Pruimen

Discussie in 'De lounge' gestart door Nemo, 20 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Ik heb een emmer vol pruimen. Van die grote paarsen.
    Iemand een idee wat ik er mee kan doen ?
    Ik dacht zelf aan jam maken, maar er moet vast meer mee te doen zijn.
     
  2. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Op rum zetten, dat heeft mijn buurman gedaan met pruimen uit onze boom.
    Inderdaad is jam maken ook een goede optie.
     
  3. Hope

    Hope Fanatiek lid

    1 mrt 2006
    3.100
    0
    0
    ik heb een idee :)

    Je kan er een heel bejaarde huis mee laxeren :) :) :)

    Nee hoor, grapje, ik heb geen idee. ;)
    Ik zag toevallig net bij de bakker dat ze er vlaai van hadden gemaakt.
    Zag lekker uit.

    Succes, Hope
     
  4. weethetwel

    weethetwel Bekend lid

    20 mrt 2007
    955
    0
    0
    Enschede
    Pikante pruimensaus
    Ingrediënten

    400 g pruimen uit blik
    85 ml azijn
    1 el suiker
    mespuntje Chinese gemengde kruiden
    2 el maïzena.

    Het maken
    1. Pruimen ontpitten en met het vocht in de kom van een keukenmachine doen en pureren.
    2. in een steelpan overdoen
    3. rest van de ingrediënten toevoegen en al roerend laten koken tot de saus indikt.
     
  5. dianne

    dianne Fanatiek lid

    10 apr 2007
    2.919
    0
    36
    gewoon lekker opeten, haha ben er verslaafd aan!
     
  6. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    En waar eet je dit bij dan ?

    @Hope: ik wou het doen voor eigen comsumptie.
    @Dianne: kom maar langs ;) Een emmer vol lijkt mij iets teveel van het goede.
    @Pinguin: wij zijn niet zo van die rum mensen.
     
  7. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Wij hebben er vorig jaar jam van gemaakt, echt heel lekker. Ik vind de meeste jams, zelfs die light jams, altijd zo smerig zoet.
    We hebben bij de bio-winkel of hoe je dat noemt een spulletje gekocht (Marmello), waarmee je het aan kunt maken, staat allemaal op de verpakking hoe dat moet.
    En als je een aardige zoetekauw bent, kun je ook gewoon (gelei)suiker nemen.
     
  8. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    owwwwwww lekker! Lekker opeten, en zo niet, naar mij toesturen! ;)
     

Deel Deze Pagina