Hier wordt ook heel veel kip gegeten; kipfilet, kippendij, kippenvleugel, hele kip. Maak er oa nasi/bami van; kipstokjes uit de oven, gekruide kip met groente uit de pan/kipcocktail/kipsalade/kipsandwich/hele kip uit de oven gekruid/kipschnitzel/noudles met kip en groente/ etc etc.. kip het meest veelzijdige stukje vlees kip!
Gewokte kip met witlof en ui Snij de kipfilet in stukjes Snij de witlof in stukjes / reepjes (het bittere stukje kun je beter even verwijderen) Snij een uitje klein Wok de kipfiletblokjes tot ze goudbruin zijn, nu het uitje erbij en daarna de witlofreepjes. Heel even doorwokken tot de witlof ook warm is (niet te lang, want dan wordt het snot).
Kip in Bladerdeeg - Snij de kipfilet in kleine stukjes - Bak deze even in de koekenpan met wat peper en zout - Ontdooi 2 stuks bladerdeeg - Leg de kipfilet in het midden van het bladerdeeg - Leg een klontje kruidenboter bovenop de kipfilet - Vouw de hoeken van de bladerdeeg naar het middenpunt en draai deze goed aan elkaar vast - Smeer de pakketjes in met geklopt ei - Doe de pakketjes ongeveer 20/25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Een lekker recept in combinatie met bijvoorbeeld krieltjes. Maar je kunt ipv kruidenboter ook geitenkaas doen met bacon erbij. zijn verschillende recepten op internet te vinden met kipe n bladerdeeg