Ik kan wel wat inspiratie gebruiken dus wie o wie heeft er een lekker recept? En hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn nasi droger wordt, als ik hem maak wordt het vaak zo'n plakkerig boeltje
Kipfilet, bakken, zak Chinese roerbakmix meebakken/roerbakken. Daar gooi ik een zakje van de Knorr mix voor nasi bij (ken geen ander goed en lekker recept). Dan in aparte pan 2-3 eieren bakken met beetje peper zout en koriander. Ei in stukjes snijden. Rijst koken en dan als de rijst gaar is alles door elkaar mengen. Ik ben erg allergisch voor veel (kruiden???) die in de Chinese keuken gebruikt worden. Wijk dus niet graag af van mijn gewende recept.
Ik maak vaak nasi met de kruiden van Conimex. Maar ik lees mee voor een lekker recept waarbij je zelf kruiden gebruikt, en ik hou van lekker pittig, dus recepten waar ketjap en/ of sambal in zitten. Hopelijk komen ze met lekkere recepten. Is je rijst misschien te nat/ plakkerig als je het gekookt hebt?
Gehakt of kip, ui en spitskool wokken, paar lepels ketjap manis erbij en een zakje nasimix. Variaties: paar lepels satesaus erdoor, gebakken ei of kroepoek erbij.
Ik maak de dag ervoor de rijst. Die kook ik en dan een nachtje in de koelkast. Vervolgens de volgende dag snijd ik prei, knoflook (hoeveelheid ligt aan wat jij lekker vind) een/twee uien. En Ik koop een pak hamblokjes. Vervolgens begin ik met de uien en knoflook lekker te bakken. Dan doe ik er ham bij. Vervolgens de nasi en gooi ik er een geklutst ei over die ik in kleine stukjes maak. Dan prei erin. Nog even bakken en eten maar!
het geheim: gebruik koude rijst. Uit de koelkast of vriezer. Eerst kip/garnalen en groente wokken. Dan koude rijst en ei erdoor wokken.
Je kan een kant en klare boemboe kopen, maar ook zelf maken hoor. Best te doen, even googlen voor receptje. Wat voor rijst gebruik je? Wij altijd zilvervliesrijst bij nasi en plakt nooit. Na t koken en afgieten gaat t direct in de wok bij de kip/groente en boemboe. Gebakken eitje en gebakken uitjes erbij, satesausje en mmm eten maar. Lekker hoor
Rijst koken en apart houden Nasi/bamivlees bakken Roerbakmix met extra knoflook/ui/prei/wat je wil erdoorheen en meebakken Ketjap, kerrie, paprika (pikant), cayennepeper, knoflookpoeder, sambal, zout en peper erdoorheen Rijst erdoorheen scheppen Serveren met adjar/kroepoek/etc.
Volgens mij wordt je rijst plakkerig als je het te lang kookt! Hier een keer zo gebeurd nl. En goed afgieten!!
Rijst avond van te voren koken. Ik laat deze meestal in de vergiet in de koelkast staan. Ook gebruik ik gewoon simpele snelkookrijst. Kipfilet in blokjes en in een marinade van geperste knoflook, ketjap, kerrie en wat olie (kan ook de avond ervoor). Kip bakken in de koekenpan. Olie in de wok, rijst even bakken. Kerrie, ketjap, gemalen koriander, gemalen gember en gemalen komijn erbij (en sambal als je dat lekker vindt). Allemaal even lekker bakken. Zakje fijne soepgroenten en eventueel een fijngesneden peper erdoor. Ook even lekker bakken. Dan de kip erdoor.
Niet. De afhaalchinees 1 straat verder kan het veel beter, dus ik begin er niet eens aan . (Niet dat ik elke week nasi eet, hé. Gemiddeld 2 keer per jaar ofzo.)
Zo een potje nasi bamboe pasta van de conimex een zak wokgroente kipfilet in stukjes. Heel simpel en snel.klaar vaak haal ik nog kipsates en saté saus erbij een ei eten we er soms bij dat roer ik erdoor.
Kipfilet in blokjes snijden en in de ketjap laten staan voor een tijdje - soms een uur, soms een kwartiertje - ligt er aan hoeveel tijd je hebt. Vervolgens de rijst koken; afspoelen met water en even laten rusten. Daarna de kipstukjes en de wokgroenten bakken, boemboe erbij, rijst erbij en zachtjes opwarmen; eitje bakken en in stukken snijden en er door doen. Satésaus opwarmen... Tafel dekken, borden opscheppen en eten. Soms maak ik zelf de boemboe, veel vaker niet maar loop ik even naar de toko. Ik vind dat ze het daar veel beter kunnen
Ik koop het in blik bij de ah.. Super smaakvol en super goed gevuld met vlees en groente.. Goedkoper en makkelijker kan niet! Hier een heeel groot succes 😁
Spekblokjes uitbakken, zak roerbakgroente/nasigroente erbij bakken. Ondertussen rijst koken, niet te lang anders wordt het idd plakkerig. Ik gebruik meestal basmati rijst, is een lekkerdere korrel. Kruiden met Inproba kruidenmix voor Nasi Goreng (gele zakje), dit vind ik nog steeds de lekkerste kruiden, lekker dan Conimex. Mn zus woont in Amerika en neemt zelfs steeds als ze hier is een lading van die zakjes mee. (en lekker goedkoop!)
De basis is Basmatirijst, bereid volgens de verpakking in water met een beetje zout. Kipfiletblokjes met een scheutje olijfolie en kipkruiden (verstegen) mengen en even laten staan. 3 eieren roerbakken met wat peper en zout. Pakket nasigroenten wokken in olijfolie. Kipblokjes bakken en erbij. Bakje hamreepjes/hamblokjes meebakken. Gebakken ei erbij. Dan zakje Conimex nasikruiden erdoor (niet die uit een doosje, maar zo'n los zakje). Als laatste de rijst even meeroerbakken en klaar!
Ik gebruik afgekoelde rijst (anders wordt het een plakkerige bedoeling). De rijst doe ik in een grote bak, met een gesneden uitje, knoflook, stukjes gember, laos, aromat, marinade van de toko en een scheutje zoete ketjap. Hele boel goed roeren, zodat elke portie straks dezelfde smaak heeft en dan opbakken met olie in de pan. Ik gebruik geen nasipakjes. Voor de lekker erbij, zelfgebakken kroepoek, een pannenkoekenei in reepjes gesneden, komkommer op zuur en een tomaatje.Oja en satestokjes uit de oven met satesaus.