hoi hoi k heb vanmorgen best een voorraadje soepgroente gekocht alleen nu is mn vraag ken je die zakjes ook gewoon in de vriezer gooien en als ik de soep ga maken het direct vanuit de vriezer in de soep gooi? of gaat dat niet? want als ik die groente nu moet gaan opmaken in de soep krijgen we nooit die soep op daarom dacht ik van als ik nou eens een gedeelte in de vriezer doe en dan als ik soep maak het terplekke in de soep doe? is dat mogelijk??? pffff alvast bedankt!!! Groetjes jamy
ja doe ik ook. Je hebt zelfs diepvries soepgroente in de supermarkt. Is precies hetzelfde als die verse zakjes.
Het kan zeker. Het kan zelfs met bijna alle verse groente. Je kan ook de soep alvast maken en dan invriezen
zat ik ook aan te denken maar ben al blij als ik het standaard in mn vriezer kan hebben dus de soepgroente is minder ruimte dan de bakjes soep of wat dan ook of hebben jullie daar ook tips voor om soep in ruimtebesparende opties in te vriezen hihihi nou mooi hoppa soepgroente is in de vriezer!!! had al zon vermoeden maar durfde het niet zonder vragen te doen!!! THNX!!!!
Dat kan zeker! Geld wel dat je het niet te bizar lang in de vriezer laat zitten en beter bevroren in de soep doen anders kan het met ontdooien verleppen.
Misschien kun je je titel van je topic aanpassen want dit is natuurlijk helemaal niet duidelijk. Antwoord op je vraag: ja dat kan. Ik doe dat altijd met verse groente waarvan ik wil dat het langer meegaat. Zoals paprika of champignons. Dan snijd ik ze vast en dan gesneden de vriezer in. Ideaal.
@ Bosi, ik vries geen paprika's meer in. Als ze dan weer ontdooit zijn dan is de paprika helemaal zacht.
ja maar ik doe ze direct bevroren in de pan. En dan merk ik niet of het zacht is. Ik doe het ook met knoflook trouwens
Nee helemaal niet. Maar ik kruid wel veel ( knoflook, kruiden, peper) dus misschien dat ik het daardoor niet merk? Geen idee. Ik vind het altijd lekker Maar in een salade doe ik wel altijd gewoon verse paprika die niet in de vriezer is geweest. Dan is hij lekker knapperig.
Onze vriezer zit permanent vol... We eten heel sporadisch iets uit de diepvries... Ben stiekem toch sneller geneigd verse groente te eten ( hoewel driekwart van de diepvries uit groente bestaat ). Met soepgroente gebruik ik meestal minstens de helft van zo'n gigantische voordeelzak. Vind het zonde om het restje in te vriezen, dus gooi de rest er meestal ook in ... Lekker veel groente, lekker gezond.
Toen ik heel zuinig moest leven deed ik het juist. Dan kon je echt alles gebruiken zonder dat het verkeerd werd.
jel, ja dat smaakt prima hoor, ik doe het ook altijd. Alvast in stukkies invriezen en dan bevroren door de macaroni.
Ok. Misschien moet ik de paprika dan maar eerst even in stukjes snijden ipv de paprika heel in de diepvries te doen.
Tuurlijk kan het. En het voordeel is ook nog dat je alle inhoudt veel makkelijker uit het zakje krijgt. Bij soepgroente uit de koelkast blijft de helft van de selderij aan het zakje plakken