Net zelf hazelnootchocoladepasta gemaakt! Heerlijk! Wel een recept genomen waar wel iets van zoet aan is toegevoegd maar verder volgens mij gezonder dan de pasta's uit de winkel. Dit is het recept: DIY Nutella - Zelf hazelnootpasta maken - Uit Paulines Keuken En ik heb de chocolade en honing niet in de magnetron laten smelten maar au bain marie. Nog meer mensen met ideeën?
Leuk idee,mijn collega maakt altijd zelf haar pindakaas. Bij de Xenos hebben ze van die leuke weck potten waar je het in kunt doen.
Volgens mij een week (dat is ook waarom ik alles wil steriliseren!). Hmmm xenos zit niet in de buurt!
Geen idee eigenlijk! Het mag buiten de koelkast. De dames vonden er nog niet zoveel aanzat zelf zijn we verkocht! Kwestie van wennen denk ik!
Oh ik heb het oude jampotje met kokend water en afwasmiddel afgewassen van tevoren en afgedroogd met een schone theedoek.
Leuk! Bij de Welkoop verkopen ze jampotten in alle soorten en maten. Misschien dat een idee voor je Caithy?
Ik maak nog wel eens zelf cashewpasta. heerlijk! Gewoon een zak cashewnoten (lidl) ongebrand in de keukenmachine draaien totdat het een pasta is. Eventueel wat neutrale olie toevoegen om het smeeuïger te maken (Kan overigens ook met amandelen bijv. Maar die zijn veel harder en kan dus zijn dat een simpele keukenmachine het niet goed aankan en over verhit raakt)
Wij hebben zelf hagelslag gemaakt heel leuk om te doen met de kids! Toen met palmsuiker maar was echt veel te zoet haha je had aan 10 hageltjes genoeg op je brood... Weet zo het recept even niet meer...
Ik wil zo humus gaan maken. Verder is jam altijd een succes. Officieel heet het geen jam (te weinig suiker) maar ongelooflijk lekker. Wat ook heel lekker is, tonijn uit blik, min chou en tuinkers. Niet het allergezondste ivm mon chou, maar heerlijk. Om te bewaren kook ik oude potjes uit. Dan de jam erin terwijl deze warm is. Dop erop en dan op zijn kop zetten. Het trekt dan vacuüm en blijft lang goed als je het dicht laat. Heel handig als je meerdere potten maakt.
Ja humus ga ik zaterdag maken, voor de avond lekker dippen!! Moet alleen nog tahin halen (ergens). Ik had nog een beetje jam in mijn potje, dus hup broodje gesmeerd voor zoonlief en ik had weer een potje hahahaha gesteriliceerd en er zit nu mayo in lekker!!!
Wat leuk zeg! Ook leuk om cadeau te geven. Toen m'n vader z'n winkel nog had maakte hij wel zelf gehakt voor op brood, en rosbief. Het gehakt was vooral leuk, met een gekookt ei er in of met soorten kaas, en als je dat dan in dunne plakjes sneed! Het lijkt me leuk om zelf pindakaas te maken, ik ben verslaafd aan pindakaas haha!