Ik heb twee overrijpe bananen liggen, en ik vind het zonde om ze weg te gooien, maar opeten is net geen optie meer.... Wie heeft er een lekker recept voor me, waarmee die bananen nog een doel krijgen?
ook lekker om eerder van je bananen af te komen: banaan met yoghurt, walnoten, ahornsiroop en een snuf kaneel! lekker als ontbijt, lunch en groot tussendoortje!
Witbrood, boter erop, pindakaas, plakjes banaan en dan een tosti van maken. Zo schandalig ongezond lekker, daar is Elvis Presley zo dik van geworden
met de schil er nog om door de lengte doorsnijden,chocolade of chocopasta erin,in alufolie even in de oven en uithollen mmm
ja haha die is van Jamie toch?? zag ik op tv.... maar heb het recept niet heb jij die wel?? zou je me die willen sturen??
'Banoffee Pie (succes op feestjes)' Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands Voeg toe aan favoriete AH recepten Recept printen E-mail dit recept Ingrediënten banaan Bereiden 1 blikje gecondenseerde melk (400 gr. te vinden bij o.a. AH en C1000) 150 gram Verkade digestive biscuitjes 75 gram boter 3 grote bananen 250 ml slagroom 4 theelepels poedersuiker zakje klopvast (dr. oetker) eventueel donker chocolade om over de taart te raspen Bereiding: Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 4 uur, zorg dat het blikje constant onder water blijft anders kan het uit elkaar klappen! Laat het nu afkoelen. De melk is nu in karamel veranderd! Je kunt ook meerdere blikjes tegelijk doen, ze blijven tijden goed. Doe de biscuitjes in een ziploc of diepvrieszak en verkruimel ze met een deegroller of iets dergelijks. Smelt de boter in een pannetje en doe de kruimels erbij. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette taartvorm, het mooiste is een echte pie-vorm. Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem. Schil de bananen, snij ze in plakjes en verspreid ze over de bodem. Klop de slagroom bijna stijf, voeg dan de poedersuiker en de klopvast toe en klop stijf. Door de poedersuiker en de klopvast zal de slagroom niet snel inzakken of waterig worden, na drie dagen ziet het er nog perfect uit. Bedek de pie met slagroom en rasp er eventueel nog wat chocolade overheen.
of ff iets heel anders: een zuurkool overnschotel met banaan en eventueel ananas. Laagje ontbijtspek om de schaal te bekleden, dan laagjes maken van: zuurkool/banaan/gehakt/aardappelschijfjes of puree. De oven in , en hoppaaaa.