Receptentopic!

Discussie in 'De lounge' gestart door Bl0nd, 4 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bl0nd

    Bl0nd Actief lid

    16 dec 2009
    418
    0
    0
    Havo afmaken.
    Groesbeek, ons stekje.
    Hallo dames,

    Aangezien ik heel erg van koken houdt, maar mezelf er veel op betrap vaak "hetzelfde" of het "gangbare" te maken, of in verval raak met groenten, vlees en aardappels.. Leek het me leuk om eens wat andere recepten van andere dames te krijgen om zo nieuwe dingen uit te proberen, en mijn (kook) horizon te verbreden!

    Om de kick-off te doen zal ik jullie mijn recept van wraps geven, ik moet alleen wel zeggen, de aantallen en de aantal grammen, hoeveelheid zout etc, dat gok ik zelf altijd een beetje!

    Dus dit is meer een richtlijn!

    Wraps met kip;

    Ingrediënten
    Potje kipkruiden van de Lidl of AH (makkelijk &kant en klaar)
    Citroensap
    250gram kipfilet
    Potje creme fraiche
    Chilisaus
    1 a 2 uien
    4 teentjes knoflook
    Wraps (ik pak meestal van die grote van de Lidl, 6 voor 1.09)
    Courgette
    Champignons
    3 soorten paprika (rood, geel, groen)
    Tomaat
    Sla
    Komkommer

    Snijd de kipfilet in kleine blokjes, marineer vervolgens met citroensap (houdt de kip malser met het bakken) en de kruiden uit het potje.

    Snijd de ui en pers de knoflook. Bak vervolgens de kip, ui en knoflook gaar.

    Snijd de courgette, champignons en de 3soorten paprika en bak die vervolgens mee tot ze gaar zijn.

    De wraps bestrijk ik met eigengemaakte saus.
    Die maak je als volgt;
    De verhouding die ik meestal doe is 1/3e van het potje creme fraiche en wat chilisaus. De saus moet een beetje licht roze/ licht rood van kleur zijn. Afhankelijk natuurlijk van hoe pittig je iets wilt hebben.

    Wraps zelf 60sec op 700watt in de magnetron.
    Die bestrijk je met de wrapsaus.

    Sla, tomaat en komkommer snijden, in een kom.

    En de wrap vervolgens beleggen met het kip/groentenmengsel uit de pan. En naar keuze salade. EVentueel met knoflooksaus eten, chilisaus of whiskeycocktailsaus.

    Zo dat was die van mij!

    En nu ben ik benieuwd naar jullie hihI!
     
  2. minon

    minon Niet meer actief

    Onze door alle familieleden zeer gewaardeerde tomatensoep:
    Hoeveelheden zijn afgestemd op een grote soeppan van BK die wij hebben.

    2 uien in blokjes snijden en in een laagje water hard laten koken tot ze van kleur veranderen.
    Zakje tomatensoep met tuinkruiden van knorr erdoor roeren samen met vier potjes tomatenpurree. Voor nog lekkere soep vervangen door verse tomaten.
    Dan een mix van verse prei, wortel en parika erin. Totaal zn 600 gram.
    Als die erin zit mag de soep niet meer koken! Dus de grote pan op het kleinste pitje zetten of het gas laag draaien met eventueel een verdeelplaatje eronder.
    500 gram rundergehakt kruiden met kipkruiden, gehaktkruiden, mexicaanse kruiden, knoflook, sambal, ketjap, tomatenpurree een ei en panneermeel. Door al deze kruiden krijgt de soep een heerlijke smaak!
    Kleine balletjes draaien en in een koekepan een flinke scheut vet bruin laten worden. Balletjes erin en aan beide kanten een korstje geven. Dit hoeft echt maar heel even in de pan! het gaat echt alleen om dat ie twee bruine kanten heeft.
    Alle balletjes in de pan samen met een paar handjes vermecelli. Sope verder laten trekken tot de vermecelli gaar is. Lekker met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.
    Deze maak je met roomboter en 1/3 rozemarijn 1/3 thijm en 1/3 oregano en wat olijfolie.
     
