Ik heb 2 pakken oliebollenmix van honig en 2 flessen zonnebloemolie. Ik ga de oliebollen bakken in de frituurpan. Er stond op het pak geen rijstijd. En de baktijd van deze bollen bedraagt 7-8 minuten. Ik vind het wel leuk, heb ze nog nooit zelf gebakken...
Hier weer met de buurt oliebollen bakken buiten. Heaters aan, vuurkorf aan erg gezellig. Hier mix wat wel moet rijssen. Meestal ook een scheut bier in de mix. Zonnebloemolie in de frituur en met twee lepels mix erin. Zodra de oliebol bovemkomt kan je hem draaien. Kwebbel
dus je moet er wel echt continue bij blijven staan? En frituur je dan met de deksel van de pan? Of die er wel op? En hoe lang duurd het ongeveer totdat een kant klaar is? Of staat dat wel op het pakje?
ik haal de oliebollen heb jaren in een kraam gewerkt maar weet alleen hoe ik ze moet bakken in veelvoud haha met duizenden tegelijkertijd en niet voor 10 stuks
Deksel niet op de pan. En hoelang een richtlijn staat op pak, maar wijkt in het echt wel vaak af. Gewoon uitproberen.
Nou heb ze net gebakken, het zijn er 12 geworden, mooi bruin maar niet te. Ik heb net als Kwebbeltje zegt de deksel open gelaten dit omdat je bollen die in de pan gebakken worden ook zonder deksel bakt. Ik heb ze ongeveer per bol 8 min. Maar dat kan natuurlijk verschillen per mix, aangezien ik de mix van honig had. Ze zien er lekker uit, ik ga er zo 1 eten. Ik moet wel zeggen dat die 12 bollen lang zat duurdern, je moet er dus wel tijd voor uittrekken, want voor een bol of 35 ben je echt wel lang bezig. En als je dan ook nog eens de mix maakt die moet rijzen dan ben je helemaal lang bezig. Ik vond het een leuke eerste ervaring en ga morgen bollen bakken voor mams en die langsbrengen.
Bedankt voor de tips Ga morgen mix van Honig kopen en zonnebloemolie BEn heeel benieuwd! Heb er ook niet zoveel nodig. Een stuk of 10 maar
Elk jaar neem ik me wel voor dit jaar bak ik ze zelf maar op de een of andere manier heb ik al jaren geen meer zelf gebakken. Ook dit jaar wordt het weer de oliebollenkraam
Haha hier hetzelfde, mijn vriend zit ook altijd te zeuren over dat het stinkt. Dus nu ga ik ze bij m'n schoonouders maken, ik vind het echt leuk!! En de kraam die hier op de markt staat heeft wel heeeeele vette oliebollen, echt niet lekker gewoon.
Je kan ook binnen bakken zonder stank! Gewoon een steelpannetje met azijn opzetten en zorgen dat het zachtjes kookt en je ruikt helemaal niks in huis en je afzuigkap hard aanzetten. Ik ga heel veel oliebollen bakken terwijl ik ze zelf niet lust maar ik vind het leuk om te doen. 4 pakken voor mijn ouders en 1 voor ons zelf (man) en nog 2 pakken appelflappen
ik ga ook voor het eerst oliebollen bakken, maar volgens mijn vader niet in de frietpan maar in een soeppan! en hij zei een stukje brood in de olie gooien om te kijken om het warm genoeg is! Dus ik zal zijn advies maar opvolgen ik ga t morgen dus proberen. En hij zei voor appelbeignets hoe je maar een klein laagje olie in de pan te doen.. we zullen zien
Ik heb ieder jaar voor de hele familie lekkere oliebollen gebakken samen met mijn moeder, dit jaar heb ik ze gekocht, Dit jaar red ik het niet om het nog eens te doen door drukte
ik ga ze daalijk ook voor het eerst bakken, ik hoorde dat dit indd niet in een frituurpan hoeft maar ook in een soeppan kan klopt dit of is dat gevaarlijk?
Ik vind het gevaarlijk omdat je olie oververhit kan raken en dan heb je meer kans op brand. Wij hebben een oude fondue pan gaat het super in. En de olie kan niet te warm worden. Suc6 allemaal en uitkijken!
Nee hoor ik kan er ongeveer 4 tegelijk in doen. Ik vind het zelf erg leuk om te doen dus soms ben ik uren bezig (met ongeveer 7 pakken) en nog 2 pakken appelflappen
ik bak ze nooit, ik haal ze altijd, Dit jaar alleen niet meer, die vaan vorig jaar waren net 2 grote vetklompen die terugklapten tegen ej smoel aan als je een hap nam. Niet meer dus, eet wel bitterballen.