niet-keukenprinses zoekt toetje...

Discussie in 'De lounge' gestart door moontje2008, 28 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    Volgende week komt mijn collegaatje eten.. en ik heb het ontzettend getroffen met haar. Dus wilde ik een leuk toetje maken...maareh, ben niet echt een keukenprinses :)

    Het leek me wel leuk om iets uit de britse keuken te maken aangezien we de vakgroep engels zijn :)

    Haar man is turks, ze is niet echt moslima maar ze eet geen varkensvlees en drinkt geen alcohol.. wil ik ook graag rekening mee houden.

    Ik dacht zelf aan trifle, maar ja welke is echt lekker en goed te doen?

    Komt u maar :)
     
  2. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Simpel en lekker: Volle yoghurt in een theedoek boven een bak uit laten lekken (hangop maken dus), slagroom kloppen met suiker. Hangop, slagroom en beetje citroensap door elkaar scheppen. In een bak of in schaaltjes doen en dan stroopwafel er boven krummelen. Zo lekker!
    Je kan het van te voren maken, alleen even op het laatst de stroopwafel doen.
     
  3. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik heb vrij lang in Engeland gewoond, en kom er nog vaak. Mijn favoriete Engelse toetjes zijn alle toetjes die overgoten zijn met custard: apple pie/crumble, chocolate cake, bread & butter pudding, spotted dick, etc... Allemaal heel simpel te maken, en de custard maakt het af...

    Als je het helemáál Engels wil doen, zet je er ook een kannetje ongeklopte slagroom bij...

    succes! :)
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    ijstaart!!! Dat is echt supersimpel
     
  5. mol

    mol Fanatiek lid

    14 feb 2013
    1.860
    0
    36
    Vrouw
    verpleegster(nu op ziekteverlof)
    belgie
    gezond:heel dun gesneden schijven van een hele appelsien,een beetje gesnipperde munt erover en vloeibare honing erover


    ongezond:frangipanemix uit de koeling in cupcakevormpjes doen op een bodem van zand-of bladerdeeg,niet teveel mix per vormpje,dit bakken op 180 graden tot er geen mix meer aan je mespunt blijft kleven als je in eentje prikt

    wit glazuur maken of kant en klaar kopen en dat over de cakejes doen,een redelijke laag en afwerken met een halve geconfijtte kers(dit is de makkelijke versie van een engels dessertje)

    op de libelle lekker site staan veel makkelijke receptjes,maar niet echt engels vrees ik
     
  6. ientje

    ientje Fanatiek lid

    7 jun 2010
    2.999
    0
    36
    Ik heb weleens de trifle met rood fruit (recept van appie) gemaakt. Echt simpel en echt heerlijk! (Witte wijn vervangen door appelsap)
     

Deel Deze Pagina