Oliebollen in Frankrijk

Discussie in 'De lounge' gestart door ShampooL, 29 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Lieve mede-NederFransen,

    Hoe maken jullie je oliebollen?
    Ik neem aan (ik heb het niet gevonden) dat ze hier geen oliebollenmix verkopen?

    Ik heb even snel wat recepten opgezocht op het alwetende internet, maar je moet het deeg laten rijzen etc. etc. Een hoop werk dus voor een lui iemand :p

    Tips? :)
     
  2. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Volgens mij moet dat standaard deeg ook rijzen.. Dus daar kom je niet onderuit:p

    Verder waar je het kunt vinden, geen idee..
     
  3. Fransa

    Fransa Niet meer actief

    Hier afgelopen week uit NL pakken oliebollenmix meegenomen...

    Er zijn wel recepten te vinden op internet maar ik denk idd niet dat je onder het laten rijzen uitkomt. Overigens kost dat weinig moeite, gewoon bij de verwarming zetten en ondertussen iets anders doen....
     
  4. Aylen

    Aylen Niet meer actief

    Wij hebben een oliebollenkraam en zo maken wij de bollen. De ingredienten zijn universeel verkrijgbaar, dus ook in Frankrijk succes gegarandeerd!

    Ingredienten:
    Soya-olie om in te bakken (arachide-olie kan ook), warm water (ongeveer 60 graden), koningsgist (van die grijze, kneedbare), zout en suiker en bloem. Twee grote pannen om in te frituren, de temperatuur moet in te stellen/te meten zijn.

    Eerst zout en suiker oplossen in het warme water. Hoeveel suiker en zout durf ik niet te zeggen, ik maak het al jaren met hetzelfde schepje waarvan ik de maat niet precies weet. Maar er moet wel meer suiker in dan zout. Je moet de aanwezigheid van de suiker en het zout duidelijk proeven in het water en het moet helemaal niet lekker smaken, hoe gek dat ook klinkt. Daarna giet je de gist erbij en roer je deze door het water.

    Schep bloem erbij en grof doorkloppen. Dan weer een schep bloem en grof doorkloppen. Zo doorgaan totdat het beslag zo dik is als kwark ongeveer. De kunst is om het beslag niet "kapot" te kloppen. Het moet grof en taai blijven. Dan laat je het rijzen. De koningsgist moet zijn werk doen en het beslag moet gaan bewegen en bellen maken. Na 30-40 minuten op kamertemperatuur moet dat goed zijn. Niks afdekken. Als het beslag bijna uit de teil ontsnapt, sla je er een paar keer in met een lepel.

    De soya-olie moet je verdelen over twee pannen. Dit is heel belangrijk. Je hebt een zogenaamde voorbakpan en een afbakpan. De voorbakpan staat op 100 graden, de afbakpan op 180 graden. Je laat het beslag in de voorbakpan vallen. Het liefst gebruik je hiervoor een ijsschep, dan heb je de goede afmeting voor een oliebol. Je laat het beslag liggen en laat het opzwellen in de pan. Ongeveer 2 minuten, daarna draai je hem om. Andere kant ook 2 minuten. Dan schep je de bol over in de hete pan. Daar bak je hem roerbakkend. Dus constant omscheppen totdat hij aan beide kanten goudbruin is.

    Tadaaa!! :)
     
  5. alamea

    alamea Fanatiek lid

    15 jan 2013
    1.270
    0
    0
    Ik heb succes met een recept van de allerhande website, al 3 jaar.
     
  6. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik kan vrij goed zónder. Vind ze alleen vers lekker, dus koop ze wel eens bij een kraam als ik eens in NL ben (oudjaar of niet). Ik hou absoluut niet van die koude ouwe hap (350 stuks minimaal) die steevast overblijft na zelf bakken, dus ik begin er niet eens aan...

    Er zijn hier in Frankrijk genoeg alternatieve lekkernijen te koop...
     

Deel Deze Pagina