Hoe lang kun je fruit/groente hapjes in de koelkast bewaren? Ik had worteltjes gemaakt gisteren maar weet niet zeker of ik dat vandaag en morgen ook nog geven kan..? En hoe zit het met fruit? Beter steeds vers maken neem ik aan..? Wie heeft hier een handige site oid voor?
Ik maakte meestal voor 2 dagen vandaag en morgen. Soms maakte ik meer maar dan vroor ik het in. Voor overmorgen maken zou ik niet doen
Inderdaad ik denk ook voor alleen vandaag en morgen en verder invriezen (begin nu namelijk net en wil eerst alle smaken drie dagen geven). Met fruit weet ik het niet zo, ik denk dat beter elke dag vers? Want volgens mij blijft dat niet echt heel lekker als je het bewaart..
Invriezen van (gepureerde) fruithapjes kan prima hoor. Heel handig, als je net een berg seizoensfruit gescoord hebt en het allemaal tegelijk hartstikke rijp is smaakte overigens nog net zo goed. Snel invriezen (heb een superfreeze functie op m'n koelkast), rustig laten ontdooien.
Dat deed ik eigenlijk nooit. Dan kon ik net zo goed de volgende dag pureren, dan gewoon minder fruit gebruiken op dag 1, en dag 2 opnieuw 'vers' pakken. Ik vroor het dan dus gewoon in. Vries het sowieso liever in, liever extra koud voor het behoud van de vitaminen, dus dan de vriezer in. En mega handig, soms had ik een voorraad genoeg voor een week (7x 150gr per portie) met allemaal verschillende inhoud en dan was het een verrassing wat ze kreeg, en mama had alle troep die dag niet
Heb overigens nu ook bijv een rijpe banaan in de vriezer liggen, voor als ik een smoothie wil maken voor haar. Gaat ook geweldig!
Ok! Ik dacht juist dat direct vers geven altijd net wat beter was dan ingevroren, maar invriezen is idd wel een stuk handiger want dan maak je meteen wat meer en verdeel je dat over meerdere bakjes, Dan hoef je ook niet elke dag wat te maken...
Hou er rekening mee dat bij thuis invriezen de meeste vitamines verloren gaan. Dan kan je beter diepvriesgroenten geven, als je snel klaar wilt zijn. Fruit bewaren heb ik nooit gedaan. Zo veel werk is het niet om een banaan te pakken of een stukje meloen te snijden.
Van invriezen wordt het niet lekkerder of gezonder. Je kunt iets 24 uur in de koelkast bewaren, maar niet als de lepel waar je kind van eet met het eten in aanraking is geweest. Je kunt wat je overhebt ook gewoon zelf opeten.