Pastasalade

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavanmimi, 10 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ik ben op zoek naar een lekker recept voor pastasalade. Heerlijk vind ik dat, zeker met dit weer, alleen maak ik het eigenlijk nooit zelf..... Op internet vind ik een heleboel recepten die er allemaal ook lekker uitzien, alleen weet je dat nooit tot je het proeft.....

    Dus dames, wat is jullie succesrecept, liefst ook een beetje vlug klaar:)
    Ben benieuwd!!
     
  2. BabyAngel

    BabyAngel VIP lid

    21 dec 2011
    17.861
    14
    38
    Ik ben ook benieuwd!:D
     
  3. yoghurt

    yoghurt Bekend lid

    31 jan 2011
    513
    58
    28
    Brabant
    Hier een supersnel recept:
    Pasta koken
    Paar tomaten fijnsnijden, zongedroogde tomaten fijnsnijden, pasta mengen met pesto en de tomaten, mozzarella fijnsnijden en erbij doen, pijnboompitten ff bakken en erbij doen. Evt nog wat extra olie erbij, goed mengen en even laten staan.
    Net voor het serveren rucola erbij.
    Mjammie, supersnel en superlekker.

    Evt kun je er nog tonijn of gerookte kip of spekjes bij doen.

    Succes en smakelijk
     
  4. Pikapaas

    Pikapaas Actief lid

    18 jun 2014
    126
    0
    16
    NULL
    NULL
    Pastasalade maak ik met wat er nog in de koelkast zit (of wat de moestuin levert). Altijd wel tomaten, maar eigenlijk alle groenten die rauw lekker zijn kunnen erdoor wat mij betreft. Of heel even gegaard, zoals verse erwtjes. Altijd een handvol verse kruiden (oregano, tijm, basilicum, etc) en iets hartigs, lekkere kaas (mozarella, feta bijv), vis of kip. Een scheut goede olijfolie, citroensap of balsamico-azijn en grofgemalen peper.
     
  5. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Oef, ik gooi ook altijd alles in de pasta-salade.

    Appel of ananas... Paprika, ui, selderij, beetje dit, beetje dat. Eigenlijk alles wat over is van de groente v/d rest van de week en what not.

    Ik moet zeggen dat ik deze tot nu toe het aller-allerlekkerst vind:

    Sonja Bakker - Pastasalade - YouTube

    MAAR; dat is niet meer random dingen die overblijven. Althans, hier in huis niet. Dit is gewoon je reinste aanslag op je portemonnee en het moet ook écht je intentie zijn om het te eten. Het is het echt he-le-maal waard; maar je kunt nooit 'per ongeluk' alles in huis hebben. Althans, wij niet. Too much ingrediënts.
     
  6. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Vandaag hadden we salade me sperziebonen, ei, tomaat, romaine sla, rood uitje, blikje tonijn, blikje ansjovis en van die slakkenhuisjes-pasta. Goed mengen, dressing van olijfolie/citroensap/peper/zout of lepel allioli erdoor. Mjam!
     
  7. pipootje

    pipootje Niet meer actief

    Pasta koken(koud laten worden)
    Mais erbij doperwten erbij
    Lik mayo doorheen, smullen maar:p
    Misschien nog augurken erbij als je dat lekker vindt
     
  8. soefdeboef

    soefdeboef Fanatiek lid

    5 aug 2011
    2.049
    0
    0
    pasta
    port salut stukjes
    3 kleuren paprika's in stukjes
    rucola sla
    stukjes tomaat en/ of zongedroogde tomaatjes in olie
    (evt. hamblokjes of spekjes)
    balsamico, peper, zout, olijfolie, (verse) basilicum, tijm, oregano of Italiaanse kruiden....
    Heerlijk :D
     
  9. soefdeboef

    soefdeboef Fanatiek lid

    5 aug 2011
    2.049
    0
    0
    Of...
    pasta
    peer
    blauwe kaas
    walnoten
    slamix
    olijfolie, balsamico, peper, zout en nog wat andere kruiden naar smaak
    eventueel nog wat parmezaanse kaas eroverheen geraspt...
    Ook heerlijk ;)
     
  10. senna999

    senna999 Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.815
    1
    0
    pastasalade a la mij;

    pasta koken en laten afkoelen in de koelkast
    prei/wortel heel heel fijn snijden, jonge kaas in hele kleine stukjes snijden, eventueel augurkje klein snijden. beetje peper/zout en dan mayonaise erdoorheen. hmmm heerlijk
     
  11. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    KOUDE PASTASALADE (4 PERSONEN)

    • 500 gram gekookte pasta penne
    • 1,5 eetl. groene pesto
    • 250 gram gerookte kip in blokjes
    • 1 bol mozzarella in blokjes
    • bakje trostomaatjes in vieren gesneden
    • ½ rode paprika in blokjes
    • babysla/rucola

    Van de week gegeten, erg lekker...
     
