Ik geef dit jaar ook niet, ik krijg best vaak de krantjes niet! Dan verdien je ook geen extratje vjnd ik.
ik geef ze altijd 5 euro... ze krijgen er natuurlijk voor betaald maar je zou dat baantje maar hebben denk ik dan! door weer en wind die folders door de bus duwen... ze worden er echt niet rijk van hoor! en vaak zijn het tieners die een zakcent bij moeten verdienen omdat hun ouders dat belangrijk vinden dat ze hun eigen centen verdienen als ze iets willen kopen.... en wat is nou 5 euro per jaar? ik gun het ze van harte hoor....
Ik geloof dat het vrij normaal is om degene die de ochtendkant bezorgt wat te geven, maar verder? Er is hier ook nog niemand aan de deur geweest maar ik geloof ook dat dat wel heel veel verschillende mensen zijn.
Wij hebben een Nee-Nee sticker. En als ze we wel zouden ontvangen dan zou ik wel geven. Een euro ofzo Ik heb de Telegraaf bezorgd. 6 dagen in de week om 4.30 op om voor 7 uur weer thuis te zijn. In weer en wind!! Toen kreeg ik vaak ook een dikke bonus van de leden en dat waardeerde ik ook ten zeerste. Moet er wel bij zeggen dat ik het absoluut niet verwachte ook maar iets te krijgen. Gewoon bescheiden opgevoed denk ik.
5euro... voor ons zou dat dan 35 euro zijn.... 3 weekblaadjes , 3 folders en de ochtend krant...maar nogmaals ik vind het echt niet nodig...alleen de mensen die de ochtendkrant verzorgen, die doen dat de hele week in weer en wind en al vroeg.... die krijgt van mij 5 euro.... ik heb zelf ook gefoldert, vind dat echt niet zo'n klere baantje hoor, en teeners hoeven nog niet perse zoveel geld te hebben... en als ze meer willen laat ze er maar voor werken, daar leren ze van....
Vroeger liep ik ook folders en geloof me ik haalde heeeel veel geld daardoor op.. Zeker 250 euro voor een wijkje waar ik een uurtje/1,5 over liep.. mensen gaven toen gemiddeld 2,- per stuk. Ik zelf geef (als ik uiteraard thuis ben) 1,- De ochtendkrant die we sinds kort hebben wordt altijd keurig bezorgd door weer en wind die hebben we 15,- gegeven.
Moet je er ook niet in kijken he?! Of een nee-nee sticker plakken! Wij geven wel wat kleingeld aan de bezorgertjes van de weekkrantjes en folders. Ze zijn altijd rond dezelfde tijd binnen, wat voor weer het ook is en ik heb het dan niet over kinderen van 15/16 jaar, maar van kindjes van 10/11 jaar. Ze hebben het niet breed weet ik toevallig, dus van mij krijgen ze zeker een extraatje, al is het alleen voor de moeite. Ik vind dat het oordeel Nederlanders zijn Krenten hier weer goed naar voren komt!
Vind het ook onzin! Ze krijgen hun salaris, waarom moet ik hun dan belonen, omdat zij hun werk doen? Ik krijg ook geen beloning hoor. gaf altijd wel wat, maar ga dat dit jr niet doen. Hang wel een briefje op dat ze mijn voordeur mogen overslaan ofzo.
Inderdaad! Maar wij hebben dan ook een nee nee sticker, dus we zullen sowieso geen krantenjongens/meisjes aan de deur krijgen. Maar was dit vroeger ook al zo dan? Ik heb het idee dat dit 10-15 jaar geleden nog helemaal niet zo was? Maar eigenlijk vind ik het wel raar dat ze op deze manier een kerstbonus moeten krijgen. Waarom krijgen ze dit niet gewoon via het bedrijf? Ik vind het nogal wat om die kinderen zo op bedeltocht te sturen bij mensen die in eerste instantie niet eens om die folders en kranten hebben gevraagd. Ik zou dat vroeger zelf denk ik niet eens hebben gedurft, dus dan krijg je niks? En als je lekker brutaal bent, dan heb je genoeg om te gaan comazuipen met kerst (haha, sorry, ik weet ook wel dat er ook fatsoenlijke jeugd bestaat!)
En ook dat nederlanders snel oordelen als ik een paar kranten jongens niks geef wil toch niet zeggen dat ik niks geef.... ik geef het liever daar waar het echt nodig is..... en als ik toevallig zou weten dat een van die bezorgsters het niet breed zou hebben zou ik die ook wat geven..... maar om het zakgeld van een paar pubers te spekken dat vind ik gewoon niet nodig..... maar ik ben zeker geen krent .....
Ik volg eigenlijk een beetje het 'beleid' wat mijn moeder hier al over had (en daarmee gelijk een antwoord op de vraag of dit iets van de laatste tijd is.... nee dus). Ik geef altijd iets. Het bedrag verschilt. Als je iets bezorgt waar ik een abonnement op heb (dus waar ik om gevraagd heb) krijg je meer dan huis-aan-huis bezorgers. Dagbladen krijgen meer dan weekbladen. Ik vind het eigenlijk net zoiets als in de horeca. Die mensen doen ook 'gewoon hun werk', waar ze iets van salaris voor krijgen. Maar het hoort er voor mijn gevoel gewoon bij dat je ze een fooi geeft. Als je niet tevreden bent over het geleverde werk geef je minder of helemaal niks, maar als ze het goed gedaan hebben geef ik ze graag een extraatje. Maar het is niet verplicht. Dus voel je vooral niet rot als je niks geeft. De moeilijkheid met bezorgers zit er voor mijn gevoel in, dat ik meestal geen idee heb wie nu echt mijn krantjes en folders bezorgd heeft, en of diegene aan de deur met het kaartje niet iemand anders is. Eigenlijk zou ik de pakjesbezorger van TNT het liefste iets willen geven, die komt hier meerdere keren per week en is altijd de zelfde jongen.
Dat is ook raar, en wij houden het in stand om te geven.... dat bedrijf en de winkels waarvoor gevoldert worden zouden natuurlijk heel makkelijk daar in kunnen voorzien..... Ik heb zelf altijd hard gewerkt voor mijn zakgeld, op zaterdag als kamermeisje in een hotel vanaf mijn 15e, heb een oogartsenpraktijk schoongehouden, en ook gefoldert en elke zomervakantie vakantie werk, heb er niks van overgehouden.....
Sorry maar zat pubers die het hard nodig hebben hoor en niet alles van hun ouders krijgen. Werkte vanaf mn 12de en betaalde vanaf mn 14de mn eigen kleding.
Tja... maar dat zijn toch echt wel uitzonderingen, voor de meest jongeren is het gewoon een mogelijkheid om bij te verdienen, en das ook goed.... en als ik gezinnen hier om me heen zie waar dat moeilijk is, dan schiet ik wel bij, maar ga niet door alle krantenjongens van een zakcentje te voorzien daarin helpen....
Ik geef mijn geld liever aan de voedselbank bijv.... dan komt het ook in die gezinnen terecht, met praktische dingen die ze nodig hebben, en komt het terecht bij die gezinnen die ze nodig hebben.