van mij hoeft dat niet.
     
    Nina Sanders en Kleintjuh85 vinden dit leuk.
  14. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.189
    113
    O ik vind ei op zoveel manieren lekker.
    Met een hele tiet en ham erop.
    Gekluts met beetje melk
    Aan 2 kanten gebakken
    Met allerlei restjes groente erin als omelet
    Half zacht gekookt op een wit puntje
    Scramblet met komkommer en tomaat
    Met een geprakte banaan erdoor, banaanpannekoek
     
  15. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Wat bedoelen jullie in hemelsnaam met snot? Dat dus het eiwit nog deels zacht (transparant) is?
    Ik vind dat echt ongelofelijk goor haha. Dus zo’n ei dat je m’n opslurpen? :o:

    Nee nee, ik ben er zo 1 dan als ik bijv eieren in een bakje dus los klop (ik doe nooit direct in de pan maar eerst in een schaaltje), ik zelfs de draden eruit haal. Bah. In een gekookt ei kan dat natuurlijk niet maar dan zie je het niet.

    @M061987 gekookt ei ook heerlijk hoor. Ik denk dat men hier niet post daarover omdat dat de vraag ook niet was ;). Ik ging vanochtend een ei bakken en was dus nog aan het bedenken hoe ik hem wilde.

    Gekookt doe ik áltijd 10 min (ik heb altijd L eieren en bij 10 min zijn ze altijd net helemaal gegaard, absoluut niet groen ofzo) koken en dan met zout en peper. Ik eet hem vaak zo los. Als ik hem op een broodje of cracker doe, dan vaak met kaas, kip en kerriepoeder.

    Maar gevuld eitje ook heerlijk! Oa met mayonaise en paprikapoeder
     
    liset22 vindt dit leuk.
  16. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Spiegelei
    En ik word echt vreselijk chagrijnig als de dooier dan kapot is.
     
    Lies1611 vindt dit leuk.
  17. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    22.503
    13.795
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    #57 hummeltje5, 3 apr 2022
    Laatst bewerkt: 3 apr 2022
    Alleen met katenspek (of bij gebrek aan beter: ontbijtspek) en een hele dooier en dan zout en peper erover en lekker slurpen (alleen de dooier, de rest moet wit zijn)!
    Op maisbrood het liefst of tarvo.

    Pas toen ik met meiden die ik hier op ZP heb leren kennen een weekendje weg was en degene tegenover me ervan moest kokhalzen toen ik ging slurpen, besefte ik me dat kennelijk niet iederéén z’n gebakken ei zo eet :roflmao:
    Het is een mooie anekdote geworden binnen de vriendinnengroep :D
     
  18. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    13 okt 2020
    1.049
    1.712
    113
    Vrouw
    Oeps :oops: Begrijpend lezen :$

    Spiegelei, dooier vloeibaar, op vers zuurdesembrood met grote vlokken zeezout en een plak oude kaas (niet meegebakken in de pan)
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  19. Miekje86

    Miekje86 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    4.681
    10.905
    113
    Vrouw
    Paraveterinar
    Heerlijk met ham of spek, 2 eieren met een scheutje melk en kruiden (knoflookpoeder, uienpoeder, milde of gerookte paprikapoeder, peper en zout) en geraspte kaas er door heen. Heerlijk op 2 boterhammen.

    Gekookte eitje ook heerlijk op een boterham met ham, kaas, komkommer, mayonaise en curry (of alleen truffel mayonaise) en beetje peper en zout.

    Gevult eitje ook heerlijk, maar zelf gemaakte eiersalade is ook erg lekker.
     
  20. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.534
    3.869
    113
    Doe mij maar tofu scramble op toast met geplette avocado.
    Maargoed, da's geen echt ei :p
     

Deel Deze Pagina