  12. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

  13. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Dames, heel lekkere ideetjes komen er hier voorbij.
    Mijn vriend heeft vanmorgen de boodschappen gedaan en is creatief geweest met paprika, zongedroogde tomaatjes, olijf, mais, tonijn en nog wat dingetjes geloof ik. Dan nog foccacia erbij met kruidenboter en we kunnen de bak leegeten hoop ik! :D
     
  14. beertje1987

    beertje1987 Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.106
    1
    38
    Mijn succes recept:

    Fusili koken, koud afspoelen en uit laten lekken.
    Komkommer, zongedroogde tomaat, rode ui, paprika, kleine augurk (cornichons?) fijn snijden. Flinke lepel pesto er door en dat mengen met de pasta. Evt afmaken met wat geschaafde parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitjes
     
  15. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Lekker!

    Ik maak hem ook ongeveer zo:

    Volkorenpasta (meestal fusilli)
    Komkommer
    Zongedroogde tomaat
    Zwarte olijven
    Mais
    Kappertjes
    Blikje tonijn op olijf-olie
    Beetje balsamico-azijn en peper en zout erbij en klaar!
     
  16. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Twee recepten;

    Pasta koken
    Spekreepjes krokant bakken
    4 tomaten snijden
    Mozzerella snijden
    1 avocado snijden
    Tomaat, mozzerella en avocado met gedroogde tijm (oregano kan ook) en olijfolie in kom doen en mengen. Als laatste spekjes en pasta erdoorheen mengen. Maak het meestal voor twee dagen.

    Andere: Pasta koken, sperziebonen koken. Rode en gele paprika in blokjes snijden. Goudsalami in blokjes snijden. Een dressing maken met: olie, peper/zout, italiaanse kruiden en het sap van 1 sinaasappel. Dit alles goed doormengen. OOk deze kan prima voor 2 dagen gemaakt worden.
     
  17. Maria1983

    Maria1983 Niet meer actief

    Pasta koken, af laten koelen
    Mengen met:
    - Paprika
    - Sla
    - Komkommer
    - Fetakaas
    - Gegrilde, koude kip in stukjes
    - Knoflookdressing of knoflooksaus

    Voor de rest kun je naar keuze nog wat ingrediënten toevoegen
    Heerlijk met een stukje stokbrood
     
  18. Nosam

    Nosam Bekend lid

    28 jan 2014
    842
    6
    18
    ✖
    [FONT=&quot]Ingrediënten[/FONT]

    [FONT=&quot]250 gram[/FONT][FONT=&quot] fusillipasta[/FONT]
    [FONT=&quot]300 gram[/FONT][FONT=&quot] kipfilet[/FONT]
    [FONT=&quot]kipkruiden[/FONT]
    [FONT=&quot]3 eetlepels olijfolie[/FONT]
    [FONT=&quot]zout[/FONT]
    [FONT=&quot]peper[/FONT]
    [FONT=&quot]4 eetlepels pesto (rood of groen)[/FONT]
    [FONT=&quot]1 eetlepels citroensap[/FONT]
    [FONT=&quot]1 teen knoflook[/FONT]
    [FONT=&quot]250 gram[/FONT][FONT=&quot] cherrytomaatjes[/FONT]
    [FONT=&quot]4 lenteuitjes[/FONT]
    [FONT=&quot]50 gram[/FONT][FONT=&quot] pijnboompitten[/FONT]
    [FONT=&quot]100 gram[/FONT][FONT=&quot] geraspte kaas[/FONT]
    [FONT=&quot]2 eetlepels basilicum[/FONT]
    [FONT=&quot]

    [/FONT]
    [FONT=&quot]Bereidingswijze[/FONT]

    [FONT=&quot]Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid dit met de kipkruiden. Bak ze in 1 eetl. olijfolie. Roer de pesto door de andere 2 eetlepels olijfolie. Doe hier de uitgeperste teen knoflook en de citroensap erbij. Roer het pestomengsel door de afgegoten pasta. Snijd de tomaatjes in 4 partjes en de lenteui in ringetjes. Rooster de pijnboompitten. En roer als laatste de geraspte kaas, de pijnboompitten en de kip door de pasta. Lekker met vers stokbrood of ciabatta.[/FONT]
     
  19. Lentekriebel

    Lentekriebel Fanatiek lid

    11 sep 2011
    1.384
    0
    0
    Mijn pastasalade:

    500 gram tricolore pasta (wokkels)
    2 potjes apetina feta
    2 salamiworsten (in kleine stukjes snijden)
    3 paprika's, van elke kleur eentje (in stukjes snijden)
    Yoghurtdressing

    Dit alles door elkaar heen en het liefst een dag van tevoren maken zodat de knoflook van de salami er een beetje in kan trekken.
    Heb er toevallig net eentje gemaakt voor een bbq morgen.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      55,5 KB
      Weergaven:
      6
  20. Patruusje

    Patruusje Fanatiek lid

    12 nov 2013
    1.282
    0
    0
    Noord holland
    Ik heb er 2....

    1: kook een hoeveelheid fusili naar wens, kook eieren en snij een komkommer. Zodra de fusili gekookt is spoelen met koud water zodat deze lauw wordt. Eieren, komkommer, zakje rauwkost en gerookte kip erbij en als dressing gebruik ik meestal honing mosterd... Heeeeeeerlijk!

    2: kook een hoeveelheid fusili naar wens, bak spekreepjes uit. Zodra de fusili gekookt is spoelen met koud water tot deze lauw is, rucola erbij, groene pesto erbij en als laatste de spekreepjes. Ook erg lekker!
     

Deel Deze Pagina