Recept voor 6 pers.

Discussie in 'De lounge' gestart door mouschy, 14 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Hi,

    vind het altijd zo leuk dat er recepten worden uitgewisseld hier. Ik dacht laat ik er nu ook een vragen ;)
    Ik heb morgen 6 eters te gast. Heeft iemand een leuk/makkelijk recept.
    Geen varkens vlees aub mag er in. Voor de rest zijn alle ideeen welkom :D
    alvast bedankt!
     
  2. mamavanHind

    mamavanHind Actief lid

    12 aug 2006
    380
    0
    0
    Diëtist in opleiding
    Mag het ook een Tunesisch recept zijn? Ik heb een lekker en gemakkelijk couscous-recept.
    Tunesische couscous
    Ca 700 g lamsvlees in grote stukken
    1 pompoen; de schil mag blijven zitten, alleen pitten verwijderen
    7 aardappels
    5 uien
    1 á 2 courgettes
    7 á 8 niet te grote (winter)wortels
    400 g geweekte kikkererwten
    Couscous
    4 blikjes tomatenpuree
    ½ eetlepel kurkama en zout, 1 theelepel peper en chilipoeder, 3 eetlepels ras el hanout

    Braad het vlees aan in ruim olijfolie. Gooi de tomatenpuree en de kruiden erbij, voeg water toe tot het onderstaat en laat half uurtje garen. Voeg de in stukken gesneden wortel, hele ui en kikkererwten toe, laat nog half uur tot 45 minuten garen. Voeg in stukken gesneden aardappels bij, na paar minuten stukken courgette en pompoen en laat nog een kwartier koken. Zorg iedere keer dat alles onderstaat, voeg zonodig water bij, zolang het maar niet te dun is.
    Maak ondertussen de couscous klaar. Doe de couscous op een groot bord als de saus klaar is. Schep wat saus over de pan en meng het tot de couscous rood is. Leg de vlees en groenten op de couscous en overgiet met de saus.
    Eet smakelijk!


    Als toetje vind ik apple-crumble lekker, ik denk dat dit net iets te weinig is voor 6 personen overigens. Je kunt de hoeveelheden gewoon wat vergroten (zolang je de verhouding maar aanhoudt).
    Apple-crumble-toetje

    Meng 225 gram bloem, 115 gram boter en 90 gram suiker tot fijn broodkruim. Leg ongeveer 450 gram schoongemaakt en in stukken gesneden fruit onder in de ovenschaal. Verdeel hierover het kruim. Bak dit 30 minuten in de oven op 180 °C.
    Apple-crumble is lauwwarm het lekkerst.
     
  3. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    :) Ik maak dan altijd 2 soorten soep. Wel uit zo'n pakje van honig en voor de rest verse groenten ed erin. Heel makkelijk te maken. Nog een paar stokbroodjes/saucijsenbroodjes erbij of knakworstjes. Slaatje en paturain en zelfgemaakte ei/prei salade.. jummie...... ;)
     
  4. Niet meer actief

    Ik maak altijd kip in bladerdeeg, het recept is voor 1, maar kan natuurlijk x 6 of 12 of 20....

    1 kipfilet
    2 plakjes bladerdeeg
    3 dadels
    2 plakjes Chorizo
    1 plak brie
    Peper en Zout.

    Verwarm de oven voor op 200 graden (gasoven stand 5)
    doe bakpapier op je rooster, leg 1 plak bladerdeeg neer (ik maak het altijd op het rooster)
    Leg daarop de kipfilet. (peper en zout erover)
    Vervolgens leg je de chorizo erop de 3 dadels snijdt je door tweeen en leg je erop, plak brie erop, en weer een plak bladerdeeg.

    25 minuten in de oven en klaar!!
    Ik doe er altijd aardappelkroketjes bij en sla.

    Mocht je de chorizo en dadels niks vinden kan je het ook met roomkaas vullen (boursin) Dan moet je alleen even de kip insnijden en de boursin er in doen... ik gebruik altijd 1 grote boursin voor 2 kipfilets....

    Ik heb altijd succes...
    Plus dat je het ruim van te voren kan maken sta je ook niet zo lang in de keuken als de visite er is!!

    (ik zet het altijd in de koelkast)

    Nou, hoop dat je het wat vind en alvast een hele fijne avond!!
     
