Ok, toch hier maar eens vragen . Ik kan veel in de keuken, maar het lukt me niet een fatsoenlijke gehaktbal te maken. Ze vallen uit elkaar of zijn droog en smakeloos . Dus hoe maken jullie de perfecte gehaktbal?
Oeh ik mik er elke keer gewoon wat in waar in trek in heb Wat er altijd wel in gaat: - gehakt...duh - Ei - gemalen knoflook - peper - zout - ketchup - curry - Sambal...heb drie verschillende dus afhankelijk van het soort waar we die avond voor gaan Aanbraden in een pan met boter, kruidnagel, basilicum en laurierblad. Afblussen met water. Verder gaan er vaak nog wel wat andere kruiden etc in...maar das puur waar ik trek in heb. zal geheid nog wat vergeten zijn te vermelden...gaat makkelijker als ik voor mn kruidenrekje sta
gehakt ei paneermeel zout peper knoflook ketjap Braadpan veel boter, goed bruin bakken aanvullen met water en ketjap lekker sudderen klaar!
Dank jullie wel! Wat voor soort gehakt gebruiken jullie? En ik heb juist het idee dat mijn ballen uit elkaar vallen door het ei... Kneed ik dan te kort of ligt het uit elkaar vallen aan iets anders?
Ik maak ze altijd met rundergehakt, een ei, gehaktkruiden en paneermeel op gevoel.... Heb je niet veel aan maar het moet niet te nat maar ook niet te droog zijn Echt veel boter in de pan en dit heet laten worden tot alle belletjes verdwenen zijn en de boter eigenlijk al bruin geworden is. Rondom aanbraden en dan op half hoog vuur laten sudderen. Ik laat ze meestal een half uur tot 45 minuten bakken. En de volgende dag de rest opeten! Nooit klachten gehad hier.......
Ik maak nooit grote gehaktballen, maar altijd alleen kleine gehaktballetjes. Daarvoor gebruik ik 1 kilo rundergehakt, 4 eieren, een rol beschuit verkruimeld (heb een hekel aan die pakjes paneermeel), 3 zakjes boemboe bali 'verse kruiden mix' en soms 2 uitjes maar ik vind ui erin niet zo lekker. Dan even aanbraden rondom in de pan en daarna nog even in de oven om verder te garen. Maar oke, ik weet niet of je zo ook grote gehaktballen kan maken hihi.
Rundergehakt, een ei en een zakje Mexicaanse kruiden klein beetje boter in de pan en even op hoog vuur aanbraden en daarna 20 minuten.op laag vuur. Heerlijke ballen heb je dan.
Dank jullie wel! Met jullie tips moet het gaan lukken! Ik ga in ieder geval alles uitproberen en dan moet het goed komen .
Belangrijkste is gebruik chroma!!! Braad ze aan, laat even een kwartier opstaan en zet ze voordat je gaat eten weer op, dan worden ze wat geleidelijker gaar van binnen en minder droog. (Maar dit kan alleen als je de tijd hebt, ik doe dit dan om een uur of 13 en maak ze later 'af') Verder doe ik het simpel. Liefst half om half, zakje gehaktkruiden met uitjes van de ah, hoeft geen ei bij en geen paneermeel of beschuit. Maar met de chroma zijn ze het lekkerst
Ik was ook een hele tijd op zoek naar een goed recept en eindelijk heb ik die gevonden: Librije's gehaktballen, echt lekker! Gebruik wel goed gehakt (half om half). Librije's gehaktballen - Succes, je mag de komende weken veel gehaktballen gaan eten haha.
Half om half gehakt ui 2 eieren scheut koffiemelk sambal nootmuskaat satekruiden knoflook ketjap zout peper gehaktkruiden paneermeel goed kneden ballen draaien licht plat drukken boter in de pan ballen aanbraden water erbij ff laten sudderen. daarna nog een uurtje in de jus
Wat ik doe voor 500 gram gehakt : 1 gesnipperd uitje gehaktkruiden met uitjes handje gebakken uitjes erdoor heen verkruimelen 1 ei teentje knoflook 2 eetlepels knoflook Dan mixen en als het te nat is nog paneermeel toevoegen. Bij het bakken net voor het uit de pan halen gaat er een scheut honing overheen. Gehaktballen zijn hier altijd favoriet en moet ze op verjaardagen standaard in het klein maken