Afgelopen weken waren en beetje rommelig. Nu eindelijk weer een weekmenu gemaakt: Za: Pizza's en maaltijdsalade Zo: Verjaardagsfeest zoon (Indische rijst tafel): Sambal gehaktballen, Indo pulled pork, sambal goreng telor, kipsate met pindasaus, rijst, bami goreng, zoetzure komkommer, sambal goreng kentang kering, seroendeng, atjar tjampoer, kroepoek en gebakken uitjes (behalve de laatste drie, alles homemade) Ma: Prei in rode wijnmarinade, kipfilet met mosterdlaagje en aardappelkroketjes Di: Zelfgemaakte witte bonen in tomatensaus, kruidige gehaktballetjes, salade Wo: Fajita's Do: Massaman curry (slowcooker) met rijst Vr: Pasta bolognese (slowcooker)
Maandag t/m zondag: (Willekeurige volgorde) - aardappels, witlof ham/kaas - capucijnerschotel - kip madras - Gebakken aardappeltjes, sla en een tartaartje - krieltjes ovenschotel - pizza - 1 dag eten man en dochter bij opa en oma, ik eet die dag op mijn werk.
Maandag t/m zondag: (Willekeurige volgorde) - krieltjes ovenschotel - stamppot andijvie, spekjes en een bal gehakt - lasagne - broodje shoarma - nasi met zoetzure kip - patat met kipkluifjes - chili
ma: lasagne / salade mozzarella di: duiveltjes kip / krieltjes / sperziebonen wo: pasta gamba's pesto roomsaus do: mexicaanse rijst vr: turkse pizza met knoflooksaus en rauwkost za: beenham / rijst / worteltjes
Ma: Thaise rode curry Di: aardappelbolletjes, bietenpuree met yoghurt en za’atar, kip-courgetteburgers met zure room-sumaksaus Wo: Frittata met zoete aardappel, spinazie, feta (en voor mij geitenkaas) en een salade Do: Uit eten met een vriendin (Grieks) Vr: Chilivis, geroosterde bospeen met citroenharissa, gebakken aardappeltjes
Zo: gegrilde pitapuntjes, griekse kipspiesjes en salade met tzaziki Ma: boerenkool met spekjes en rookworst Di: vistaco's met bakjes groente en rauwkost om naar eigen keuze te vullen Wo: nasi, babi spek uit de slowcooker en sperzieboontjes Do: bloemkool, aardappel, filetlap en komkommer salade Vr: stokbroodjes gezond en verse tomatensoep
Ma: pasta met spekjes, spinazie en ricotta Di: gebakken aardappeltjes, sla en kaasburgers Wo: broodjes hamburger Do: verse mosterdsoep met bladerdeegstengels uit de oven en stokbroodjes Vr: Turkse pizza's Vanaf zaterdag gaan we op vakantie
@GossipGirlxoxo Hier kan je mss inspiratie opdoen of zelf ook meeschrijven. Ik doe ook nog eens mee, want ik heb al wel wat genoteerd (slager is in verlof en de andere doet geen promoties ) Vandaag : wrap met kip en rauwkost. Morgen laat pizza tijdens de middag en avond gaan we bij familie eten. Zondag: kip met oven kroketten en salade Week erna sla ik wat over want ik ben er niet om te koken dus het word wat diepvries spul (spaghetti saus, soep,...). Erna Ma : kip met curry en rijst. Di: steak met frietjes en bearniaise saus Woe : pasta met geitenkaas, spek, lenteui Do : aardappelen met fricandon en boontjes (ui en speo tussen). Vrij : gebakken krieltjes met zalm en groene asperges Zat : plukbrood Zon : quiche
In willekeurige volgorde - hapjesavond (iedereen maakt een paar verschillende hapjes, dus is nog een verrassing wat er allemaal op tafel komt. Ik weet al wel zeker dat dochter sowieso gepaneerde geitenkaasjes maakt, dat is echt haar favoriet ). - Lasagne bolognese a la Matt Preston - Mihoen goreng, babi ketjap, Vietnamese loempia's en sambal boontjes - Geroosterde groene asperges (met Parmezaanse kaas, knoflook en balsamicoazijn), Picanha en krokante aardappels met ui en rozemarijn, allemaal van de BBQ - Pizza van de BBQ - Geroosterde tomaat/paprikasoep met mascarpone en frittata met zalm, munt, doperwten en feta - iets vegetarisch, maar dat moet ik nog bedenken