  5. minni

    minni Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.607
    0
    0
    verweggiestan
    chili con carne? Met runder gehakt. (of runderpoulet en gehakt)
    En geserveerd met sla en aardappels of rijst (of helemaal niets)
    Lekker makkelijk gemaakt en altijd een voltreffer bij gasten.
     
  6. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    bloemkool soep met kaas

    1 bloemkool
    3/4 liter kippen bouillion
    2/3 liter melk
    35 gram boter
    2 uien
    3 theelepels kerrie
    1 1/2 flinke eetlepel bloem
    250 gram belegen kaas
    zout en peper
    zakje kaas tortelini's

    kook de tortelin's gaar (zie zakje)

    verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in het bouillion en de melk beetgaar.Schep de helft van de roosjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze appart.Laat de rest van de bloemkool goed gaar koken en pureer ze met een staafmixer. Verhit de boter in een soeppan en laat daarin de gesnipperde ui glazig worden (fruiten) laat de kerrie kort mee fruiten en voeg de bloem toe. Blijf 2 min roeren en roer er scheut voor scheut het mengsel van bouillion, melk en de gepureerde bloemkool door. Laat de soep circa 5 min zachtjes koken met de gaar gekookte tortelini's. Verdun de soep zonodig met een extra scheutje melk en roer en circa 125 geraspte kaas doorheen . Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
    Warm de achtergehouden roosjes bloemkool op in de soep. Schep de soep in de borden of koppen en bestrooi de soep met de resteerde geraspte kaas.
    Stokbrood erbij en smullen maar

    het is een maaltijdsoep dus iets anders hoef je er niet bij te serveren

    bon appetit :)
     
  7. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Boerenkool, macaroni of zuurkoolschotel,
    lekker met dit weer.
     
  8. Fatna

    Fatna Actief lid

    23 aug 2005
    168
    0
    0
    Marokkaanse zalmschotel uit de oven:

    6 zalmmoten
    2 aardappels
    1 winterpeen
    2 tomaten
    1 blikje tomaten purree
    wat verse koriander
    peper,zout en komijnpoeder
    halve citroen en olijfolie

    Je maakt de zalmmoten schoon
    vervolgens maak je een marinade van de tomatenpurree, fijn gesneden koriander, mespuntje zwarte peper, zout naar smaak en half theelepeltje komijnpoeder, de halve citroen uitpersen en het sap samen met een eetlepel olijfolie bij de rest gieten en dit tot een papje mengen, hiermee smeer je de zalmmoten flink in!

    het overblijfsel van de marinade maak je aan met wat water en laat je nog even staan, in de tussentijd schil je de aardappelen en de winterpeen en beiden snij je in plakken van een halve centimeter..(of ietsje breder)

    de overschaal vet je in met wat olijflie en vervolgens maak je een laagje van de aardappelschijfjes als die op zijn ga je verder met de winterpeen.
    Daarboven op komen de zalmmoten en DAARBOVEN komen te tomaten plakken...tot slotte giet je het marinade mengsel over de hele schotel heen (bedek het met aluminiumfolie) en dat gaat dan in de oven tot alles gaar is.. ongeveer 30 tot 45 minuten hangt af van hoe heet je oven kan worden!!

    ( je kan het ook op het gasfornuis klaarmaken +/- 25 minuten

    tot nu toe bij mij steeds een suces geweest!!
     
  9. Fatna

    Fatna Actief lid

    23 aug 2005
    168
    0
    0



    couscous is van oorsprong niet tunesisch maar marokkaans... ;)
    en als ik me niet vergis is de tunesische versie vaak met vis of zeevruchten!! Ook erg ekker trouwens!!
     
  10. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    oooooooooooooooh super zeg!!! al die lekkere dingen jammie :D ga er zeker een paar uitproberen, niet alles morgen natuurlijk hihihi. :)
    Heeeeeeeel erg bedankt!!!
    (meer recepten mogen altijd ;) ) ben gek op buitenlandse gerechten :D
     
  11. mamavanHind

    mamavanHind Actief lid

    12 aug 2006
    380
    0
    0
    Diëtist in opleiding
    Dit recept is pittiger dan de Marokkaanse couscous en de couscous wordt overgoten met de rode saus. Dat is toch echt wel iets typisch Tunesisch, aldus mijn Marokkaanse vriendinnen. Er is inderdaad ook een variant met vis en zeevruchten, die vind ik niet zo lekker. :oops:
     
  12. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    36
    Ik zie dat je niet zwanger meer bent dus heerlijke blauwe kaas pasta.

