Wij willen ook een hond zodra de baby wat groter is. Wij hebben beide wel ervaring met honden dus dat scheelt, maar als je dat niet hebt zou ik inderdaad heeeel veel informatie enzo over het ras opzoeken. Wat dacht je trouwens van een Spaniel? Middelgrote hond. Mijn ouders hebben een Engelse Cocker Spaniel en de kleinkinderen kunnen alles met dat beest doen. Maar naast de wagen is hij bijvoorbeeld waaks naar vreemden en hij loopt ook echt de 'roedel' bij elkaar te houden. Hij houdt dan alle kinderen nauwlettend in de gaten en vooral als er vreemden in de buurt komen. Mijn ouders hebben niet onwijs veel gedaan aan zijn opvoeding, ik ben 1-2 keer naar zo'n cursus geweest vroeger, maar dat was niet eens nodig. Ook omdat ze er heel lief en een beetje doepig uitzien is het misschien wel wat voor je Wijzelf gaan waarschijnlijk een Amerikaanse Bulldog nemen, dat eist alleen wel wat meer ervaring. Ook hebben wij een oppashond, een Ridgeback, grote hond, die zou ik ook niet aanraden als je zelf nog niet zoveel ervaring hebt met honden en kleine kinderen hebt. Vooral de jongere versies kunnen erg druk en wild spelen. Wel zou ik (ondanks de goede verhalen over asiel-honden) toch echt een puppy uit een goed nest nemen. Zodat je even kunt kijken hoe de vader+moeder zijn en hoe ze zijn grootgebracht de eerste weken. Dat scheelt denk ik wel enorm, al merk je dat misschien pas jaren later. Mijn ouders kozen bijvoorbeeld het hondje dat het meest over zich heen liet lopen door z'n broertjes en zusjes omdat ze een zacht karaktertje wilden. Nou dat is dus inderdaad helemaal goedgekomen.
wij hebben een mops we zijn gek op platneuzen dit zijn van nature heel erg lieve aanhankelijke hondjes!
wij hebben een herder. Als je een hond wilt ook voor de veiligheid, dan moet je gaan kijken of het karakter er wel voor is. jack russels kunnen beschermend zijn, maar hoeft niet, en dit geld voor elke ras. Tevens belangrijk om dit continu bij te houden, net als een huishouding zeg maar. Wij hebbben onze hond ook gedeeltelijk voor bescherming, maar ook als gezelligsheid hond, door veel met haar te trainen, en ook te laten zien dat we haar "werk"waarderen blijft ze ook zo goed beschermend. Wij trainen haar zelf, mede dankzij, dat ik vroeger een politiehond heb gehad. Ze geeft 1 blafje bij de postbode, als ik niet reageer dan geeft ze nog 1 net zolang tot ik zeg, is goed meissie. En voor nood kan ze haar eigen bench open maken, maar dit doet ze niet als het niet nodig is. Deuren openen kan ze ook, en woorden zoals grijp en pak heeft ze inmiddels ook al geleerd. Wat je ook kunt doen, is een hond nemen waarvan 1 van de familieleden in de politie zit, dan bezitten ze al het karakter van bescherming en waakheid. Al geeft dit ook geen 100 % garantie. Wij trainen onze hond 1 x per dag, en 1 x per week voor een paar uur lang. Ze waarschuwt me, als er iemand achter me loopt en ik weet dat nog niet. Alleen als er onweer is, dan kruipt ze wel liever even op schoot. Hey suc6 met je misschien toekomstige hondje.
Wij hebben een Jack Russell en een Bullmastiff, dus een kleine hond van 5 kg en een grote hond van 50 kg! Onze JR blaft alleen als er iemand aan de deur komt en is absoluut niet hyperactief. We zijn met hem dan ook gelijk op cursus gegaan en heb zijn energie weten te beperken door met behendigheid bezig te gaan (6 jaar gedaan en inmiddels gestopt). Het zijn zeer intelligente hondjes en super leergierig. Wel moet je vanaf het begin paal en perk stellen. Onze BM blaft alleen bij onraad en dan heb je zeker een verkeerde aan haar. Ik zou geen inbreker willen zijn . Je kunt haar echter weinig leren omdat ze gefokt zijn om zelf situaties in te schatten en eventueel actie te ondernemen (zelfstandig werkend). De basisgehoorzaamheidsregels kent ze en ze is dan ook superlief binnen huis. Tegenover andere honden is ze soms niet zo lief en ze is behoorlijk sterk. Geen aanrader voor een beginnend hondeneigenaar. Ze is wel superlief met onze kleine man (7 maand). Onze JR vindt de kleine niet zo erg leuk. Straks met balletjes gooien wordt het denk ik interressanter voor de JR (tja balletjes en koekjes ). We hebben ook een Franse Bulldog gehad en dit was een superschat. Ik weet niet hoe ze nu zijn, want ze zijn een enorm veel gefokt de laatste tijd omdat er veel vraag naar was. Sommige fokkers houden dan geen rekening met het karakter maar met hun omzet :x . Ik zou er eens een rasboek op naslaan en kijken welke karaktertrekken er bij jullie passen. Je moet er sowieso veel aandacht en tijd aan besteden anders wordt elke hond een ongeleid projectiel. En als je voor een rashond gaat, zoek dan een goede fokker. Ga eerst kijken bij verschillende fokkers waar bij voorkeur (nog) geen pups zijn, anders ben je gelijk verkocht. Als het goede fokkers zijn staan ze je graag te woord met alle vragen die je hebt.
