Help: cake met spikkels

Discussie in 'De lounge' gestart door wwrr, 20 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Dames, ik heb een spoed vraagje. We hebben hier net een cake gebakken met bloem dat over de datum was (bleek later) en met walnoten, eieren, olie, suiker en bakpoeder. De cake kwam uit de oven met zwarte spikkels, alsof er een bak maan zaadjes doorheen zat. Dat was dus niet zo. Wat kan dat zijn? Beestjes in het meel? Die zwart worden tijdens het bakken? Of ben ik nu heel paranoïde ?
     
  2. Robijn89

    Robijn89 VIP lid

    1 feb 2015
    8.121
    5.041
    113
    Vrouw
    Het kan meelmijt zijn..
     
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik heb geen idee. Maar cake met spikkels die er niet in horen gooi ik weg:roflmao:
     
    Paardenbloem en Ysabella vinden dit leuk.
  4. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.190
    35.879
    113
    Jep... die zou bij mij ook absoluut weggaan.
     
    tuc vindt dit leuk.
  5. duitshollandsmeisje

    18 sep 2018
    5.597
    7.396
    113
    Vrouw
    Kokkin
    Duitsland
    aaaaargh omg haha wat naar:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao: ik zou hem gelijk weg smijten hahaha iiieeeh
     
  6. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.757
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Weggooien. Waarschijnlijk meelmijt
     
  7. tuc

    tuc Niet meer actief

    En ik hoef niet te weten waarom het er op zit:roflmao:
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  8. lidu1

    lidu1 Fanatiek lid

    28 mei 2018
    1.623
    1.757
    113
    Vrouw
    foto?
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  9. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Ik weet na al die jaren hier nog steeds niet hoe dat moet
     
  10. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    Oeps! Lijkt me niet de juiste manier om spikkelcake te bakken. ;) Inderdaad misschien wel meelmijt. Weet je, vroeger zaten er bij de meeste mensen meelmijten in het meel, maar een paar meebakken en opeten kan volgens mij niet veel kwaad. Maar als er echt veel 'spikkels' zijn, wijst dit meestal op een groot aantal en op uitwerpselen. Niet echt fris meer natuurlijk. Ik zou nieuwe cake bakken! En als het meelmijt is: alles goed schoonmaken en controleren wat in de kast stond. Best voorraad bewaren in afsluitbare potten/dozen. Het zijn hardnekkige beestjes!
     
  11. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.190
    35.879
    113
    Nope, twijfel is weg. Alleen van het idee zou het me niet meer smaken.
     
    tuc vindt dit leuk.
  12. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    Heb je nog van dat meel over? Anders een beetje uitstrooien en glad strijken. Als het oppervlak na verloop van tijd weer 'ruw' wordt is het meelmijt.
     
  13. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.387
    21.768
    113
    In wat materiaal schaal heb je het gebakken? Het kan dat er ook steeds een beetje van loslaat bij bepaalde materialen. Dat heb ik een aantal keren meegemaakt en daarom gebruik ik dus ook geen zwarte cakeblikken meer, of doe er eerst bakpapier in.
     
  14. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.387
    21.768
    113
    Is meelmijt hetzelfde als meelmot? (Stomme vraag... :oops:)
     
  15. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Bedankt allemaal. Na de eerste kokhals neigingen is ie snel in de container beland. Jammer maar helaas.
     

Deel Deze Pagina