    2 dubbele doosjes met spekjes (ham mag ook)
    2 Ruime punte met blauwe kaas
    6 paprika's alle kleur 2x
    4 preien
    2 potjes creme frache

    eerst doe je de spekjes/hamblokjes bakken je voegt er dan de paprika's en prij erbij als dit lekker knapperig is de creme freche en de baluwe kaas erblij totdat alles lekker gemolte is even een half uurtje na laten pruttelen.

    Het lekkerst is er gekrulde macaroni erbij en een lekkere sla. En je eet je buikje heel snel lekker vol
     
  13. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Heel makkelijk te maken:

    Preischotel:

    1,5 kg prei
    6 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel
    1 kg rundgehakt
    kerriepoeder
    1 ons ontbijtspek

    Bak eerst het gehakt rul in een hapjespan of koekenpan.

    Voeg als het bruin is de in ringen gesneden prei toe en bak het even mee. Of als je geen hapjespan hebt, even apart bakken. T hoeft niet helemaal gaar te zijn.

    Strooi het kerriepoeder tijdens het bakken over de prei.

    Maak ondertussen de aardappelpuree aan.

    Pak een ovenschaal en bedek de bodem met aardappelpuree.

    Gooi hierover het prei-gehaktmengsel.

    Dek dit af met een laag aardappelpuree.

    Leg hierop stukjes ontbijtspek. Zet het geheel in de oven tot de ontbijtspek krokant is gebakken.

    Als je er geen varkensvlees in wil, kan je de ontbijtspek ook vervangen door een beetje rul gebakken rundergehakt natuurlijk.

    Smakelijk eten!
     
  14. Fatna

    Fatna Actief lid

    23 aug 2005
    168
    0
    0
    klopt tunesiers houden van harissa (Typisch tunesische sambal), lekker pittig!!

    oooh ok ik hou sowieso wel van vis vandaar :oops:
     
  15. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Wat dacht je van een quiche? Wij maken regelmatig een overheerlijke quiche met verse spinazie en roquefort. Uitje erdoor en lekker wat knof erdoor. Quiche kun je goed voorbereiden en hoef je alleen maar in de oven te zetten.
    Laat maar even weten als je het recept wil.

    Groetjes Senseemillia
     
  16. Ik heb toevallig vandaag met 9 man incl 3 kinderen gegeten en ik heb een paar kilo mosselen gekookt, is een paar minuten werk , en voor degene die dit niet lustten de gourmetset neergezet, zo heerlijk getafeld en heeft uiteindelijk iederen van alles heerlijk gegeten, kost je alleen een klein beetje voorbereiding, maar geen zwaar kookwerk, succes!! ;)
     
  17. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    :) Hmmmm, kwijl kwijl... hihi t klinkt allemaal errug lekker hoor!
     
  18. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Jaaaah heel graag, zoveel lekkere quiche gerechten ken ik niet! Jammie klinkt ook lekker met spinazie en knofjes hahaha :)
     
  19. mamavanHind

    mamavanHind Actief lid

    12 aug 2006
    380
    0
    0
    Diëtist in opleiding
    @Fatna

    Ik houd wel van vis, maar ik houd niet van de manier waarop zij de vis klaarmaken en eten. :oops: Maar ik houd ook niet van vetrandjes bij vlees en kip enzo. Ik ben een beetje een zeurpiet wat dat betreft. Mijn man laat ik ook altijd het vlees kopen en die weet waar hij op moet letten. :oops:
     
  20. mamavanHind

    mamavanHind Actief lid

    12 aug 2006
    380
    0
    0
    Diëtist in opleiding
    Mouschy, je zei dat er geen varken in mocht zitten, wat ik ontdekt heb als alternatief voor spekje is runderrookvlees. Veel magerder en ook erg lekker als je dat opbakt. Wie weet een leuk alternatief voor het recept. :oops:
     

Deel Deze Pagina