Lekker/leuk toetje

Discussie in 'De lounge' gestart door sylcor, 27 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sylcor

    sylcor Fanatiek lid

    14 nov 2008
    1.193
    0
    0
    Ped. medewerkster
    noord holland
    Hallo allemaal!!

    Wij gaan morgenmiddag naar vrienden toe en blijven daar eten. Aangezien ik wat mee wil nemen, heb ik aangegeven voor het toetje te zorgen.
    Nu kan ik natuurlijk googlen op iets leuks/lekkers, maar wellicht hebben jullie tijd en zin om jullie zelfgemaakte toetjes aan mij voor te stellen......

    Groetjes Syl
     
  2. Oemie

    Oemie Actief lid

    6 sep 2009
    236
    0
    0
    NULL
    NULL
    wat is zelf lekker vind en makkelijk, want ik maak het niet zelf.
    bavarois (te koop bij de jumbo/vriesvak)
    op een schaal en daar om heen zomer fruit.
    aardbei/kiwi/ananas etc.
    eventueel wat toefjes slagroom.

    heerlijk om uit 1 schaal te eten of op te scheppen.
     
  3. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    3
    36
    lekkere fruitsalade met een bolletje ijs ofzo ?
     
  4. Daantje3

    Daantje3 Fanatiek lid

    28 okt 2011
    1.644
    867
    113
    Vrouw
    2 lekker en makkelijke opties;

    -doosje zomerfruit van de ah in de blender met vanille vla. Kun je ook makkelijk meenemen, blijft lang lekker!

    -vers fruit onder in een glas/coupe met wat (verse) jus, daaroverheen yoghurt, weer een laagje fruit, daaroverheen weer yoghurt en daar bovenop nog wat jus. Ziet er geweldig uit, is makkelijk en super lekker!
     
  5. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Een van mijn favorieten, heel makkelijk en net wat bijzonderder dan iets kant en klaars

    Apple crumble
    4 appels
    150 gram suiker
    200 gram boter
    300 gram meel
    1 zakje vanillesuiker
    1 theelepel kaneel
    snufje zout

    Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Appels in ingevette bakvorm doen. Van alle overige ingedrienten een kruimeldeeg kneden. Over de appels verdelen. Tot afbakken in de koelkast zetten (of bij meteen bakken eerst 10 minuten in de vriezer). Gaar bakken in ongeveer 35 minuten op 180 graden.

    Superlekker met vanillevla of een bolletje vanille- of kaneelijs
     
  6. Fuchsia

    Fuchsia Niet meer actief

  7. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    Tiramisu! (misschien beetje standaard)
     
  8. Lau83

    Lau83 Actief lid

    28 jan 2012
    307
    4
    18
    NULL
    Zuid Holland
    Pannacotta met witte chocolade en frambozen mmmm...
    Beschamend eenvoudig en echt zo lekker!
     
  9. Lau83

    Lau83 Actief lid

    28 jan 2012
    307
    4
    18
    NULL
    Zuid Holland
    Oeps zie nu pas dat je gisteren gepost had...gaat je niet meer lukken voor vanmiddag! Misschien een idee voor een andere keer?
     
  10. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Deze is ook echt super! Recept - Frambozentrifle - Albert Heijn

    Of heel makkelijk:

    Pak een aantal hoge glazen.
    Vul ze met:
    - 2 vingers vanillevla
    - dun laagje siroop
    - 2 vingers yoghurt
    - dun laagje cacaopoeder of nesquik
    - 2 vingers vanillevla
    - muntblaadje bovenop

    Laagjes kun je wisselen enzo... Maar zorg ervoor dat je de dunne laagjes goed tegen het glas aan ziet. Ziet er echt leuk uit, is verder simpel en bijna iedereen lust het.
     
  11. Laust

    Laust Niet meer actief

    Deze witte chocolade ijstaart is echt goddelijk en super simpel! Hij is overigens niet echt verantwoord.... maar dat is nergens voor nodig toch? :D

    Benodigdheden:
    1 pak chocolate cookies
    75 gram boter, gesmolten
    300 gram witte chocolade, in stukjes gebroken
    250 ml blanke vla
    250 ml slagroom
    2 eetlepels cacaopoeder
    naar wens: chocolaatjes voor garnering
    springvorm van ca. 20 cm
    bakpapier

    Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of met de deegroller
    Roer de gesmolten boter erdoor
    Bekleed de springvorm met bakpapier
    Verdeel de kruimels over de bodem en druk ze iets aan
    Doe de witte chocolade in een kleine pan Zet deze in een grotere pan, die je voor de helft gevuld hebt met water en breng dit water aan de kook. Zet als het water kookt het gas laag, en laat de chocolade smelten.
    Neem de pan met gesmolten chocolade uit de grote pan met water en roer de blanke vla door de chocolade.
    Klop de slagroom stijf en spatel dit door het chocolade mengsel
    Schenk dit over de koekkruimelbodem en strijk de bovenkant glad
    Zet de taart in het vriesvak en bevries in ongeveer 4 uur
    Zet de taart 20 minuten voor het aansnijden in de koelkast en haal de vorm en het bakpapier er omheen weg
    Doe de cacaopoeder in een zeef en strooi hiervan een dikke laag over de taart
    Garneer de taart eventueel met chocolaatjes
     
  12. sylcor

    sylcor Fanatiek lid

    14 nov 2008
    1.193
    0
    0
    Ped. medewerkster
    noord holland
    Dames bedankt voor jullie reacties!
    Het hoeft idd niet verantwoord te zijn nee, de BBQ is tenslotte ook niet super verantwoord met al zijn sausjes...
    Ik heb gekozen voor de laagjes vla en yoghurt met siroop en blaadje munt!
    De panna cotta ga ik ook zeker een keer maken, maar daar had ik nu idd geen tijd meer voor..
    THNX allemaal!!
     
  13. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Graag gedaan en veel plezier!
     

Deel Deze Pagina