Hallo allemaal, Ik werk sinds kort in een kleinschalige woning voor dementerende zorgvragers. Nu hoort bij mijn taken ook het koken voor deze mensen. Dinsdag heb ik een avonddienst en staat er op het menu: bieten/kroten, maar aangezien mijn man en ik dit niet lusten maak ik dit dus ook nooit klaar. Nu aan jullie de vraag hoe maak je bieten/kroten klaar? Het zijn hele voorverpakte. Moet je ze bijvoorbeel in plakjes snijden etc... Alvast bedankt! liefs, misspuma
zover ik weet (mijnn moeder maakte het altijd klaar)maalde mn moederze in de keukenmachine samen met een uitje en daarna werden ze gekookt
Dan doe ik ze altijd raspen zeg maar, je kunt ze wel in plakjes doen maar ik vind dat te groot. Dan doe je ze in een pannetje en dan warm je het op je kunt er een uitje bij doe en misschien voor de ouderen een heel klein schepje suiker.
@ Channie: Bedankt, ik zal ze raspen (als ze een rasp hebben daar) en anders doe ik plakjes door de helft zeg maar. En een uitje is ook een goed idee. Schepjes suiker zullen ze ook wel niet erg vinden . liefs, misspuma
Ik zal het eens gaan proberen. Bedankt meiden! Ik laat het wel weten of het gesmaakt heeft bij de bewoners! liefs, misspuma
He misspuma,ik rasp ze ook altijd en dan warm maken met een klontje boter in een kopje een klein papje maken van azijn met maizena dit er ook doorroeren en dan een uitje er door.Succes met koken! Liefs,Claudia
Mijn moeder maakte altijd koude bieten salade Bietjes raspen Zilver uitjes halveren en er door doen Augurkje er door is ook lekker En dan slasaus er door . Heel simpel , maar wel lekker Groetjes Joyce
ik rasp de bietjes, beetje ui erdoorheen en dan als het warm is even aanmaken met een klein beetje melk met maizena.. lekker hoor
Nog een tip (weet niet of je het zowiezo moet doen?) maar doe handschoenen aan, anders heb je nog dagen last van rode vingers/handen
Ik ben een beetje laat, maar goed... Wij snijden ze altijd in kleine blokjes, uitje er doorheen en een paar scheppen piccalilly... heerlijk! Mel
@ Anakin: Dat stond inderdaad ook op het menu een speklapje. @ mell1977: Je bent nog niet te laat het is voor een dinsdag liefs, misspuma
Wij eten ook wel eens van die voorverpakte rode bietjes. Ik snij ze in plakjes en dan nog es in 3en zeg maar. En dan een uitje snijden en erdoor. Dan een glas pakken en er 1/3 azijn in doen en 1/3 zonnebloemolie en 4 schepjes suiker en goed mengen. (lees heeeeel goed mengen) En dan over de bietjes strooien, mmmmm, smullen maar! Succes! Groetjes Miep
Bedankt Loltjes82. Dat wordt straks nog inne minne mutte voor het lekkerste recept haha! liefs, misspuma