Wie heeft er lekkere ijsreceptjes voor zelf te maken met een ijsmachine. Heb zo een KitchenAid ijskom en vanaf morgen eindelijk een grote diepvries zodat ik kan gaan experimenteren. Vanille lukt altijd heel goed maar andere smaakjes blijven nooit romig in de diepvries, vermoed omdat er teveel water inzit. Het is dan helemaal niet meer schepbaar. Wie lekkere suikervrije recepten heeft is extra mijn held!
Dit is de enige die bij mij goed gaat en super makkelijk! https://alleitaliaanse.nl/ijs-maken/chocolade-ijs Dezelfde basis maar dan met iets anders dan chocola heb ik precies hetzelfde probleem. Ik volg dus!
Bekijk Ninja Creami IJsmachine - Ice Cream Maker voor Roomijs, Milkshake, Smoothie Bowl en meer - Foodi - NC300EU op: https://www.bol.com/nl/p/ninja-creami-ijsmachine-ice-cream-maker-voor-roomijs-milkshake-smoothie-bowl-meer-foodi-nc300eu/9300000080688215?referrer=socialshare_pdp_iphoneapp hier komt deze volgende week dus ook ik zoek recepten
Goed roomijs heeft de juiste verhoudingen vet en suikers nodig. Dat maakt het smeuïg en zacht van structuur. Ik kan je ‘Het Grote IJsboek’ van Christophe Declerq aanraden. Dat staan basisrecepten in van diverse soorten ijs (roomijs, sorbet, e.d) En daarop dan weer variaties. Maar je kan prima zelf met die basisrecepten variëren. Hij maakt bv onderscheid tussen ijs waaraan je nog iets toevoegt wat niet of nauwelijks oplost of iets wat wel oplost en dus van invloed is op het vet/suiker percentage. Ik heb dus echt altijd super romig een schepbaar ijs. En ik vind de structuur zelf nog beter dan ijs uit de supermarkt met al zijn toevoegingen, of misschien zelfs beter dan de Italiaan. En verder denk ik dat je met zo’n ijskom ook misschien niet helemaal de juiste structuur bereikt. Ik heb ervaren dat die komen niet genoeg en niet langdurig genoeg kou afgeven. Dus ik zou er sowieso bij blijven en het ijs op tijd eruit halen.
En ik heb nog wel een paar recepten die hier (hoe gek ze ook klinken) altijd een groot succes zijn. De eerste: Beurre noissette roomijs
Ik heb ook zo'n kitchenaid kom en mijn ijs is altijd zeer goed van structuur. Je moet wel nog 30-60 min navriezen. Ik doe er voor roomijs ook een eidooier bij en voor sorbetijs eiwit, naar recept van een zeer goede ijssalon hier. Veel soorten recepten en makkelijk aan te passen (verschillende soorten fruit bijvoorbeeld). Ik had vorige week op deze manier aardbeienroomijs gemaakt. Wat ik ook heel lekker vind, is hazelnotencrunchijs. Dus gewone vanille-ijs en dan hazelnoten in suiker laten karamelliseren in de oven.
Basilicum-mascarpone roomijs (recept van een Rotterdamse chef) En kleine aanpassing van wat er in het recept staat: 1 dl eieren is ca. 5 à 6 eidooiers afhankelijk van hun grootte. Maar 5 is eigenlijk wel genoeg En ik gebruik 30 g basilicum (inclusief ‘stokjes’)
O nog een tip: koel je ingredienten voor. Ik maak vaak van tevoren het fruitmengsel en zet het dan eerst in de koelkast (evt al gemengd met de rest van de ingredienten). Dan hoef ik de dag erna alleen maar te draaien. Ca 20 min en dan dus nog navriezen.
En een eigen variatie op een basis recept uit het grote ijsboek (maar kan ook in een recept voor vanille ijs oid) Los 150 g droptoffees op in een deel van de melk Dan krijg je een heerlijk drop roomijs. Klinkt echt heel raar, maar is mijn absolute favoriet! (En dan moet je natuurlijk wel van drop houden ) Dan krijg je een grijs roomijs. Ziet er gek ui maar is echt heerlijk, in combinatie met bv chocoladetaart
Limoncello ijs! Uiteraard niet geschikt voor kinderen. Ingrediënten: 500 gram Griekse yoghurt 150 milliliter Limoncello 1 blikje gecondenseerde melk
Ik ben een groot fan van ninja, maar deze ijsmachine lijkt mij niets. Je moet namelijk van te voren al dingen invriezen. En aangezien ik 9 van de 10 keer spontaan ijs besluit te maken, is dat niet handig. Hier dus 2 zelfvriezende ijsmachines.
Gecondenseerde melk heb ik nog niet geprobeerd, volgens mij gebruikt Laura dat ook in haar ijs recepten. Dat ga ik eens proberen, thanks!
Van wat ik zie en hoor is hij het ruim waard. Hij maakt alleen veel herrie schijnt. Ik denk dat ik met dat ding wil trouwen een ninja en ijs……
Heb het boek besteld. Je hebt altijd zo fijne tips qua koken! Voor vanilleijs werkt de kom wel goed, die is altijd heel goed gelukt. Maar misschien maar andere soorten ijs dat het moeilijker gaat. Morgen kan het experimenteren beginnen
Ik lees mee , maar heb geen ijsmachine. Maar ik lees hier heerlijke smaken : limoncello en mascarpone en dropijs…. ik Zou zelf graag lavendel ijs willen proberen, dat moet ook erg lekker smaken. maar is ijs maken veel werk? En ik las over een die al voorkoelt? Is het makkelijk te maken? Duur/goedkoop? Vanaf welke leeftijd kan bijv een kind ermee werken of is dat te lastig? Etcetera wie wil mij op weg helpen hiermee?