krieltjes

Discussie in 'De lounge' gestart door Eefke84, 11 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Hier ook in de wok met een deksel erop,....ja, wel veel geduld toevoegen uiteraard ;)
     
  2. Kirby

    Kirby Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.175
    0
    0
    Roeselare
    Ik ook... ze zijn dan ook sneller klaar en volgens mij is het echt ook de bedoeling dat je krieltjes eerst kookt.
     
  3. Malaika

    Malaika Fanatiek lid

    27 aug 2006
    1.359
    0
    36
    Limburg
    Een paar minuttjes voorgaren in de magnetron, dan zachtjes bakken met het deksel erop en dan op het laatst even goed het vuur hoog zetten en er een lekker kleurtje op kweken. Heerlijke krieltjes heb je dan.
     
  4. droomwens79

    droomwens79 Niet meer actief

    wij doen het ook opdeze manier ;)
     
  5. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    ligt ook aan welke krielen je hebt denk ik heb der nooit last van gelukkig
    bak ze eerst 15 min op hoog vuur en dan nog 20 min op laag vuur en goor/ schud ze vaak genoeg ff om
     
  6. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Lekkere klont boter in de koekenpan en dan laat ik ze ongeveer een kwartier op halfhoog vuur bakken (af en toe omscheppen en vuur niet tè hoog) mèt een antispat deksel op de pan. Daarna deksel van de pan en nog 5 à 10 minuutjes vuur iets hoger en krokant bakken. Dan zijn ze perfect!

    Frituur is ook een optie, maar geeft toch een andere smaak. En t blijft frituren hè, toch minder gezond...
     
  7. Pris

    Pris Fanatiek lid

    Hier in de wok met een deksel...eerst hoog later laag. Maar in die olijfolie en geen boter.
     
  8. knorretje21

    knorretje21 VIP lid

    1 jan 2008
    5.805
    0
    0
    hier in de frietpan heb al zoveel geprobeerd dan zijn ze heerlijk

    hard van buiten zacht van binnen mmmm
     
  9. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Het schijnt dat frituren juist beter is, want de buitenkant schroeit meteen dicht en neem zodoende dus minder vet op.
     
  10. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    19 aug 2008
    7.043
    0
    0
    ik gooi ze ookaltijd in de frietpan :)
     
  11. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Scheelt ook een hoop geduld, ik zie 't nooit zo zitten om steeds die krieltjes om te scheppen ;).
     
  12. kvptje

    kvptje Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.156
    1
    0
    huismamma!!!
    Vlaardingen
    weet niet of het er al tussen staat (heb de reacties niet gelezen) maar heb van een vriendin geleerd om ze eerst paar minuten (met zak) in de magnetron te doen en daarna pas in de koekepan/wok
     
  13. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    ik zet ze eerst een paar minuutjes in de magnetron, dan een half uurtje in de oven met wat zeezout en rozemarijn..
    erg lekker en minder vet omdat je geen boter of olie gebruikt!
     
  14. Joycie02

    Joycie02 Bekend lid

    12 apr 2007
    635
    0
    16
    Koop je wel voorgekookte? Staat op de verpakking.....
    Als dat er staat kun je ze gewoon bakken en worden ze lekker zacht. Als ze niet voorgekookt zijn....tja.....dan blijven ze wel hard :D :D
     
  15. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ja er stond voorgekookt op. en bij bereiding 8 minuten bakken
     
  16. moonlight159

    moonlight159 Fanatiek lid

    20 mei 2008
    3.051
    1
    0
    In m'n huis
    Ik haal altijd de krieltjes van Albert Heijn, dit zijn ook voorgekookte. Met deze heb ik daar nooit last van. Koop ik van een ander merk (lidl o.i.d.) dan blijven ze bij mij ook altijd hard. Denk dat het ook ligt aan het merk!

    Weet je welke gebakken aardappels ook errug lekker zijn? Die van celavita, met rozemarijn en zeezout....eet je je vingers bij op!
     
  17. Esin

    Esin Niet meer actief

    Krieltjes bakken met boter? Smaakt dat wel?!

    Ik bak ze altijd in de koekenpan met (olijf) olie en dan 15 a 20 minuten bakken en veel roeren en bij mij zijn ze nooit hard... Anders is het echt niet te eten..
     
  18. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Krieltje in de boter zijn heeeeeeerlijk :D Ik gebruik ongezouten Bertolli (vroeger Brio), smaakt erg goed hoor. Ik vind het lekkerder dan olie, maargoed, dat is smaken verschillen...

    Zo vind ik die aardappeltjes van Celavita met zeezout en roosmarijn echt heel erg vies 8)
     

Deel Deze Pagina