Ik heb een emmer vol pruimen. Van die grote paarsen. Iemand een idee wat ik er mee kan doen ? Ik dacht zelf aan jam maken, maar er moet vast meer mee te doen zijn.
Op rum zetten, dat heeft mijn buurman gedaan met pruimen uit onze boom. Inderdaad is jam maken ook een goede optie.
ik heb een idee Je kan er een heel bejaarde huis mee laxeren Nee hoor, grapje, ik heb geen idee. Ik zag toevallig net bij de bakker dat ze er vlaai van hadden gemaakt. Zag lekker uit. Succes, Hope
Pikante pruimensaus Ingrediënten 400 g pruimen uit blik 85 ml azijn 1 el suiker mespuntje Chinese gemengde kruiden 2 el maïzena. Het maken 1. Pruimen ontpitten en met het vocht in de kom van een keukenmachine doen en pureren. 2. in een steelpan overdoen 3. rest van de ingrediënten toevoegen en al roerend laten koken tot de saus indikt.
En waar eet je dit bij dan ? @Hope: ik wou het doen voor eigen comsumptie. @Dianne: kom maar langs Een emmer vol lijkt mij iets teveel van het goede. @Pinguin: wij zijn niet zo van die rum mensen.
Wij hebben er vorig jaar jam van gemaakt, echt heel lekker. Ik vind de meeste jams, zelfs die light jams, altijd zo smerig zoet. We hebben bij de bio-winkel of hoe je dat noemt een spulletje gekocht (Marmello), waarmee je het aan kunt maken, staat allemaal op de verpakking hoe dat moet. En als je een aardige zoetekauw bent, kun je ook gewoon (gelei)suiker nemen.