  3. minon

    minon Niet meer actief

    En ook nog een eigen versie op een pastasaus recept van een andere zp hier.
    2 uien en 1 paprika bakken in 2 theelepels sambel en 1 theelepel knoflook.
    Mengel even apart bewaren
    500 gram gehakt kruiden met italiaanse kruiden en mexicaanse kruiden en gaar bakken.
    4 potjes tomatenpurree in een pan hard bakken tot deze niet zuur meer ruikt. Wel blijven roeren anders brand het aan.
    Uimengsel en het gehakt erbij samen met een blikje tomatenblokjes en een pakje gezeefde tomate. daarna nog 4 lepeltjes sambal en 1 knoflook in de saus. Op gevoel suiker en italiaanse kruiden erbij.
    Dit laten sudderen zn 30/45 minuten. De hoeveelheid is hier genoeg voor ca 4 keer eten (3 personen) Je moet wel van pittig houden. De smaak is eerst zoet, heb je een paar happen op dan wordt het pas pittig. Houdt je niet zo van pittig dan minder sambal erin.
    Wij eten dit met fusili of spaghetti. Hier doen we dan nog extra groente bij wokken in gekruide wokolie van conimex zoals rode ui, prei, wortel champignons of een kant en klaar pakket. Of gebruiken het als basis voor pizza en wraps. Succes verzekerd.
     
  4. minon

    minon Niet meer actief

    Spareribs:
    Strengen 48 uur laten marineren in een grote ijzeren bak met een hele fles ketjap en een hele fles ketjap marinade. Extra toevoegen: BBQ kruiden van Verstegen en wat je zelf lekker vindt.
    Deze bak 2 uur op de bbq laten borrelen/stoven. Daarna de strengen eventjes op de bovenste rooster voor een krokant laagje. Als ze klaar zijn een dun laagje bosbessenjam erover smeren. Dit klinkt heel raar maar is zo lekker! Door het lange marineren en koken wordt het vlees heerlijk mals en sappig en valt het bijna van de botjes af.
     
  5. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    Spinazietaart:D

    Ovenschaal bekleden met bladerdeeg en even in de oven doen. Zodat het gaar word. Gehakt bakken en zodra die bijna klaar is diepvries spinazie erbij. Als die ontdooid is een bakje kruidenboter erbij. Je hebt ook spinazie bousin dat kan ook.
    Goed mengen.
    Dan in de ovenschaal. Afdekken met bladerdeeg en in de oven. Als het bijna klaar is een beetje kaas er over heen en laten smelten.
    Heerlijk! Onze dochter is er helemaal gek van;)
     
  6. Marieke4mei

    Marieke4mei Niet meer actief

    Quassedillas:

    Nodig:
    Kip
    Salsasaus
    Pesto
    Rode ui
    Wraps
    Cheddar kaas
    Paprika
    Rucola

    Eerst de kip bakken, 2 wraps nemen, 1 besmeren met pesto en de andere met salsa. 1 daarvan bedekken met de kaas, kip, ui en paprika. Daarna de andere wrap er boven op en beide kanten bakken ca 3 minuten. Op het bord serveren met rucola erop.
     
  7. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    9 jun 2010
    4.556
    0
    36
    Vrouw
    Spruitjestaart met tonijn
    Spruitjes voorkoken
    Ovenschaal invetten en bekleden met hartige taart deeg
    Blikje tonijn met olie uit laten lekken
    Olie van blikje tonijn in de pan, niet alles, hierin bak je een ui in dunne ringen
    Spruitjes, ui en tonijn door elkaar mengen en in de ovenschaal.
    Cherry tomaten keertje doorsnijden en ook in de ovenschaal erbij doen
    Mengel maken van twee eitjes en 300 nl melk en over de schaal verdelen
    Beetje kaas geraspt erover en klaar om de oven in te gaan
    45 minuten
    Kijk op ah recepten slank daar vind je 'm !
     
