Ik heb de 0% suiker Limonade van Teisseire (vinden we allemaal lekker de verschillende smaken) en die blikken zijn even groot qua formaat als een carvam cevitan fles maar blijkbaar met een stuk minder inhoud. 60cl voor 30 glazen. Met 10 kids over de vloer zou bij jou zo een fles denk ik in 1 of 2 dagen ook op zijn.
Voor mezelf een update schrijven lijkt te werken. Ik heb een agenda op het werk gepakt en bij notities alle vaste lasten op een rijtje gezet. Was een stuk minder dan ik in mijn hoofd had. Ik ga nu voorlopig elke dag mijn uitgaven opschrijven en teruglezen. Misschien helpt dat. Vanavond zat ik nav reclames op fb en insta alweer in 3 webshops te neuzen en heb ik 1 bericht gestuurd naar een winkel voor de prijs van een horloge maaaaar ik heb niets besteld of gekocht. Qua boodschappenbudget ik weet nog niet zo goed of dat wat gaat worden voor me of dat ik het op bewust boodschappen doen ga houden. Voor nu is mijn budget €175 per week. Afgelopen 2 dagen €25 daarvan opgemaakt maar had nog vlees en brood in de vriezer en vandaag voor €7 statiegeld ingeleverd. Ik ga mezelf aan het boodschappen budget niet ophangen maar zou het leuk vinden als dat me ook gaat lukken! Vraag voor anderen die met budget werken. Als je eind van de week wat van je budget over houd, wat doe je daar dan mee? Appart houden voor als er een keer goede aanbiedingen zijn? Of appart leggen voor leuke dingen?
@GossipGirlxoxo ik zorg dat ik t in contanten heb en dan gooi ik t in een potje. Eind van de maand kopen we er een ijsje van en de rest gaat weer op de grote hoop (of in t blik voor als de ijscoman hier langs komt/centjes voor mn dochter voor de voederautomaten op de camping of de kinderboerderij dat soort dingen) mja moet t wel ff in handen hebben, is een soort "beloningsmomentje". Hier kunnen weer 3 rollen behang en twee pakken behanglijm terug naar de winkel. Hoppaaaaaa!
Je kan ook veel hergebruiken in een net ander gerecht. Bijvoorbeeld pasta saus/vulling de ene dag door pasta en dag erna in een wrap of je mikt er bruine bonen en Chili pepers doorheen en eet het als Chili Ik vind opgewarmd eten stiekem juist wel lekker haha. Vooral bijvoorbeeld een stamppotje lekker aanbakken met boter. Ze wennen er vast aan En als je een enkele portie hebt misschien zelf als lunch nemen? Of invriezen voor nood.
Goed bezig! Wij hebben een aparte rekening waar we boodschappengeld op storten. Als er over is zetten we dat op de spaarrekening die eraan gekoppeld is. Als er dan eens een dure maand is trekken we die rekening weer leeg. We geven het niet meteen standaard allemaal dan uit aan extra uit eten of iets. We proberen ook wel ons aan het budget te houden. Maar als er dan toch eens een dure maand is (of we echt eens extra eruit willen) dan pakken we dat geld.
Is het geen fijnere optie om na de vakantie te beginnen ? Anders is de sfeer zo anders als je nu al begint met aanpassen in mindere mate zijn je doelen dan ook sneller haalbaar
zo doen wij het ook. Wij houden €150,- per week aan. Soms blijft er €40,- over, soms niks, soms €5,- dat gaat apart en wordt gebruikt voor vakanties om wat luxer boodschappen te doen op locatie, maanden met verjaardagen, feestdagen of de ‘alles is op weken’. Met dat laatste bedoel ik dat je af en toe zn periode hebt dat zowel je toiletpapier, als wasmiddel, vaatwasblokjes en je shampoo in dezelfde week op zijn.
Kan als je het invriest of in de koelkast zet ook gewoon eennpaar dagen later. Wij hebben wekelijks een soort kliekjesdag. Heerlijk, niet koken.
Ik heb mijn boodschappen geld ook contant gepint dan zie ik echt waar het naar toe gaat. Die pinpas overal doorheen trekken werkt niet mee met inzicht krijgen (tenminste niet bij mij).
Vanavond had ik een beetje salade over. Normaal ging dat de kliko in, ik heb deze nu in een klein schaaltje in de koelkast gezet als lunch voor mezelf morgen. Dit soort kleine dingen ga ik wel leuk vinden en dan hoop ik dat het gewoonte word. Dat ik het straks niet meer doe voor mijn budget maar ook om verspilling tegen te gaan.