of praten met een ervaren hondentrainer, die kan ook goed een karakter inschatten die bij jullie past. Veel fokkers vinden het ook niet erg als je een paar keer langs komt om te kijken hoe de hond reageert op de kids, en op jullie. @ pruts27 franse bullies, zijn erg lief, intelligent, en kunnen vaak wel kinderne om hun hebben. Ze zijn wel heel eigenwijs en hard voor zichzelf, en wordt tegenwoordig veel al gehouden als gezinshond en niet meer als waakhond, tevens worden ze vrij snel jaloers , en willen ze maar al te graag een deel van het gezin uitmaken, als ze dit gevoel niet hebben kunnen ze zich omkeren naar aggressief maar hoeft niet altijd. Ja sommige fokkers kijken niet meer naar ht karakter, want vroeger was een bullie algauw waaks en beschermend voor mensen die "zwak of jong"waren dus babys oudere mensen, vrouwen.
Ik heb alles even gelezen en wat ik begrijp is dat je man dus graag een werk hond wilt en jij een herder eigenlijk te groot vind wat mij opvalt is dat de boxer nog niet genoemt wordt. Een werk hond van nature ( spreek uit ervaring heb er twee waar ik mee in de africhting zit). En onwijs lief voor kinder goed waak blaffen niet veel behalve als het echt niet goed zit. Als ik zie hoe hier de honden met kinderen omgaan ondanks dat wij helaas zelf nog geen kinderen hebben. Dus misschien is een boxer wat voor jullie! En zo als hopmarjanneke al zegt laat je goed informeren door fokkers vraag of je de eventuele kennels mag zien waar de honden verblijven. Kijk hoe een fokker zelf over de honden verteld! En ga inderdaad kijken bij een fokker zonder pups anders ben je verkocht. IK fok zelf ook, en heb ook al eens mensen geweigerd omdat deze toch iet wat verkeerde bedoelingen hadden met een hond. groetjes Ilona
Ik wil er alleen nog even aan toevoegen dat je een hond niet perce bij een fokker hoeft te kopen. Ga je bijvoorbeeld voor een kruising. Wij hadden zo iets we willen een lieve hond en hoeft niet perce een stamboom te hebben. Wij hebben onze hond uit een dorpje hier vlakbij. Haar hond was per ongeluk gedekt door de hond van haar schoonouders. Ze hadden een mooi hok voor de puppies gebouwd de kleine van één liep er lekker door heen. Het was schoon en ik mocht zo vaak langskomen als ik wilde. En toevallig nam de dierenarts waar ik bij zit ook een hond uit het zelfde nestje. Het was gewoon goed! En het is zo'n lief beest ik zat vanmorgen te huilen (hormoontjes) krijg ik zijn lieve kop op mijn schoot met de oogjes die me aankijken. Ik ben meteen getroost. Wat ik me nog afvroeg.. Er was hier iemand die in het asiel werkte.. Wij willen volgend jaar misschien wel een hond erbij. We willen dan wel één uit het asiel halen. Heb je tips? Onze hond is dan twee jaar. Of is het niet zo verstandig?
ik zou vragen aan het asiel of je misschien ter kennismaking, of het goed gaatje eigen hond mee mag nemen. Vaak doen ze dit wel zodat zowel jou hond als de nieuwe hond een prive plekje krijgen waar je kunt kijken of het klikt/
Off topic nav onderstaande: Dat valt de laatste jaren juist heel erg mee, omdat er veel meer wordt gescreend op HD. Natuurlijk blijven er altijd honden bij die zware HD hebben. Maar door de screening op HD en de uitsluiting van "lijders" voor de fok wordt er weer veel goed gedaan voor de Duitse Herder. Wij hebben het zelf gehad met een nestje, twee ouders die HD-vrij waren, maar in dat nest hadden we een pupje wat dus helaas zo "kapot" was, dat de eigenaresse het beestje ter plekke heeft laten inslapen... of eigenlijk heeft ze het hondje niet meer laten bijkomen omdat ze vanwege de foto's al een roesje had gehad.