  8. Bl0nd

    Bl0nd Actief lid

    16 dec 2009
    418
    0
    0
    Havo afmaken.
    Groesbeek, ons stekje.
    Oeh thanks dames! Leukleuk!

    @Marieke4mei

    Quesedillas maak ik ook regelmatig maar weer een iets andere versie van die van jou! Leuk om te lezen zo kan ik wat variatie op een recept aanbrengen ! :D
     
  9. Milujem

    Milujem Niet meer actief

    Schotse eenpanner (soort stamppotje)


    500 gram gehakt
    2 grote preistengels, gewassen en in dunne ringen gesneden
    2 grote uien, in halve ringen gesneden
    4 eetlepels vlugkokende havermout
    1/2 deciliter bouillon van 1 tablet
    2 eetlepels Worchestersaus
    Nootmuskaat
    Zout en peper
    Aardappelen om puree van te maken, wordt los geserveerd, dus aantal is naar eigen wens. Hier meestal 750 gram (3 pers)

    Schil de aardappels, was ze en kook ze tot ze gaar zijn.

    Ondertussen het gehakt rullen in een diepe pan. Voeg peper, zout en wat nootmuskaat toe. Voeg de helft van de prei en de helft van de ui toe. Laat even garen en slinken.
    Kook ondertussen een halve deciliter water en voeg het bouillontablet toe.
    Voeg vervolgens de rest van de prei en ui toe. Voeg de bouillon toe, de havermout en de Worchestersaus. Laat even op laag vuur doorkoken.

    Serveer met de aardappelpuree.
     
  10. MamavanJordy

    MamavanJordy Fanatiek lid

    14 aug 2006
    4.408
    0
    36
    Kraamverzorgende
    Helmond
    Even een abbo
     
  11. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    Hier ook het "probleem" dat we steeds dezelfde standaard dingen aten. Ik ben er even voor gaan zitten en heb een paar receptensites afgestruind (ah, okoko). In overleg met man een stuk of twintig uitgekozen die ons allebei wel wat leken en die uitgeprint. Nu maken we die de komende weken, en alles wat we lekker vinden mag in het standaardrepertoire ;)
    Een blijvertje was Spaanse tomatentaart.
     
  12. senta

    senta Niet meer actief

    hier maak ik regelmatig heerlijke pastasaus.

    500 gram gehakt,
    5 grote uien,
    flinke theelepel sambal
    scheutje curry
    halve mok ketjap
    1 mok tomaten ketchup
    2 blikjes tomaten purree
    3 teentjes knoflook

    gehakt rulbakken met de uitgeperste knoflook, uien snijden en liefst in de blender geheel fijn malen tot "moes" dit bij gehakt doen, tomaten purree toevoegen, alles onderroeren Dan ketjap toevoegen en tomaten ketchup en sambal goed doorroeren laat het even 5 minuten pruttelen, naar smaak ketjap curry of ketchup toevoegen.
     
  13. KleineRoe

    KleineRoe Actief lid

    20 dec 2012
    390
    0
    0
    Fotografie, films kijken, kroelen met m'n katjes.
    Regio bergen op zoom
    Gegeten op onze huwelijksreis naar Mexico. Limoensoep.
    Het klinkt gek, maar smaakt zólekker!


    Recept Mexicaanse limoensoep

    INGREDIËNTEN

    - 1 liter kippenbouillon
    - 1 kipfilet
    - 4 limoenen
    - 1 ui
    - 2 tomaten zonder schil
    - 2 tenen knoflook
    - 1 rode peper
    - 2,5 tl paprikapoeder
    - 2 tl zout
    - 2 tl knoflookpoeder
    - 1 tl zwarte peper
    - 1 tl uipoeder
    - 1 tl cayennepeper
    - 1 tl oreganopoeder
    - 1 tl tijm
    - schil van 1 limoen
    - 1,5 mienestje
    - koriander
    - klein zakje soep groente
    - klein zakje soep kruiden

