Pff, soms word ik gek van alle tegenstrijdige berichten! Ik heb vandaag bij albert heijn (zachte) geitenkaas met honing gekocht. Ik dacht altijd dat als er rauwmelkse kaas wordt gebruikt dit erop moet staan, maar nu las ik ergens dat dit a) niet bij geitenkaas hoeft maar alleen bij koemelk en b) dat geitenkaas uberhaupt niet mag.... (Misschien had ik ff moeten google-en voor ik hem kocht ) Als ik op de site van het voedingscentrum kijk zie ik er echter niet specifiek geitenkaas op staan, wel rauwmelkse kazen. Hoe kan ik nou uitvinden of geitenkaas uberhaupt wel mag en hoe ontdek ik of er gebruik is gemaakt van rauwmelkse kaas? Iemand een idee??? Ik laat hem sowieso nu nog ff liggen hoor....
Ik heb geen idee eigenlijk heb van de week wel heerlijk gebakken geitenkaas met spek op. En nog belangrijker ervan genoten
Die geitenkaas van de AH (rond,wit, met honingsmaak) is gemaakt van gepasteuriseerde melk en die mag je gewoon eten. Geitenmelk/ kaas is geen probleem.
Denk niet dat de gyn weet of de geitenkaas gepasteuriseerd is .... Daar gaat t me om. Ik bedoel als het niet gepasteuriseerd is, is een supermarkt verplicht dit erop te zetten, toch?
Klopt. Als het niet specifiek erop staat kun je ervan uitgaan dat het geen rauwe melk is. Kijk bijv maar eens op een pak kaas( van de versafdeling) Gouda kaas. Daar staat t ook niet op vermeld en dat is dus ook geen rauwe melk!
Ik heb de feta gewoon gegeten, zelden dat hier in nederland feta wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk.
je mag die gewoon eten hoor (werk op vleewswaren/kaas afdeling) goed opletten inderdaad met rauwmelksekazen, en vooral als er "boeren" kaas staat opletten! is vaak met rauwe melk.
Ah ok! En klopt het dus dat óók op geitenkaas vermeld moet staan als het om rauwmelkse kaas gaat? Dat geldt dus niet alleen voor koemelk-kaas?
oh nog een kleine aanvuling schiet me te binnen! op franse kaasjes staat vaak au lait cru. dit is dus rauwe melk! niet eten!
Ik heb begrepen dat de Listeria bacterie niet in rauwmelkse GEITEN kaas kan overleven. Bij geitenkaas maakt het dus niet uit of het gepasteuriseerd is of niet.
Lieve meiden, Listeria overleeft niet in kaas gemaakt van geitenmelk. Je kunt dus ongestoord geitenkaas eten. Edit: voel ik me even spuit 11
In Nederland is het verplicht om te melden, dmv een zwarte sticker met witte tekst! dat het om een rauw melkse kaas gaat. sowieso ij de supermarkt niet verkrijgbaar. dus ik zou zeggen GENIET van je geitenkaas..!