Ik zou graag weer eens iets nieuws proberen, vandaar dit topic. Ik weet; er zijn genoeg sites met taart-recepten, maar ik ben benieuwd wat jullie lievelingstaart is en welke jullie regelmatig maken. Laat ik gelijk maar beginnen met een recept van twee van mijn favorieten; Dit is een variatie op een 'gewone' appeltaart; Recept De Lekkerder Bestaat Niet Appeltaart op Smulweb.nl Of dit recept voor brownies: 175 gr boter, 300gr pure chocolade, 1 flinke theelepel cacao, 5 eieren, 500gr donkere basterd suiker, 50gr witte suiker, 200gr zelfrijzend bakmeel. Oven op 180 graden verwarmen. Neem een flinke springvorm of siliconen vorm of een bakblik. De springvorm en het bakblik bekleden met vetvrij papier. Smelt de boter met de chocolade + cacao op een heel zacht vuur. Niet laten koken. Klop de eieren en de suiker tot een dikke romige massa en doe er de chocomix bij. Nu niet meer mixen, maar doorroeren. Tot slot het zelfrijzend bakmeel erdoor roeren en in de bakvorm gieten. 40 minuten bakken, ze moeten iets ongaar zijn. Je kan ook nog wat extra chocola in stukjes hakken en dit op het laatste moment erdoor doen. Zo heb je lekkere fudgie brownies. Succes verzekerd!
wat heel erg lekker en echt heel simpel is.. een biscuit bodempje bakken, of een vlaaibodem kopen in de winkel.. deze vullen met een lekkere dikke laag chocolade fudge Ingrediënten 175 g pure chocolade(minstens 70%) 250 g ongezouten zachte boter 275 g suikerbakkerspoeder of poedersuiker gezeefd 1 theelepel vanille extract Werkwijze Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron 2-3 minuten op stand 'medium'. Laat het een beetje afkoelen. In een andere kom: klop de boter zacht en romig. Voeg de gezeefde poedersuiker toe. Klopt dit alles licht en luchtig. De suiker moet gezeefd worden anders wordt de fudge klonterig. Voeg dan de vanille-extract en de chocolade toe en klop alles glanzend en glad. en daarboven op flink wat bastogne koekjes verkruimelen en afmaken door er basterdsuiker overheen te strooien !! erg lekker vind ik zelf !!
Ik vind een monchoutaart altijd zo lekker, en is niet veel werk (alleen jammer dat je huis er niet lekker van gaat ruiken) 1 pak Bastognekoeken 125 gram roomboter 100 gram MonChou 70 gram suiker 250 mililiter slagroom 1 blik kersenvulling Koek fijn maken, boter smelten en er doorheen roeren, monchou en suiker mengen, slagroom erbij doen tot alles stijf is en in de koelkast zetten. Ongeveer 6 uur in de koelkast laten staan en dan is hij klaar De vulling laat ik iedereen zelf erop doen, verwarm hem vaak wel even, vind ik nog lekkerder Wat ook altijd lekker is is een apple crumble 450 gram appelen in partjes gesneden 50 gram bruine suiker 1 theelepel kaneel 200 gram ongezouten boter 150 gram gewone suiker 300 gram gezeefde bloem Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de gewone suiker in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt. Vet een ovenschotel in met boter. Schik de schijfjes appel er in en besprenkel met de bruine suiker. Voeg er er nog een klontje boter aan toe en dek af met het deeg. Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.
Ik hou van deze taart/cake The Best Chocolate Sheet Cake. Ever. | The Pioneer Woman Cooks | Ree Drummond Deze is ook heerlijk: Dreamy Apple Pie | The Pioneer Woman Cooks | Ree Drummond en deze: Pecan Pie | The Pioneer Woman Cooks | Ree Drummond maargoed, ik ben gek op bijna alles wat zij maakt, heerlijk eten en niet moeilijk.