Ik heb twee Bouviers, heerlijke honden ! Echte gezinshonden, lief voor mijn zoontje en lief voor ons ! Wel veel onderhoud aan hun vacht, maar dat neem je voor lief ! Wij wonen ook buitenuit en ik vind het een prettig idee dat ze hier rondlopen..
wij hadden vroeger thuis een hollandse herder. Ach dat was toch zo een lief beest. Als ik nu aan haar denk mis ik haar weer. Ze hield niet zo van vreemden en was echt goed waaks. Mijn moeder was een keer aan het stoeien met iemand en toen riep mijn moeder voor de gein die hond en toen hing ze in zijn broekspijp haha. Maar voor ons was ze zo lief, kon alles met haar doen, aan haar hangen enzo en ze deed niks. Mijn man en ik heb hebben nu een jack russel. Ja ze is soms druk en ze verhaart enorm, maar ik wil haar echt nog lang niet kwijt (ze wordt dit jaar 11). Ze is gek op kinderen als ze kinderen hoort zwemmen ofzo dan gaat ze net zo lang janken tot ze met die kinderen mee mag zwemmen. Ik denk dat het ras op zich niet heel erg veel uit maakt (als je maar geen engelse bulldog ofzo neemt, die zijn me toch moeilijk opvoedbaar) als je je hond maar goed en consequent opvoedt en ook de kinderen leert ermee om te gaan.
Het zijn wel degelijk duitse herders. Volgens duitse rasstandaard wordt de kleur wit niet erkend bij duitse herders. Sommige landen zijn echter door gaan met fokken van duitse herders met een witte kleur en kregen zo eigen bloedlijnen. De naam canadese/zwitserse herder betekent niks anders dan witte duitse herder. En in engeland en Amerika vallen ze ook gewoon onder duitse herder.
Daarom moet je ook een goede fokker zoeken, en de bloedlijnen natrekken. Daarbij heb je nooit 100% garantie, bij geen enkel ras, dat het gezond is.
Maar wij wonen natuurlijk in Nederland (Een langharige teckel heeft ook een ander karakter dan een ruwharige maar het zijn wel beide teckels) Vanaf 1 mei 1999 heeft Nederland als land het ras erkend. Net zoals de landen Denemarken, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Zuid-Afrika. Dit betekent dat Witte Herder pups geboren in deze landen, ingeschreven worden door een FCI internationaal erkend bureau, zoals in Nederland de Raad van Beheer. De inschrijving gebeurt in een Voorlopig Register (VR). Een paar jaar later blijken er genoeg bloedlijnen te zijn om ingeschreven te worden in het stamboek. DE WITTE HERDER ERKEND Op 20 december 2002 heeft de FCI de Internationale erkenning van de Witte Herder officieel bevestigd. De officiële benaming van het ras is: BERGER BLANC SUISSE. Standaard Nummer: 347 FCI Rasstandaard 2002 De erkenning van de Witte herder gaat officieel in op 1 januari 2003. In Nederland heeft de Raad v Beheer gekozen voor de Engelstalige benaming White Swiss Shepherd Dog. Alle puppen die na 1 januari worden geboren zullen geregistreerd worden in Bijlage 0. Kampioenschappen kunnen pas verkregen worden met honden geregistreerd in Bijlage 1. Vanaf 1 januari 2003 is het een feit. De eerste Zwitserse Witte Herder met een officiële stamboom is daar. Hij staat ingeschreven in de Bijlage G-0. Vanaf dit moment is de Zwitserse Witte Herder een officieel ras en in het bezit van een officiële stamboom.
Volgens de rasstandaard niet: De Zwitserse Witte Herder is van oudsher een herdershond die wordt gebruikt om het vee te bewaken en te hoeden. Tegenwoordig staat het ras vooral bekend als huishond. Hij is een fijngevoelige en kindvriendelijke familiehond, zacht en aanhankelijk van aard. Hij is erg sociaal naar mens en dier, maar terughoudendheid is in aanleg aanwezig. Dat betekent dat een intensieve socialisatie, ook op latere leeftijd nog, zeker aan te raden is. Het grote karakterverschil tussen de Witte Herder en zijn voorvader de Duitse Herder is dat de laatstgenoemde 'harder' is. De Witte Herder heeft een zachter karakter. Herdereigen is wel dat hij ontzettend baasgericht is en over een grote 'will to please' beschikt. Het leergierige karakter, zijn hoge intelligentie, de grote will to please en de absolute trouw aan de geleider, die dit ras van nature heeft meegekregen, met daarnaast het uithoudingsvermogen en de atletische bouw maken van hem een welwillende en grote werker. Schuwheid en angst behoren niet tot de natuurlijke eigenschappen van deze hond. Zijn fijngevoeligheid maakt wel dat hij absoluut geen harde aanpak nodig heeft. Hij leert ontzettend snel en graag. Witte Herders zijn dol op beweging. Ze vinden het heerlijk om te wandelen, te zwemmen of aan de fiets te lopen. En zo ervaar ik het zelf ook Maar goed meningen verschillen
Kijk eens op www.dierenasiels.com Daar kun je zoeken op bepaalde kenmerken (zoals of de asielhond wel of niet met andere honden of katten kan) Verder denk ik dat je gewoon moet kijken of het klikt tussen beide honden ( en jullie naruurlijk ) Ik kan niet zeggen of het wel of niet verstandig is, ik weet de situatie niet. Je mag me wel pben, maar uiteindelijk is de keuze aan jullie. p.s. we hebben zelf in dezelfde situatie gezeten en wij hebben het wel gedaan. Er werd zo'n lieve hond binnengebracht, ik was meteen verkocht En dat gaat heel goed!