    BEREIDINGSWIJZE

    Kook de bouillon samen met de in stukjes gesneden tomaat, de tenen knoflook fijn gesneden en de ui.
    Voeg daarna de in de stukjes gesneden kip, peper, limoensap, de schil, en fijn gesneden rode peper toe. Laat dit even koken.
    Meng de poeders door elkaar en voeg geleidelijk toe. Voeg de soepgroente en soepkruiden toe.Breek tenslotte na 5 min koken de mie in kleine stukje en voeg deze op het laatste moment toe. Kook dit geheel in ongeveer 5 minuten gaar. Knip bij het opdienen wat koriander in de soep.

    Eet smakelijk! Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.
     
  14. banjabes

    banjabes Fanatiek lid

    29 jun 2008
    2.134
    0
    0
    Mmmmmmm lekkah, lekkah!
     
  15. Klachtje

    Klachtje Actief lid

    30 aug 2012
    120
    0
    0
    NULL
    NULL
    Katjap sambal noodles..

    Nodig:
    Noodles van conimex of ander merk
    Zoete ketjap/sambal
    Knoflook naar smaak
    paprika geel groen rood
    2 Prei
    2Uien
    Gehakt

    Rul de gehakt met de knoflook gaar, voeg de paprika ui en prei toe.. Laat dit ook ''beetgaar'' worden. Kook de noodles volgens de verpakking, als ze gaar zijn NIET AFGIETEN maar vanuit de pan bij het gehakt groentemengsel scheppen.. Een halfglas zoete katjap met 2 eetlepels sambal(milde vorm) over de noodles gehakt en groente schenken, goed door roeren... En smullen maar!!


    Familie soep recept, klinkt raar maar iedereen die het hier gegeten heeft komt terug als ik het weer heb!!

    Gortensoep..

    Nodig:
    Bouillon (maggie)
    Hamlappen 750 gram
    Verseworst 500 gram
    Rookworst
    Aardappelen ongv 4/5
    Ui 5
    Prei 5
    Selderij
    Gort (Vluggort) 2 koffie kopjes

    Ik zet 'savonds altijd de hamlappen al op gesneden, zorg dat het kookt en schep alle schuim(vet) van het water af. Laat even door koken en doe de bouillon blokjes naar smaak erbij ( ikzelf voor een grote pan doe 10 blokjes, mocht het nog flauw smaken meer. Dit laat je paar uur trekken..

    volgende ochtend
    Zet de soep weer aan de kook, als het kookt weer laag zetten. Kook de verseworst in een pannetje, als die gaar is even laten afkoelen en ontvellen. Daarna mooie plakjes snijden. snijd de rookworst ook in niet al te dikke plakken.. Schil de aardappelen en maak er blokjes van, ui en prei in ringen.. selderij heel fijn snijden.

    Als de soep weer aan de kook is geweest de aardappel ui prei verseworst selderij en de gort erbij doen. Hier ook even de kook over heen doen, daarna vuur laag en alles laten gaar worden. Wanneer het bijna gaar is de rookworst toevoegen.

    Paar afbakbroodjes erbij en je hebt een goeie maaltijd soep. Zit wel veel werk in maar is ooooo zo lekker!
     
  16. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Penne met witte saus voor 4-5 personen

    Drie kleuren penne (of andere pasta )
    1 Courgette
    2 Bosui
    1 teen Knoflook
    Bakje Champignons
    2 Kipfilet (voor de vegetarische variant is het ook lekker zonder kip)
    Kruidenkaas 2 bakjes
    Flinke theelepel Pesto
    Italiaanse kruiden
    Z&p

    Saus;
    Bak de kip in wat olie of boter en doe de knoflook en Pesto erbij.
    Wanneer de kip gaar is doe je alle (fijn gesneden) groente erbij.
    Wanneer alles goed gaar is doe je de Kruidenkaas erbij. Wanneer deze helemaal is gesmolten doe je er nog wat Italiaanse kruiden over en kun je het serveren met de pasta.