Ik doe even een achteraf weekmenu, want op vakantie lukt het me niet zo goed om ver vooruit te plannen. Komt over een paar weken wel weer. Dus afgelopen week: Ma: Shoarma op pita, met knoflooksaus, en een Griekse salade (ik had pittige honing kip ipv shoarma) Di: Kip en witlof in mosterdsaus, gestoomde aardappeltjes en tomatensalade met yoghurt, limoen en kardemom Wo: Rijst met tonijn, gebakken paprika en ui Do: Witte bonen in tomatensaus, Griekse kofta, komkommersalade Vr: Kip stroganoff, aardappelbolletjes en doperwtjes (dessert passievrucht sorbetijs) Za: Hete friet met stoofvlees van kip en een salade Zo: Pizza’s en (voor mij restje kip Stroganoff) Weekendtoetje: Homemade cookie dough icecream, ‘cookie dough’ crumble en butterscotchsaus
Ik ook een weekmenu met terugwerkende kracht. Maandag spaghetti (bolognese en carbonara) Dinsdag gekookte aardappelen, spinazi a la crème, Gehakt cordonblue. Dochter restje spaghetti carbonara van maandag en zoon ipv spinazi witte bonen in tomatensaus. Woensdag biefstuksalade met stokbroodjes en Smeersels. Dochter had knakworstjes bij de stokbroodjes met Smeersels. Donderdag Rijst met kip ketjap en cashewnoten met komkommer op zuur. Dochter een tostie. Vrijdag broodje hamburger (zelf hamburgers gemaakt) Zaterdag rotti kip massala uit de slowcooker met komkommer op zuur (had donderdag extra gemaakt) Morgen nog een raadsel, ik vermoed iets afhalen en laten bezorgen en heb zelf heel erg veel zin in het aubergine lasagne achtige gerecht van de Italiaan. Of ik haal frituurspullen en snij zelf wat verse patat zet de frituurpan aan morgen ook makkelijk.
Wij eten deze week in willekeurige volgorde: Stamppot andijvie met gehaktbal Kip stoganoff met rijst Roerbakschotel krieltjes speciebonen champignons shoarma Rode kool gekookte aardappels speklap Chili con carne Ovenschotel broccoli
Heb je een recept voor de bospeen met citroenharissa? Ik zou wel eens wat anders willen proberen dan wortelstamppot of "gewoon" gekookte worteltjes
Ja, tuurlijk! Het recept komt uit een van mijn Ottolenghi kookboeken, maar staat ook online. Dat werkt makkelijker dan een foto, denk ik: https://fabilicious.be/recipes/bijgerechten/2019/12/19/Geroosterde_wortelen_met_harissa_en_granaatappelpitten/ En ik had dus geen rozenharissa in huis, maar citroenharissa. En geen mini wortels maar bospeen en dat werkte beide ook prima. Ik heb ze iets langer in de oven gedaan, maar weet niet meer precies hoe lang. Was een kwestie van in de gaten houden.
Ik ga na onze vakantie ook weer met een weekmenu werken, want de afgelopen weken hebben we zo ongezond gegeten, ik weet het niet eens meer. heb alleen nog geen idee wat we komende week moeten eten, het word in ieder geval iets gezonds..
Ik heb weer een HelloFresh box binnen gekregen dus deze week wordt het (op willekeurige volgorde) - Kokos noedelsoep met kippenei - Wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes - Turks broodje met kipgyros en aioli - Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus En dinsdag eet ik bij mijn tante dus dit is tot en met aanstaande donderdag.
Vandaag pizza Rest van de week in willekeurige volgorde Aardappels groente vlees Minestronesoep Friet met shoarma Gevulde paprika Lasagnesoep Wraptaart
Bedankt! Ik heb juist wél de gewone harissa in huis en ook nog wat rozenharissa over maar geen citroenharissa. Ben ook wel nieuwsgierig geworden naar hoe citroenharissa smaakt dus die ga ik ook maar eens zoeken in de winkel
Vandaag halen we Surinaams Verder : - verse pizza van de Lidl - aardappel schijfjes met maïs en kipkluifjes - Brocolli (lievelings eten dochter...) met aardappelen en vlees - zelfgemaakte hartige taart Vrijdag met schoonouders uit eten en het weekend komen vrienden slapen dus dan nog geen idee..