Kip drumsticks

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavanmimi, 28 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Goedenavond allen,

    Vanavond heb ik weer eens drumsticks gebakken. Normaal doe ik dat altijd in de koekepan, alleen vind manlief ze dan altijd zo vet en niet krokant. Vanavond heb ik ze voor de verandering eens in de oven gebakken. Eerst een half uur op 200 graden en daarna nog een half uur op 170 graden, zoals ik had gevonden op internet. Alleen waren ze nog niet gaar en nog net zo vet en On-krokant als wanneer ze in de pan gebakken worden;). Daarna nog ongeveer een kwartier op de grillstand van de oven gezet, eerst op die 170 graden en later heb ik hem omhoog gedraaid naar 250 graden omdat daar hetzelfde teken van de grill bij stond. Uiteindelijk waren ze wel krokant maar nog niet zoals ik het in mijn hoofd heb hoe ze zouden moeten zijn.....
    Dus mijn vraag aan jullie is; hoe maken jullie de ultieme knapperige en niet-vette kip drumsticks??
     
  2. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Hier zijn ze nooit ultiem knapperig maar wel knapperig.

    Ik heb ze meer dan een uur in de oven. Anders worden ze echt niet gaar.. 180 graden en rond de 60 minuten. Soms zelfs meer afhankelijk van de dikte
     
  3. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Jeutje, drumsticks meer dan een uur in de oven? Ik doe een hele kip maar 25 minuten hoog en dan nog 25 minuten wat lager. Is altijd goed gaar en niet uitgedroogd. Ik smeer er wel een prutje op waar onder andere zonnebloemolie in zit.
    De chinese restaurants gooien hem nadien altijd nog even 5 minuutjes in de frituur.
     
  4. mama201

    mama201 Bekend lid

    25 feb 2015
    973
    1
    16
    Eerst met folie boven in de oven en kruiden met kruiden en beetje,olie. Zodat niet uitdrogen en laatste 15 minuten folie eraf nog even krokant laten,worden. Ik doe meestal,de kippenvleugels

    En dan,met folie ongeveer 30 a 45 minuten ligt aan je oven

    Zo,mislukken ze nooit

    In koekenpan vind,ik,ook te vet

    Nog optie is paneren en dan,in olie frituren soort kfc ook heerlijk
     
  5. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Ik leg de kipdrumsticks wel in een braadslede met een rooster erin. Dan kan het vocht van de kip er wat uitdruipen en wordt het velletje wel een beetje krokant zonder dat het uitdroogt. Eerst kort om en om in de pan daarna gelijk de warme oven in om van binnen te garen.
     
  6. Maantje80

    Maantje80 Fanatiek lid

    9 okt 2014
    1.213
    1
    0
    Drenthe
    #6 Maantje80, 28 feb 2015
    Laatst bewerkt: 28 feb 2015
    Oom van mijn vader was poelier en wij aten de vleugeltjes vroeger zo:

    Uit de frietpan, met satésaus en stokbrood en met een kopje thee erbij.. dat was krokant van buiten en zacht/gaar van binnen altijd echt smullen!!

    Daarna wel frituurvet vervangen.
     
  7. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    1 okt 2008
    4.345
    85
    48
    Eerst de drumsticks aanbraden in de koekenpan, in kokosolie doe ik het, dan een minuut of 35 in de oven op 200'C. Op een rooster, dan loopt het vet weg, of in een braadslee . Af en toe draaien en eventueel de laatste minuten even de grill erop.
     
  8. Luja

    Luja Niet meer actief

    Ik roer ze eerst door een zelfgemaakt kruidenmengsel en dan bak ik ze rondom aan in de koekenpan in de roomboter. Als ze rondom bruin zijn pak ik een ovenschaal waar ze in gaan, en dan 40-50 minuten op 200 (na 20 minuten wel keren).

    En dan zijn ze perfect :D lekker krokant velletje en super zacht mals vlees.
     
  9. Knapie

    Knapie Fanatiek lid

    5 nov 2013
    1.524
    0
    0
    In de frituurpan! Heerlijk.
     

Deel Deze Pagina