    Lekker met een glaasje rode wijn!
     
  17. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Knoflook soep:

    3 grote bollen verse knoflook, de teentjes losgemaakt maar niet gepeld
    • extra vergine olijfolie
    • 1 middelgrote witte ui, gepeld en gesnipperd
    • 300 ml slagroom
    • 1 liter kippen- of groentebouillon
    • 1 ciabattabrood
    • 2 eetlepels sherry- of wittewijnazijn
    • 200 g gepelde amandelen, licht geroosterd in de oven
    • zeezout en vers gemalen zwarte peper
    • 3 sinaasappelen, vruchtvlees in partjes
    • handje verse korianderblaadjes


    Rooster de knoflook in een op 180 ºC voorverwarmde oven ongeveer een halfuur tot de teentjes zacht aanvoelen. Fruit intussen in een grote koekenpan in 4 eetlepels olijfolie de witte ui op laag vuur ongeveer 10 minuten of tot hij heel zacht en glazig is. Roer de room en de bouillon erdoor, breng alles aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken terwijl je op de knoflook wacht. Neem de knoflook uit de oven, laat de teentjes enigszins afkoelen en druk er dan alle zachte, gouden pulp uit. Roer die door de soep en gooi de knoflookschilletjes weg.
    Snijd de korsten van het ciabattabrood, scheur het brood in kleine stukjes en gooi die in de soep. Voeg de sherryazijn toe en laat de soep nog 5 minuten pruttelen. Hak de geroosterde amandelen fijn met een staafmixer of foodprocessor. Breng de soep op smaak met zout en peper, serveer hem in grote kommen, leg er partjes sinaasappel, gescheurde korianderblaadjes op en bedruppel alles met een flinke scheut extra vergine olijfolie.


    Zooooo lekker!!!!!
     
  18. verrassingsei

    verrassingsei Fanatiek lid

    24 jan 2010
    1.751
    0
    0
    ik lees ook mee :)
     
  19. Bougainville

    Bougainville Niet meer actief

    Hmmmmm het is welliswaar geen ''avondeten'' maar deze banaan-karameltaart is zo lekkkkkkkkker.



    Ingrediënten

    250 g digestive koekjes original (rol 400 g)
    100 g boter
    100 g chocolade extra puur, in stukjes
    3 blaadjes gelatine (zakje 10 g)
    100 g fijne kristalsuiker
    1 beker slagroom (250 ml)
    1 beker crème fraîche (200 ml)
    3 bananen (bijv. Chiquita)
    Bereiden

    1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruimels. Schep de kruimels in de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Doe de chocolade in een kleine pan en hang deze in een grotere pan met kokend water. Zorg dat de bovenste pan het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie). Verdeel de chocolade gelijkmatig over de bodem. Zet 30 min. afgedekt in de koelkast. 2. Week de gelatine 5 min. in een kom koud water. Doe de suiker in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot goudbruin. Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel de crème fraiche erdoor. Zet het vuur uit als de karamel de juiste kleur heeft. Roer 4 el van het slagroommengsel voorzichtig door de karamel. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de karamel. Meng 3/4 van de karamel voorzichtig door de rest van het slagroommengsel. 3. Pel de bananen, snijd ze in plakjes van 1 cm en verdeel over de taartbodem. Schep de karamelslagroom erop en verdeel gelijkmatig met een spatel. Schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
     
  20. Bl0nd

    Bl0nd Actief lid

    16 dec 2009
    418
    0
    0
    Havo afmaken.
    Groesbeek, ons stekje.
    Thanks voor alle goede recepten! Het water loopt me nog steeds in de mond als ik alles zo lees! Volgende week ga ik er een paar uitproberen (heb deze week weinig tijd in de keuken dus veel snelle pasta gerechten of groente, vlees en piepers(.

    En @Bougainville
    Maakt niks uit, die wil ik zeker een keer proberen yummm!
     

Deel Deze Pagina