Gescheurde placenta

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Jola1976, 4 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jola1976

    Jola1976 Nieuw lid

    4 feb 2008
    1
    0
    0
    Hallo, ik ben in juni met een spoedkeizersnee 7 weken te vroeg bevallen van een zoon ivm het loslaten van mn placenta. Hij is nu 7 maanden en het gaat gelukkig heel goed.
    Wel zit ik met vragen over deze heftige en totaal onverwachte ervaring.
    Gaat het loslaten van een placenta gepaard met weeën ? Ik weet nl. niet of de heftige buikpijn die ik de dag ervoor voelde nu weeën bleken te zijn of dat dit puur de pijn van het loslaten was ?
    En kan het kloppen dat als dan uiteindelijk de slijmprop e.d. er uit zijn er dan ineens wel gewoon weeën komen? " Denkt ' het lichaam als het ware mee en gaat zelf zorgen dat het kindje er uit moet en gaat heftige weeën geven ? Ik vond alles nogal heftig en vraag mij af of ik mij bij een evt. tweede bevalling weer op zoiets dergelijks voor moet stellen. En geeft loslaten van een placenta altijd van die heftige naweeën of heeft dat juist met een keizersnee te maken ? alvast bedankt voor uw reactie. Jolanda
     
  2. Brigitte

    Brigitte VIP lid

    25 sep 2006
    6.432
    5
    38
    Hoi Jolanda,

    als je een solutio placenta (loslating van de placenta) in de voorgeschiedenis hebt, heb je een medische indicatie voor de volgende keer dat je zwanger wordt ivm een verhoogde herhalingskans. Wanneer er een solutio gebeurd heb je op dat moment hevige buikpijn, meestal gepaard met bloedverlies. De buikpijn is vaak aan de kant waar de placenta zit en is er continue hevig. De buik wordt vaak ook keihard. Niet alle solutio´s verlopen zo, maar over het algemeen wel. Een gedeeltelijke loslating kan deze klachten ook geven, maar het kan ook op weeen lijken. Meestal gebeurd een loslating ineens; wel kan de oorzaak, bv een infectie, al een wee-achtig gevoel geven van tevoren. Het verliezen van de slijmprop zegt eigenlijk niets over de snelle komst van de bevalling. Het wil alleen zeggen dat de baarmoedermond aan het veranderen is. Dus het lichaam denkt zelf wel na, maar reageert niet altijd volgens het boekje.
    En naweeen kunnen altijd optreden. Vaak na een hele snelle vaginale bevalling of na een hele lange ontsluiting. Maar het kan ook best na een heftige keizersnede.

    Groetjes Brigitte
     

Deel Deze Pagina