Inderdaad dan zet je het in de koelkast en eet je het niet meteen de volgende dag maar de dag erna. Is iedereen waarschijnlijk / hopelijk alweer vergeten dat je dat twee dagen daarvoor ook op tafel hebt gezet
Ik heb uitjes voor de vakantie ook nog uitgesloten van mijn budget. Heb deze week dagje monkey town, dagje zwembad, dagje bioscoop en dagje sprookjeswonderland gepland dat ging niet lukken binnen budget en aangezien we al niet naar het buitenland gaan wil ik deze vakantie niet verpesten met mijn impulsieve actie dat we zuiniger moeten worden.
Heb je niemand die je een plezier kan doen met af en toe een maaltijd. Geen zonder honger naar bed Facebook groep in de buurt? Ik eet zelf ook niet graag eten dat uit de vriezer komt dus in de vriezer stoppen zou hier gewoon uitstel van weggooien zijn.
Ik ga het cash doen dus geen rekening met apparte spaarrekening (nog niet) eerst maar eens echt zien waar ik het aan op maak. Tastbaar met cash voor mij. Met pin toch nog wat onzichtbaar. Maar ik ga op zoek in de kast naar een potje of portemonnee waar het geld in kan dat over blijft. En ik lijk al te leren want normaal had ik dus morgen naar de winkel gegaan om daar een speciaal bakje voor te kopen
Ja zoiets word mijn doel ook. Man zegt dat hij bij Gordon ramsie heeft gezien dat eten in de diepvries na 1 week al smaak verliest. Die man van mij is helemaal geen fijn proever dus gewoon een grote zeur. Ik weet zeker dat als ik zorg dat hij niet ziet dat een gerecht uit de vriezer komt hij er niets van proeft. En nu een vraag over invriezen. Zoon is gek op chicken tonight, hij is de enige in huis die dat lekker vind. Maar zo een hele pot is natuurlijk veels te veel voor 1 persoon. Hier kan hij wel 3 of 4 keer van eten. Kun je zoiets met de al gebakken kipfilet ook invriezen? Of alleen de saus en telkens een kipfiletje vers bijbakken? Dat is dus een voorbeeld van eten dat bij ons in de prullenbak beland.
Daar moet ik zelf ook wel aan wennen en leren wat wel 2 dagen na koken nog houdbaar is en wat niet. Ik heb nogal een fobie voor dingen over datum namelijk.
Kan prima met de kip erbij. Juist een gerecht dat geen smaak verliest met invriezen. En zelf maken is nog lekkerder
Ik breng heel vaak eten van ons dat over is naar mijn oma (dag of 4 per week) maar die eet zo weinig dat zij dan 2 avonden van zo een portie eet en ik nog met eten over blijf thuis. Ik vermoed dat er niet zo een fb groep bestaat hier. Ons buurthuis (geheel gerund door vrijwilligers) kookt 5 dagen per week maaltijden voor €1 per persoon voor mensen die het minder breed hebben. Dat loopt echt heel goed. Op zaterdag publiceren ze het menu voor de nieuwe week en kan iedereen zich inschrijven op dagen / aantal personen. Echt een top initiatief maar daardoor denk ik dat er geen vraag is naar restjes.
De grootste sport is, beginnend met je boodschappen, zo veel mogelijk te besparen zonder dat de rest t door heeft. Dan kan je zeggen ik pak de kiloknallers ipv de biokip, of je denkt om en fileert een kipfilet en maakt er twee porties van. Oogt optisch t zelfde (we zijn meer in oppervlakte van t bord georienteerd dan hoeveel gram t werkelijk is) is meer dan voldoende, alleen is t dan ineens voor 2 personen voldoende ipv ieder een kipfilet. Plus je bespaard elektra/gas want t is sneller gaar. Ik vind t ideaal, mn man is echt een vleeskauwer hele of halve kipfilet knaagt hij gerust weg en ik vind t echt onzin. Zoveel vlees heb je niet nodig. Toen ik ging fileren was t eerder vanwege tijdgebrek en mn stomme kop die er maar 1 uit de vriezer had gehaald. Hij heeft niet zitten zoeken waar de rest was en ik had er ook niks van gezegd. Alleen naderhand of hij nog meer wilde of dat hij genoeg had gehad...Hij had voldoende gehad, maar dat was de vorige keer met een volle kipfilet en dezelfde hoeveelheid andere zaken ook...Hmmmmm eerst volgende keer weer gefileerd, geen commentaar...toen half uurtje naderhand eens gevraagd. Was m niet opgevallen maar hij vond t eigenlijk wel prima. Zooooo dat scheelde in de boodschappen!!!!