Hoe bak ik biefstuk?

Discussie in 'De lounge' gestart door Sukke, 26 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Oké, mijn biecht! Ik kan totaal geen vlees bereiden. Ik eet het zelf ook al meer dan 10 jaar niet dus heb het ook nooit echt hoeven bereiden.

    Nu ga ik mijn man vanavond een biefstukje voorschotelen maar hoe bereid ik die het beste?
    Ik weet dat ik hem eerst uit de koelkast moet leggen. Hoe lang van te voren?
    Bakken in roomboter heb ik gehoord? De kruidenboter die erbij zit is om er later bij te eten?
    Hij moet medium worden, hoe lang aan beide kanten en wanneer draai ik het gas later?

    Verder nog dingen die ik hier niet heb genoemd?

    Help? :)
     
  2. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Ik vind zelf in roomboter bakken niet zo fijn (verbrand sneller roomboter) Bakken doe ik in croma en op gevoel elke kant 2 minuten ongeveer denk ik ongeveer en dan doe ik ze altijd even in alu folie om te rusten en dan na een paar min heerlijke eten.
     
  3. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    Vlees inderdaad een uurtje van tevoren uit de koelkast.
    Pan heet laten worden. Als de grote bellen van de bakboter verdwijnen, dan het vlees erin. Niet het vuur lager zetten. Iedere kant 3 minuten laten bakken. Dan uit de pan halen, op bord met folie paar minuten (5) laten rusten. Dat is nodig om de sappen vast te houden. Anders loopt je bord vol met bloed....

    Smakelijk!
     
  4. Wachtende

    Wachtende Fanatiek lid

    29 nov 2011
    4.414
    0
    0
    Ik haal de biefstuk 30 minuten van de voren uit de koelkast.
    Bakken doe ik in vloeibare croma met een scheutje olijfolie.
    Beide kanten dichtschroeien en daarna vuur lager, 6 minuten in totaal. Bij een dikke biefstuk natuurlijk wat langer...bij een platte wat korter. Als je merkt dat je biefstuk tijdens het bakken erg dik aan het worden is staat je vuur te hoog, dan trekt de spier samen...dus vuur lager doen als dat gebeurt.
    Daarna de kruidenboter erop. Op gevoel kijken of je biefstuk nog even in alu folie laat rusten of serveert op een warm bord.
     
  5. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Het ligt er maar net aan hoe jou man hem bereid wilt hebben, ik vind een biefstuk als hij nog heel rauw is het lekkerst, mijn man vind hem juist weer iets doorgebakken lekker en mijn zwager moet hem dus echt helemaal doorgebakken hebben. Ik zou dus eerst vragen wat je man het lekkerst vind.
     
  6. Marieke4mei

    Marieke4mei Niet meer actief

    Tijdens het rusten wel even je nagels vijlen volgens de reclame, niet vergeten.
     
  7. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hoe zwaar/dik is de biefstuk?

    Een biefstuk van 150 gram doe ik 1 minuut per kant en dan in zilverfolie. Ook weer niet te lang, want dan gaart hij te ver door.
    Medium zou ik 2 minuten per kant doen.

    Ik doe ze altijd op de grillpan met olie en een beetje roomboter (wat later, anders verbrandt deze).
     
  8. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Nou, het is goed gekomen hoor!
    Hij moest nog wel even terug de pan in. Hij wilde hem toch liever iets minder rood! Had gisteren al vrij rood varkenshaas gegeten dus dat was hij even beu! Thnx voor de tips!
     

Deel Deze Pagina